Putin vrea transformarea Moscovei într-un oraș inteligent – Planul creării unui „paradis” biometric

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În Moscova s-au instalat semafoare dotate cu camere de recunoaștere facială, menite să monitorizeze moscoviții care traversează strada neregulamentar, relatează Edward Slavsquat, care oferă detalii despre planul „Moscova 2023” – transformarea într-un oraș inteligent.

Prototipul „urmărește mișcarea unui pieton… Dacă un pieton încalcă regulile de circulație, imaginea lui, fără identificare, este transmisă către un panou electronic de afișare a informațiilor situat în apropiere”.

Sigur, eficient, convenabil. Dar există o singură problemă: de ce unii ruși cred că pot ieși afară fără a fi identificați imediat de un algoritm?

[Șeful Inspectoratului de Stat responsabil cu Traficul din Moscova, Alexander Bykov] a menționat că, pentru a crea și a asigura utilizarea eficientă a unui sistem automatizat de tragere administrativă la răspundere pietonii, este necesar să avem datele biometrice ale tuturor cetățenilor. În acest caz, transmiterea datelor biometrice ar trebui să devină o obligație a cetățenilor.

Dacă acest semafor anti-globalist e menit doar să arate ușor cu degetul către cei „neidentificați” care încalcă regulile, de ce este nevoie de datele biometrice ale tuturor cetățenilor?

(Întâmplător, colectarea tuturor datelor biometrice în Rusia – stocate și utilizate de o companie comercială – este în desfășurare.)

Dar să ne uităm la imaginea de ansamblu: aceste dezvoltări interesante vor ajuta Moscova să dobândească statutul de Smart City, o transformare programată să se finalizeze până în 2030. Aici este site-ul Moscova 2030 pentru cei interesați.

Planul de 101 de pagini al Moscovei de a deveni „oraș inteligent” include utilizarea pe scară largă a camerelor de supraveghere pentru a face transportul mai „sigur și convenabil”.

De asemenea, solicită „dispozitive digitale medicale portabile și implantate” care pot fi folosite pentru a calcula plățile la asigurările de sănătate. Ca un bonus suplimentar, documentul pledează pentru „pașapoarte genetice” care vor ajuta la „optimizarea protocoalelor pentru terapia tradițională și, în viitor, terapia genică”.

Foarte fantezist, dar cu ce scop? Care este scopul planului Moscova 2030? Obiectivele enumerate ale proiectului sunt următoarele:

„Asigurarea unei creșteri durabile a calității vieții moscoviților și a condițiilor favorabile pentru desfășurarea afacerilor și a altor activități prin utilizarea tehnologiilor digitale.”

„Gestionarea centralizată, transparentă și de la un capăt la celălalt a orașului, bazată pe Big Data și Inteligența Artificială.”

„Creșterea eficienței cheltuielilor guvernamentale, inclusiv prin introducerea de parteneriate public-privat în domeniul informației și al tehnologiilor digitale și de comunicații.”

O salată de cuvinte care pare ciudat de familiară.

Totuși, pentru a fi 100% clar: Moscova nu este membru al Alianței Smart Cities a FEM. Prin urmare, planul Moscova 2030 este conceput pentru a-l expune pe Bill Gates și Sistemul Rezervei Federale. Tehnocrația Multipolară este bună pentru că oprește răspândirea Tehnocrației Unipolare, care este rea. Știm că acest lucru este adevărat deoarece un raport publicat de OCDE în 2019 a descris proiectul „Orașul inteligent” al Moscovei ca fiind un pas pozitiv către „realizarea ODD-urilor” (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă).

Vestea bună este că rușii nu par prea încântați de terapiile genetice sau de algoritmii programați pentru a teroriza pietonii.

Vestea proastă este că guvernul rus îi pregătește pe tineri pentru viața în „orașele inteligente”. Există chiar și un centru educațional Smart City în Moscova, care găzduiește petreceri distractive pentru copii. Copiii sunt viitorul nostru, până la urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X