X

Ciolacu nu se lasă: Noul artificiu prin care Guvernul va limita plățile cash

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noile reglementări privind plățile cash vor intra în vigoare în luna iunie, anul 2024.  O modalitate prin care Guvernul va limita plățile cash este la marile hipermarketuri. Acestea vor avea un plafon zilnic maxim de 10.000 de lei/persoană.

Obligativitatea acceptării plăților cu cardul va fi impusă tuturor comercianților, însă plățile în numerar nu vor fi interzise. De asemenea, plata salariilor cash nu va fi interzisă, cu toate că inițial proiectul legislativ prevedea interzicerea acestei practici.

Această prevedere a fost ulterior eliminată, iar legea a suferit modificări substanțiale în urma unui scandal amplu în spațiul public. Cu toate acestea, încasările sunt supuse unui plafon zilnic de 5.000 de lei pentru operatorii economici. De asemenea, magazinele tip cash and carry au impus un plafon zilnic de 10.000 de lei de persoană pentru încasările efectuate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ce fac vârstnicii și cei care nu au carduri, dar au de efectuat plăți mai mari de cinci mii de lei. Văd că nu se pune de niciun protest din această cauză. Luăm cod QR? Luăm carduri? Bătrânii care refuză cardurile din motive de conștiință religioasă își mai pot pune doar proteze mobile, deoarece implanturile costă mult mai mult… Chiar dacă au strâns ceva bani, nu-i pot folosi pentru a plăti o lucrare mai costisitoare, deoarece cabinetele stomatologice nu primesc mai mult de 5000 de lei. Guvernanților, nu vă e frică de Dumnezeu că vă trăsnește cu digitalizarea voastră cu tot? Vă bateți joc de români, de credința noastră, de tot ce avem sfânt. Rușine să vă fie! Rușine să-i fie și Sinodului Bisericii Ortodoxe Române care nu-i apără pe creștini de abuzurile antihriștilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button