X

OFICIAL: Ereticul papa Francisc aprobă binecuvântările pentru cuplurile de același sex, un prim pas spre acceptarea căsătoriilor gay

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ereticul papa Francisc a aprobat în mod oficial permisiunea preoților de a binecuvânta cuplurile de același sex, un nou document explicând o nouă blasfemie a Confesiunii Catolice, schimbare radicală în politica Vaticanului, insistând asupra faptului că oamenii care caută dragostea și mila lui Dumnezeu nu ar trebui să fie supuși unei „analize morale exhaustive” pentru a o primi, relatează Associated Press. 

Documentul biroului de doctrină al Vaticanului, publicat luni, dezvoltă o scrisoare pe care Francisc a trimis-o la doi cardinali conservatori și care a fost publicată în octombrie. În acel răspuns preliminar, Francisc a sugerat că astfel de binecuvântări ar putea fi oferite în anumite circumstanțe, dacă nu se confundă ritualul cu taina căsătoriei.

Noul document repetă acel raționament și îl dezvoltă, reafirmând că mariajul este un sacrament pe viață între un bărbat și o femeie. Și subliniază că binecuvântările nu ar trebui să fie conferite în același timp cu o uniune civilă, folosind ritualuri prestabilite sau chiar cu hainele și gesturile care aparțin unei nunți.

Dar spune că cererile pentru astfel de binecuvântări nu ar trebui să fie refuzate cu totul. Acesta oferă o definiție extinsă a termenului „binecuvântare” din Scriptură pentru a insista asupra faptului că persoanele care caută o relație transcendentă cu Dumnezeu și care caută dragostea și mila Sa nu ar trebui să fie supuse unei „analize morale exhaustive” ca o condiție prealabilă pentru a o primi.

„În cele din urmă, o binecuvântare oferă oamenilor un mijloc de a-și spori încrederea în Dumnezeu”, se arată în document. „Astfel, cererea de binecuvântare exprimă și hrănește deschiderea față de transcendența, mila și apropierea de Dumnezeu în mii de circumstanțe concrete ale vieții, ceea ce nu este puțin lucru în lumea în care trăim.”

Și a adăugat: „Este o sămânță a Duhului Sfânt care trebuie cultivată, nu împiedicată”.

Vaticanul susține că mariajul este o uniune indisolubilă între bărbat și femeie. Prin urmare, se opune de mult timp căsătoriilor între persoane de același sex.

Iar în 2021, Congregația pentru Doctrina Credinței de la Vatican a spus categoric că biserica nu poate binecuvânta uniunile dintre doi bărbați sau două femei, deoarece „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul”.

Acel document a creat un scandal, unul de care se pare că până și Francisc a fost luat prin surprindere, chiar dacă, din punct de vedere tehnic, aprobase publicarea sa. La scurt timp după ce a fost publicat, el l-a îndepărtat pe oficialul responsabil pentru el și a început să pună bazele unei reveniri.

În noul document, Vaticanul a spus că biserica trebuie să se ferească de „schemele doctrinare sau disciplinare, mai ales atunci când acestea conduc la un elitism narcisist și autoritarist prin care, în loc să evanghelizeze, cineva îi analizează și îi clasifică pe alții și, în loc să deschidă ușa către har, își epuizează energiile în a inspecta și a verifica”.

Acesta a subliniat că persoanele aflate în uniuni „neregulate” – homosexuale sau heterosexuale – se află într-o stare de păcat. Dar a spus că acest lucru nu ar trebui să le priveze de dragostea sau mila lui Dumnezeu.

„Astfel, atunci când oamenii cer o binecuvântare, o analiză morală exhaustivă nu ar trebui să fie pusă ca o precondiție pentru a o conferi”, se arată în document.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Oricum ar fi, individul asta grotesc nu are absolut nimic in comun cu Crestinismul, fiind doar un pion important in planurile Ocultei!! Bineinteles ca, la ordin pe unitate, toti “marii ‘telectuali” din jurul BOR il vor linge neincetat pana-n varful cozii!

  2. Albina culege doar nectarul de unde îl găsește. La fel trebuie să procedăm și noi, dacă vrem mântuire în aceste vremuri. Despătimire și mărturisire. Trebuie să înțelegem că masonii vor să transforme Biserica Ortodoxă în ,,biserică” masonică. Aceasta este esența ecumenismului. Asta înseamnă că o vor conduce din aproape în aproape la închinarea la Lucifer. Și există masoni în ierarhie și în cler. Politicul a pus stăpânire pe papistași de câteva secole. Ortodoxia a cam fost acaparată de serghianism de la jumătatea secolului trecut. Cât de multe s-au schimbat în Ortodoxie de atunci! Mai mult cu cărămizile lui faraon și mai puțin pentru sufletele noastre… În loc de îndumnezeire, se promovează îndrăcirea prin falsă știință, prin non artă, prin nonvalori, prin păcat. Biserica Ortodoxă supraviețuiește atât cât poate prin cei care fac voia lui Dumnezeu cu orice risc. Unii plătesc cu viața pentru asta. Și trec la Domnul discret, iar agenda ecumenisto-masonică merge mai departe… E greu să te ferești de dușmanii Ortodoxiei din interiorul acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button