X

Ciolacu dă petrecere: Intrarea în Schengen a României a fost aruncată-n aer! România se alege și cu imigranți și cu restricții la vămile terestre!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Marcel Ciolacu își arată nivelul de Păcală, care s-a dus la piață cu doi boi și s-a întors acasă cu o sacoșă de rafie ruptă. Acesta cere să ne bucurăm că austriecii acceptă ca România să intre în Spaţiul Schengen cu aeroporturile. În realitate, este o mare ţeapă.

Una dintre condiţiile puse de austrieci este ca România să-şi asume responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria, afgani și sirieni.

Dincolo de faptul că este o minciună că migranţii intră prin ţara noastră, de fapt, ţinta este ca România să devină locul unde sunt depozitaţi refugiaţii care nu le convin austriecilor. În spatele cortinei se discută de faptul că anul viitor va veni un contingent însemnat de afgani și sirieni, cărora austriecii nu vor să le mai plătească șederea.

Spre deosebire de Ciolacu, președintele Bulgariei spune că o astfel de condiție este inacceptabilă. PSD-iștii și PNL-iștii încearcă să ne convingă că e de bine.

Austria a profitat de faptul că la conducerea României sunt dor trădători și slugi sadea, drept urmare ne-a dat o momeală pentru a accepta imigranți ilegali, care numai muncă nu vor, ci vedem cum atacă valorile creștine în tot Occidentul.

După ce ministrul de Interne austriac Gerhard Karner a sugerat sâmbătă relaxarea blocajului Schengen al Austriei față de România și Bulgaria, el a aruncat luni mingea în curtea Bruxelles-ul. Austria a pus „condiții clare”, acum e  rândul „comisiei europene” și abia atunci va fi de acord cu „Air Schengen” adica desființarea frontierelor pentru traficul aerian. Reacția de la Bruxelles a fost de „satisfacție”, scrie Kronen Zeitung.

„Ideea este că avem nevoie de progrese în domeniul protecției frontierelor externe ale UE”, a subliniat Karner în Ö1 „Morgenjournal”. Mai exact, el cere Comisiei să tripleze numărul polițiștilor de frontieră. Banii pentru infrastructura de protecție a frontierelor trebuie să provină de la Comisia UE. Sunt necesare upgrade-uri tehnice, în special la granițele bulgaro-turce și româno-sârbe.

Karner solicită un control mai puternic al frontierelor terestre,

Karner solicită, de asemenea, un control sporit la frontierele terestre și acceptarea solicitanților de azil de către România și Bulgaria, în special de afgani și sirieni.

Karner a justificat cererea de controale permanente la frontierele terestre cu o „problemă cu contrabandiştii”. Din puțin peste 50.000 de cereri de azil din Austria, sub 150 de migranți au venit prin aeroporturi, a explicat ministrul de Interne.

Ciolacu se grăbește să deschidă șampania

Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.

Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene.

Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit.

După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!, a transmis Ciolacu în miez de noapte.

„Pentru țara noastră este extrem de importantă deschiderea frontierelor terestre ale spațiului Schengen, nu doar a celor aeriene, așa cum au admis cei mai aprigi oponenți ai intrării țării noastre în spațiul european comun, Olanda și Austria”, a afirmat președintele Rumen Radev ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor la informația ziarului “Kurir”, potrivit căreia Viena este dispusă să lase Bulgaria și România să intre, dar numai în spațiul aerian Schengen, scrie publicația bulgară Mediapool.

Ulterior, premierul Nikolay Denkov a calificat și el drept inacceptabile condițiile puse de Viena, Bulgariei și României, pentru a deschide doar spațiul aerian Schengen.

Denkov: Nu pot exista reguli suplimentare pentru Sofia și București

“Nu am discutat niciodată despre intrarea noastră în Schengen în acest mod și nu este acceptabil așa cum este definit. Introducerea unor reguli suplimentare pentru Bulgaria și România este inacceptabilă. Ideea este să respectăm regulile regulamentului european, pe care le îndeplinim deja. Dacă cineva dorește reguli specifice pentru Bulgaria, acest lucru este cu siguranță inacceptabil”, a declarat seara premierul la bTV.

Condițiile din Austria pe scurt:

 • Desfășurarea Frontex în Bulgaria sa se tripleze. Banii pentru infrastructura de protecție a frontierelor trebuie să provină de la Comisia UE.
 • Creșterea controalelor la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România.
 • Trimiterea de consultanți în controlul documentelor din Austria către aeroporturile din capitalele București și Sofia.
 • Acceptarea solicitanților de azil de către România și Bulgaria, în special de afgani și sirieni.

Un purtător de cuvânt al Comisiei UE a declarat luni că sunt mulțumiți că lucrurile se mișcă într-o direcție bună. Protecția frontierelor externe ale UE este „esențială”, dar Comisia UE se menține fundamental la evaluarea sa conform căreia România și Bulgaria îndeplinesc condițiile pentru aderarea la Schengen.

Ministrul de Interne al României nu este surprins

Pentru ministrul de Interne al României Cătălin Predoiu, anunţul lui Karner „nu este o surpriză, ne aşteptam. Principala semnificație politică este că Austria și-a schimbat poziția. De acum înainte trecem în domeniul discuțiilor tehnice”. El speră să se ia o decizie și să se ajungă la un compromis în acest an.

Karner discută despre viitorul Schengen în Slovenia

Karner călătorește luni în Slovenia pentru a discuta despre viitorul Schengen în cadrul unei întâlniri cu miniștrii de interne ai așa-numitului „Forum de la Salzburg”. La 8 decembrie a anului precedent, Austria a blocat extinderea sistemului Schengen fără frontiere pentru a include România și Bulgaria, justificând acest lucru prin numărul mare de solicitanți de azil.

Olanda s-a opus, de asemenea, aderării Bulgariei la Schengen.

Pe lângă Austria, Bulgaria și România, membrii forumului includ și Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia și Slovenia. Sunt reprezentate și statele din Balcanii de Vest și Republica Moldova.

George Simion a reacționat categoric față de impunerea de imigranți.

George Simion, despre minciunile lui Ciolacu și umilința Schengen: Aproape de miezul nopții, Marcel Ciolacu a avut o tresărire: a ținut să ne anunțe că a „înfrânt”

Lucrurile nu sunt nici pe departe clarificate cu privire la Schengen, afirmă liderul AUR George Simion, lansând critici la adresa premierului Marcel Ciolacu, care a anunțat că Austria ”şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”.

Simion a identificat mai multe ”fisuri”.

Aproape de miezul nopții, Marcel Ciolacu a avut o tresărire: a ținut să ne anunțe că a „înfrânt” și că Austria face un pas înapoi în privința Schengen.

Au sărit toate trompetele pesediste pe El Lider Maximo ca să aplaude victoria Schengen. Doar că, miezul nopții a trecut, dimineața a venit și cu toții și-au dat seama că în anunțul lui Marcel sunt fisuri…multe fisuri.

De ce?

În primul rând, lucrurile nu sunt nici pe departe clarificate cu privire la Schengen. A fost recent un Consiliu JAI în cadrul căruia Austria a spus un mare „NEIN” României. De asemenea, Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat săptămâna aceasta că există discuţii despre extinderea spaţiului Schengen în viitor (deci nu acum!!!), dar că mai întâi sistemul însuşi trebuie reformat! (nu știm când)

Sunt două aspecte care fac ca discursul lui Marcel Ciolacu de Buzău să devină golit de conținut.

A doua chestiune: problema cea mai mare cu privire la Spațiul Schengen, acolo unde România are cele mai mari pierderi economice, este pe zona de transport rutier, adică în privința granițelor terestre. Accederea doar cu spațiul aerian nu va rezolva nici pe departe cozile pe care trebuie să le îndure transportatorii români, dar nici pierderile financiare pe care aceștia le suferă. Practic, nu se rezolvă nimic.

Suntem de acord să intrăm în Schengen chiar și cu spațiul aerian, dar nu cu prețul de a rămâne fără un termen bine stabilit pentru granițele terestre, pentru transportul rutier! Dacă Marcel Ciolacu și coaliția PSD-PNL acceptă acest fruct otrăvit al Austriei, de a ne bucura la aderarea cu spațiul aerian doar pentru a ne închide gura dar fără a ști sigur când vor fi ridicate granițele terestre, atunci vom asista la o uriașă trădare a intereselor României.

A treia problemă și poate cea mai importantă: care este prețul acestei „înduplecări” din partea Austriei? Ce oare au promis Marcel Ciolacu, PSD și PNL austriecilor? Ce le-au mai dat la schimb doar ca să se laude puțin în țară înainte de anul electoral 2024? De asemenea, ce condiții a pus Austria pentru a fi de acord cu această aderare cu spațiul aerian? Sunt întrebări legitime la care românii au nevoie de răspunsuri!

Probabil că iar vom afla că Guvernul PSD – PNL a fost de acord cu renunțarea la o parte din resursele țării, vom descoperi că avem noi de plătit bani Austriei și nu invers.

Festivismul lui Marcel Ciolacu și al celor din coaliția PSD-PNL se năruie treptat, pe măsură ce luăm și analizăm toate elementele ce țin de aderarea la Schengen.

În doar câteva ore de la „marele anunț” ne dăm seama că Marcel Ciolacu și pesedisto-peneliștii au înghițit ca niște gușteri un mare nimic din partea Austriei, care doar speră să scape de presiunea românilor, a transmis Simion într-un comunicat de presă remis duminică.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

 1. Grea pedeapsă pe capul nostru cu asemenea canalii! Se pare că mai avem mult de plătit pentru crimele din decembrie 1989.

  1. Nu doar pentru alea,ci și pentru milioanele uciși în pântecele mamelor românce în cei 34 de ani ce au urmat.Poate crezi ca glasul lor nu se aude înaintea Tronului Dumnezeirii.Te înșeli ,dacă e asa.

 2. In acest moment TOATE tarile care se opun aderarii Romaniei la Schengen sunt in culpa si bune de plata pt toate pierderile care decurg din asta (pe de o parte investitia pe care am facut-o pt a indeplini conditiile cerute si pe de alta pierderile care decurg din ingreunarea activitatilor economice datorita neacceptarii).

  Daca cineva va face greseala de a intra in negocieri cu una dintre aceste tari atunci se vor anula obligatiile care decurg din Acordul Schengen si se vor lua in considerare conditiile noului acord.

  Asadar conducatorii care vor negocia cu Austria nu sunt numai ticalosi si tradatori ci participa direct la subminarea economiei nationale deoarece OBLIGATIA lor este de a face tot ce le sta in putere pt intrarea in normalitare cu respectarea Acordului Schengen si pt recuperarea pierderilor cauzate de intarzierea nejustificata.

  Primirea emigrantilor este cea mai buna garantie ca nu vom intra niciodata in Schengen (doar n-or fi prosti sa-i lase sa se intoarca).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button