X

IPS Teodosie: Îi compătimesc pe cei care mi-au făcut aceste însăilări. Îmi e milă de ei! 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și-a sărbători vineri, alături de familia duhovnicească, clerul, monahii și monahiile din Episcopia păstorită de vrednicul ierarh dar și împreună cu elevii seminarului teologic din eparhie, la Sfanta Mănăstire Comana, ziua de prăznuire a sfântului ierarh Ambrozie, ocrotitorul său spiritual, prilej cu care îi urăm și noi Întru Mulți Ani!”. 

„Cu o zi înainte, la predica de după Sfânta Liturghie de hram la Mânăstirea Comana, 6 decembrie 2023, de ziua Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a îndemnat: „Nu vă tulburați de defăimările aduse zilele acestea arhiereilor de către cei care vor să vă depărtați de biserică! Aduceți copiii la biserică, pentru că numai astfel îi puteți feri de răul acestei lumi.”

Pe aceaași temă, și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost chestionat cu următoarea întrebare, la emisiunea sa, Dialogul Duhovnicesc, de la Radio Dobrogea, de joia aceasta: „Cum putem dobândi nădejdea, mai ales atunci când ne cuprinde tristețea din cauza vorbelor rău intenționate?”, informează ABCOrtodox.

ÎPS Teodosie a răspuns la întrebare și s-a referit și la noile ponegriri făcute la adresa sa zilele trecute:

„Vorbele nu trebuie să ne afecteze! Dacă ne vorbește cineva de rău nu trebuie să fie acest lucru o povară pentru noi. Este o povară doar dacă suntem mândri! Chiar Mântuitorul spune: Vai, vouă, când toți oamenii vă vor vorbi de bine!

Deci, nu trebuie să vă cuprindă o tristețe dacă vă vorbește cineva de rău!

Și eu acum sunt vorbit de rău și acuzat, dar mă simt foarte liber. Îi compătimesc pe cei care mi-au făcut aceste însăilări… Îmi e milă de ei!

Nu am nicio dorință de răzbunare sau de altceva! … Nu vă întristați de vorbele goale pentru că este o ispită! Spre acestea diavolul ispitește!”, a spus ÎPS Teodosie, în Dialogului Duhovnicesc.

Înaltpreasfințitului Teodosie a mai răspuns și la mărturisirea unui credincios, care a cerut iertare ierarhului pentru că a crezut defăimările care i se aduc de către televiziuni:

„Dumnezeu ne iartă pe toți. Si atunci cum aș putea eu să nu iert pe cineva? Iertarea este o datorie a noastră. Nu mă supăr niciodată pe cei ce vorbesc urât despre mine sau pe cei care îmi vor răul pentru că supărarea vine de la cel rău. Oricum mai ușor suport acuzele decât laudele. Lauda si binecuvântarea trebuie să vină de la Dumnezeu nu de la oameni, El este Cel ce cunoaște Cele dinlăuntru ale noastre.

Încercați toți credincioșii să nu mai vorbiți de rău pe nimeni si cu atât mai puțin pe clerici. Să nu vă mai luați după auzite, după păreri ale altora, ci să vorbiți doar din ce constatați și în primul rând după ceea ce ne descoperă. Dumnezeu. Noi oamenii nu trebuie să judecăm pe alți oameni, pentru că Dumnezeu este Cel ce ne judecă pe toți. De aceea, întotdeauna să răspundem răului cu binele.”, a transcris jurnalista Cristina Leordeanu.

„În apropierea Sfintelor Paști din anul acesta, au stârnit scandalul cu ecumenismul. În apropierea Sărbătorii Nașterii Mântuitorului, ne servesc scandalul cu Înaltpreasfințitul Teodosie. Satanele fac orice, ca să ne tulbure liniștea. Nu le merge. Noi ne vedem de rugăciune și de bucuria Crăciunului. Noi nădăjduim în dragostea Lui. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea.”, a scris și Cristina Popa pe Facebook.

Ca răspuns la o întrebare mai complexă a unui ascultător legată de posibilitatea organizării unui Referendum local pentru Mitropolia Tomisului, ierarhul tomitan a confirmat că există mulți credincioși dispuși să solicite, din solidaritate, respectarea istoriei Bisericii Ortodoxe Române pentru reactivarea Mitropoliei”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button