A avea o zi liberă de lucru de Crăciun și Paște este o dovadă a istoriei „colonialiste” a Canadei, a susținut un organism pentru drepturile omului finanțat din fonduri publice, scrie jurnalistul britanic-canadian Chris Tomlinson pentru The European Conservative.
Comisia canadiană pentru drepturile omului, care este finanțată de guvernul federal, a spus că celebrarea publică a Sărbătorilor creștine își are rădăcinile în intoleranța religioasă.
„Discriminarea împotriva minorităților religioase din Canada se bazează pe istoria colonialismului Canadei”, a spus grupul. „Un exemplu evident sunt sărbătorile legale în Canada.”
Într-un raport intitulat „Document de discuție despre intoleranța religioasă”, grupul a spus că Crăciunul și Paștele sunt singurele sărbători legale legate de religie. „Ca urmare, necreștinii ar putea avea nevoie să solicite acomodări speciale pentru a-și respecta zilele sfinte și alte perioade ale anului în care religia lor le cere să se abțină de la muncă.”
„Istoria Canadei cu intoleranța religioasă este profund înrădăcinată în identitatea noastră ca stat colonial colonist”, adaugă raportul.
Canada rămâne o țară predominant creștină conform recensământului național din 2021, care afirmă că creștinii reprezintă peste 50% din populația țării. Cifra poate fi în scădere de la 77% în 2001, dar a doua religie ca mărime, islamul, reprezintă încă mai puțin de 5%.
Potrivit ziarului National Post, Comisia canadiană pentru drepturile omului, care a fost înființată pentru a pune în aplicare Legea drepturilor omului în 1977, primește 32 de milioane de dolari pe an în finanțare guvernamentală de la prim-ministrul Justin Trudeau.
În ciuda aparentei animozități față de Crăciun din partea Comisiei pentru Drepturile Omului, sondajele au arătat că canadienii de toate religiile nu au nicio problemă cu Crăciunul să fie o sărbătoare legală, un sondaj publicat anul trecut arătând că doar 6% doreau să renunțe la sărbătorile religioase.
Controversele legate de Crăciun sunt strâns legate de programul de imigrare în masă al Canadei . În 2011, un director al unei școli din Embrun, Ontario, a anulat concertul de Crăciun al școlii, deoarece nouă elevi nu participau.
Principalul s-a gândit la acea vreme că un concert de Crăciun ar putea enerva unele familii, dar a fost întâmpinat cu o reacție enormă din partea publicului larg.
Totuși, tendința de a-L scoate pe Iisus Hristos din sărbătorile de Crăciun a continuat în Canada. În cel mai mare oraș al Canadei, Toronto, piața anuală de Crăciun din faimosul district Distillery a fost redenumită în 2021 „Distillery Winter Village”.
Cei din viața publică canadiană care subliniază legăturile dintre Hristos și sărbători precum Crăciunul sau Paștele sunt adesea batjocoriți sau înfățișați ca extremiști religioși.
Liderul Partidului Conservator al Canadei, Pierre Poilevre, a fost aspru criticat de Paștele trecut, când una dintre reclamele sale spunea „El a înviat” pe rețelele de socializare.
Gerald Butts, fost consilier principal și consilier al prim-ministrului Trudeau, a comentat despre reclamă, spunând „Acest tip de ironie este foarte comun dreptei *creștine* din SUA”
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Eu sint in Canada…
‘Or fi crestini peste 50% dar cand consideri religia o chestie personala care nu trebuie sa influenteze viata societatii (sondaj publicat acum vreo 20 de ani), doar prin ochii comunistuilor de la conducerea a ce a ramas din Canada se vede asa.
Prin ochi … ca in cap pare ca nu au creier s mai poata gandi… nicidecum sa discearna!