X

Avocatul Gheorghe Piperea: În Germania, oamenii își desființează conturile bancare și își retrag banii. Trebuie prevăzut în Codul Civil că banii din cont sunt în proprietatea titularului, NU a băncii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avocatul Gheorghe Piperea a atras atenția, duminică, că în anumite țări, precum în Germania, oamenii încep să renunțe la conturile bancare și să își retragă banii. 

În acest context, spune avocatul Piperea, este important să se menționeze în Codul civil că „banii din contul bancar sunt proprietatea titularului, iar nu proprietatea băncii”.

„În timp ce băncile din Germania închid sucursale și desființează bancomate pentru a face loc digitalizării și pentru a face saltul către minunata lume nouă a tranzacțiilor fără numerar, oamenii își desființează conturile bancare și își retrag banii.

Se va întâmpla curând și la noi. De aceea e neapărat necesară înscrierea în Constituție a dreptului la plăți și încasări în numerar fizic.

Acest referendum e “pe drum”. Mai sunt necesare câteva formalități și începem strângerea celor 500.000 de semnături necesare pentru a ține referendumul în data de 9 iunie 2024.

Tot din 2024 trecem și la modificarea Codului civil, pentru a stabili clar și precis că banii din contul bancar sunt proprietatea titularului, iar nu proprietatea băncii”, a transmis, duminică, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Domnul avocat Piperea nu prea știe cum se fac plățile digitale. Orice aplicație de acest gen nu poate fi activată fără să fie asociat un cont bancar. Nu prea are rost ca nemții să își desființeze conturile bancare, pentru că și-ar tăia craca de sub picioare și nu ar mai putea face plăți cu telefonul sau alte dispozitive electronice, inclusiv comenzi online (plata la curier, la livrare, presupune să fii blocat acasă ca să primești comanda, nu e o variantă practică). E ușor să faci afirmații care nu pot fi verificate, cu condiția să ai o turmă care primește fără să gîndească orice i se spune….

    1. Taci ba din gura ca vorbesti prostii. Eu sunt in Germania de 8 ani de zile. Lucrez in constructii aici angajat la un gmbh. Salariile le primim cash toti ca asa vrem. Nu e obligatoriu sa ai card.
      Si multi nemti au inceput sa foloseasca cashul masiv. Banii cash reprezinta posesiune. Munca mea e la mine in buzunar, nu la banca.
      Nevasta-mea lucreaza la un fastfood si fiind vorbitoare de germana mai buna ca mine, e pe casa. Au avut probleme cu POS-urile chiar saptamana trecuta sau acum 2 saptamani. A fost un varf de cumparaturi si s-a rahatit sistemul. Cei pe cash mergeau blana.
      Si nu e cum spui tu, se plateste nachnahme (plata ramburs) foarte bine. Eu cu toti nemtii le zic mereu, CASH IS KING BANK IS SLAVERY. Nu sunt deloc prosti nemtii cum crezi tu si nu sunt asa pe aplicatii cum crezi tu. Aici posta e posta, inca se folosesc liniile de telefon fix. Stie tot neamtul ca nu e bine sa te increzi total in digital.
      Sa nu mai spui la nimeni ca stii tu cum se fac platile digitale ca fosforescenta prostia din capul tau.

  2. Un apel umanitar pentru o mămică săracă în vârstă de 18 ani. Mihaela (sector 5, București) este însărcinată cu al treilea bebeluș. Acest copilaș încă nenăscut a scăpat de la avort, dar e un copil nedorit de familie și e tare greu…

    Mihaela mai are doi copilași, Matias de un an și 10 luni și Silvia, de 10 luni. Bebelușul din burtică este acum în a 8-a lună de sarcină a scăpat de avort, dar mai are de luptat, este un copil nedorit de familie, îl vor crește și pe el, dar Mihaela încă regretă că nu a fost la avort. Familia se confruntă cu sărăcia, copilașul este destul de micuț, Mihaela nu s-a hrănit foarte bine. Tatăl copilașilor are 21 de ani și nu a fost deloc la școală, muncește pe șantier cu ziua și are și probleme cu inima. Părinții copilașilor programaseră un avort în primele luni de sarcină dar cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor care au sprijinit-o pe Mihaela, copilașul a supraviețuit acestei orori. Să nu îl uităm pe Sfântul Nicolae, care vine în ajutorul familiilor sărace care din disperare se gândesc la aceste lucruri groaznice…. Sfântul Nicolae a venit mereu cu un ajutor pentru ca mămica Mihaela să depășească aceste gânduri întunecate. Dacă vrem să o sprijinim în continuare, putem lua legătura cu familia Mihaelei, la numărul de telefon +40764632844. Au nevoie de alimente pentru copilașii cei mici și pentru mămică. Și ar fi recunoscători dacă am putea să îi ajutăm să plătească întreținerea și chiria la o garsonieră micuță pentru a nu ajunge într-o casă părăsită în care plouă prin tavan, unde se adăpostește bunica Mihaelei, nu se știe dacă celelalte rude din familia extinsă îi pot găzdui pe Mihaela și pe pruncii ei…

    Las și adresa mea de e-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button