X

PE solicită ca primatul dreptului UE față de legislația națională să fie înscris în tratate. Vrem o Uniune a STATELOR NAȚIONALE SUVERANE, nu vrem UERSS!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European (PE) solicită ca primatul dreptului UE să fie înscris în tratate, iar Comisia Europeană (CE) să monitorizeze hotărârile instanțelor și să inițieze proceduri de încălcare a dreptului comunitar ca răspuns la hotărârile care îl contestă.

În acest sens, PE a aprobat, cu 430 de voturi pentru 172 împotrivă și 29 de abțineri, un raport privind principiul primatului dreptului UE, anunță Calea Europeană.

Deși nu există o ierarhie între legislația UE și cea națională, în caz de conflict, statele membre ar trebui să înceteze să aplice dispozițiile conflictuale și să interpreteze legislația națională în conformitate cu legislația UE, se menționează în raportul PE.

Pentru a atenua posibilele conflicte, deputații europeni recomandă includerea explicită a principiului primatului dreptului UE în tratatele UE și regretă că acest lucru nu s-a întâmplat în cadrul Tratatului de la Lisabona.

Principiul primatului s-a dezvoltat prin jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și constituie o piatră de temelie a ordinii juridice a UE, care este esențială pentru funcționarea UE.

Aceștia subliniază că, deși majoritatea instanțelor naționale îl respectă, deciziile acelor curți constituționale sau supreme care contestă sau nu aplică principiul reprezintă un risc pentru eficacitatea și uniformitatea dreptului UE.

Claudiu Târziu: Vrem o Uniune a statelor naționale SUVERANE!

Senatorul Claudiu Târziu a criticat în termeni duri raportul aprobat de Parlamentul European.

„Globaliștii vor să elimine dreptul de vot al statelor-membre, să transfere competențe fundamentale către Bruxelles și să ideologizeze și ceea ce a mai rămas neideologizat după tiparele neomarxiste. Nu mai puțin de 267 de amendamente sînt pregătite în vederea modificării tratatelor.

Nu vrem UERSS! Vrem o Uniune a statelor naționale SUVERANE!”, a transmis, miercuri, pe Facebook, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare din 2024.

Comisia Europeană trebuie să monitorizeze hotărârile naționale și să acționeze

Totodată, potrivit raportului, Parlamentul solicită Comisiei, în „calitate de gardian al tratatelor”, să monitorizeze îndeaproape hotărârile instanțelor naționale în ceea ce privește primatul dreptului UE și să inițieze proceduri de încălcare a dreptului comunitar ca răspuns la hotărârile care îl contestă. Comisia ar trebui să pregătească un raport anual privind aplicarea legislației UE, inclusiv un tablou de bord privind respectarea hotărârilor CJUE în țările UE.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button