X

[VIDEO] Sute de mii de oameni au ieșit în stradă la Madrid, împotriva Guvernului Sanchez, care a amnistiat separatiștii catalani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tensiuni fără precedent au avut loc în Spania sâmbătă, atunci când sute de mii de oameni au ieșit în stradă la Madrid, împotriva Guvernului Sanchez, care a amnistiat separatiștii catalani. Organizatorii vorbesc de 1 milion de manifestanți, în timp ce autoritățile susțin că sunt doar 170.000 de protestatari.

Oamenii au denunţat viitoarea lege privind amnistia pentru liderii şi militanţii catalani care a permis guvernului de stânga să obţină un nou mandat, relatează Agerpres.

Prefectura din Madrid vorbește de 170.000 de oameni care s-au adunat în piaţa Cibeles, în jurul celebrei fântâni cu acelaşi nume, în plin centrul capitalei spaniole, pentru a răspunde la apelul la proteste al dreptei.

Citiți și: Proteste masive în Spania! Neo-marxiștii creează HAOS pentru a instaura o nouă ordine

Participanţii au scandat „Sanchez, trădător”, „Sanchez, fiu de târfă”, „Sanchez, în închisoare!” sau „Catalonia este Spania”, agitând drapeluri spaniole sau europene, distribuite de Partidul Popular European, formaţiunea politică paneuropeană din care face parte Partidul Popular.

„Ceea ce vrea Pedro Sanchez este să decupeze Spania în bucăţi”, a declarat Maria Angeles Galan, o pensionară din Madrid de 65 de ani, „să avem Ţara Bascilor de o parte, Catalonia de cealaltă, şi să spunem că nu s-a întâmplat nimic şi că puţin contează judecătorii”.

Clasat al doilea la alegerile legislative din 23 iulie, în urma liderului drept Alberto Nunez Feijoo (PP), prim-ministrul socialist Pedro Sanchez, la putere din 2018, a reuşit să obţină voi un nou mandat în parlament după ce a negociat intens pentru a obţine susţinerea formaţiunilor regionaliste, între care partidele separatiste catalane.

În schimbul voturilor lor, indispensabile pentru formarea unei majorităţi, el a acceptat mai multe concesii, între care adoptarea viitoare a unei legi foarte polemice de amnistiere pentru liderii şi militanţii separatişti urmăriţi penal pentru implicarea în tentativele de secesiune ale Cataloniei din 2017.

Mariana, antreprenoare de 51 de ani, a venit special din Zaragoza pentru a protesta „împotriva amnistiei”. „Cred că lupta începe acum şi pe termen lung. Trebuie ca asta să se ştie, este un mesaj trimis Europei”, a spus ea, arătând drapelul european ţinut de partenerul ei.

Luis Garrido, un pensionar de 65 de ani venit din Guadalajara în regiunea Madrid, susţine că este „socialist dar nu sanchist”.

Din punctul lui de vedere, prim-ministrul nu ar fi trebuit să accepte niciodată să primească un nou mandat „cu acest preţ”. „Nu vreau ca Spania să se scufunde” şi să se evite ca „Spania să fie divizată în acest mod”.

Mulţimea s-a adunat în jurul prânzului şi s-a dispersat în calm după discursurile susţinute de organizatori. De două săptămâni, manifestații au avut loc în fiecare seară în faţa sediului Partidului socialist din Madrid, unele dintre ele degenerând în violențe care s-au soldat cu zeci de arestări.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button