X

Un angajat sud-coreean a fost ucis de un robot care l-a confundat cu o cutie de conserve

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bărbatul în vârstă de patruzeci de ani a fost prins de brațul robotizat, apoi s-a izbit de o bandă transportoare într-o fabrică de sortare a ardeiului din sudul țării.  El nu a supraviețuit, scrie Le Parisien.

Un angajat sud-coreean în vârstă de patruzeci de ani a murit marți, ucis de un braț robot pe care îl inspecta, relatează BBC .

Angajatul verifica funcționarea senzorilor robotului înainte de a fi pus în funcțiune la o fabrică de sortare a ardeiului din districtul Goseong, din sudul țării, a declarat poliția locală. Testul a fost programat inițial pentru 6 noiembrie, dar a trebuit să fie amânat după o problemă cu această funcție.

Zdrobit de o bandă rulantă

Misiunea brațului robotizat a fost să ridice conserve de ardei și să le transfere pe paleți. În timpul accidentului, robotul l-ar fi confundat pe bărbat cu o conserva de legume. Apoi l-a prins pe angajat și i-a împins corpul de o bandă transportoare, zdrobindu-i fața și pieptul, potrivit agenției de presă Yonhap din Coreea de Sud. Deși a fost tratat de serviciile de urgență, bărbatul a murit la spital.

Poliția sud-coreeană a anunțat că va deschide o anchetă asupra ofițerilor responsabili cu securitatea de la locul unde s-a produs accidentul, pentru a stabili dacă acesta ar putea fi rezultatul unei neglijențe . Complexul de export agricol Donggoseong, proprietarul fabricii în care s-a produs tragedia, a solicitat într-un comunicat instituirea unui sistem „precis și sigur”.

Un bărbat sud-coreean în vârstă de cincizeci de ani a fost grav rănit în martie, după ce a fost lovit de un robot în timp ce lucra într-o fabrică de piese auto.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Probabil ca anumit a fost programat sa faca asa ceva , robotul cu AI. Bietul om!

    Fierātaniile “inteligente” nu fac nici un milimetru in plus , față de ceea ce au fost programate sa facā, de catre inginerii programatori software. Nu există nici un fel de “independență” in gândirea inteligenței artificiale, manipulate de la un pupitru de oamenii care au facut programul. La ordinul Fiarei…

    Poate este un fel de propagandă , ca pe viitor, când se vor înlocui multe locuri de muncā cu roboti, oamenii să se retragă de la sine, de frica roboților, fără alte proteste organizate.
    Koreea de Sud este o alta planeta, totul e robotizat si nivelul de trai este foarte ridicat. Oamenii au ín sânge munca si respectul si sunt extrem de organizati
    si devotați patriei si familiei traditionale.

    A mai fost un caz in Rusia, unde unui copil i s-a zdrobit un deget in timpul unei partide de șah. Robotului nu i-a “convenit” că pierde partida de șah.

    Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button