X

Bill Gates: În decurs de cinci ani veți avea propriul asistent de inteligență artificială sub forma unei voci în ureche: „Vor schimba total modul în care trăim”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În următorii cinci ani, vei avea propriul tău asistent sau agent de inteligență artificială sub forma unei voci în ureche care te va ajuta cu toate, de la a decide unde să mergi în vacanță până la gestionarea prieteniilor și multe altele, scrie Fortune citând blogul lui Bill Gates

Inteligența artificială ar putea diviza experții atunci când vine vorba de potențialul său de a distruge umanitatea sau de a forța oamenii să-și părăsească locurile de muncă – dar conform lui Bill Gates, ne va oferi tuturor propriul nostru asistent executiv în mai puțin de un deceniu. 

Într-o postare pe blogul său oficial cofondatorul miliardar Microsoft a spus că chiar și în 2023, „software-ul este încă destul de prost” – dar a prezis că acest lucru se va „schimba complet” în următorii cinci ani.

În loc să aibă mai multe aplicații diferite pe dispozitivele noastre pentru a îndeplini diferite sarcini, a spus el, utilizatorii ar trebui pur și simplu să spună dispozitivului lor, în limbajul de zi cu zi, ce vor să facă. Acolo vor interveni așa-numiții „asistenți” alimentați de AI, a spus Gates.

„În viitorul apropiat, oricine este online va putea avea un asistent personal alimentat de inteligență artificială care depășește cu mult tehnologia actuală”, a scris el. „Asistenții sunt mai inteligenți. Sunt proactivi – capabili să facă sugestii înainte de a le cere.”

Acești asistenți personali, capabili să îndeplinească diferite sarcini în diferite aplicații, se vor îmbunătăți continuu în timp, pe măsură ce își cunosc utilizatorii, potrivit lui Gates. De exemplu, dacă planificați o călătorie, IA ar putea să identifice doar hotelurile care se încadrează în bugetul dvs., dar asistentul personal AI va ști si în ce perioadă a anului veți călători și dacă căutați întotdeauna noi destinații sau preferați să mergeti în același loc.

„Când este solicitat, asistentul va recomanda lucruri de făcut în funcție de interesele și tendința dumneavoastră pentru aventură și va face rezervări la tipurile de restaurante care vă plac”, a spus Gates. „Dacă doriți acest tip de planificare profund personalizată astăzi, trebuie să plătiți un agent de turism și să petreceți timp spunându-i ce doriți.”

De asemenea, asistenții AI ne vor revizui drastic productivitatea, a adăugat Gates.

Microsoft și Google se numără printre multitudinea de firme care concurează deja pentru a dezvolta AI care să stimuleze productivitatea cu asistenții lor virtuali Copilot și Bard. Dar, potrivit lui Gates, asistenții AI ai viitorului vor „face chiar mai mult” decât acele instrumente de productivitate.

„Dacă aveți o idee pentru o afacere, un asistent IA vă va ajuta să scrieți un plan de afaceri, să creați o prezentare pentru acesta și chiar să generați imagini cu cum ar putea arăta produsul dvs.”, a prezis el. „Companiile vor putea să pună asistenți la dispoziția angajaților lor să se consulte direct și să participe la fiecare sedintă, astfel încât să poată răspunde la întrebări.”

Investiții masive

De la creșterea fenomenală a chatbot-ului AI generativ ChatGPT al OpenAI, trilioane de dolari au fost investiți în dezvoltarea inteligenței artificiale.

Dar, în timp ce oameni precum Microsoft, Google, Baidu și xAI lui Elon Musk concurează cu toții pentru a produce cel mai performant model de inteligență artificială, Gates a speculat că nicio companie nu va domina afacerea asistenților. Cu toate acestea, el a menționat că majoritatea asistenților AI ai viitorului ar fi probabil ceva pentru care oamenii vor trebui să plătească.

„[Dar] dacă numărul companiilor care au început să lucreze la IA doar anul acesta este un indiciu, va exista o concurență excepțională, ceea ce va face asistenții să fie foarte ieftini”, a spus el. „Astăzi, asistenții sunt încorporați în alte programe, cum ar fi procesoarele de text și foile de calcul, dar în cele din urmă vor funcționa pe cont propriu. Indiferent dacă lucrați într-un birou sau nu, asistentul dumneavoastră vă va putea ajuta în același mod în care asistenții personali îi sprijină pe directori în prezent.”

În cele din urmă, asistenții își vor putea ajuta utilizatorii cu „practic orice activitate și orice domeniu al vieții”, a insistat Gates.

„Dacă prietenul tău tocmai a suferit o intervenție chirurgicală, asistentul tău se va oferi să trimită flori și să le poată comanda pentru tine”, a scris el. „Dacă îi spui că ți-ar plăcea să-l gasesti pe vechiul tău coleg de cameră de la facultate, va funcționa împreună cu asistentul lui pentru a găsi o perioadă de întâlnire și, chiar înainte de a ajunge tu, îți va aminti că copilul lor cel mai mare tocmai a început facultatea la universitatea locală.”

Gates a vorbit anterior despre modul în care crede că revoluția AI va duce la ca fiecare să aibă propriii asistenți personali „guler alb” – și nu este singurul tehnolog care a făcut această predicție.

La începutul acestui an, inventatorul de internet Tim Berners-Lee a declarat podcastului Beyond the Valley de la CNBC că AI va putea să ne acceseze datele și să intre în rolul de asistent personal.

Între timp, cofondatorul Google DeepMind, Mustafa Suleyman, a declarat într-un interviu din septembrie că credea că toată lumea va avea propriul asistent personal bazat pe inteligență artificială în termen de cinci ani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button