X

Serbia s-ar pregăti de război, trage un semnal de alarmă geostrategul George Friedman

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biblia Ortodoxă, Matei 24:

6 Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci.

Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii şi, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumi.

8 Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor.

Redăm argumentele lui George Friedman dintr-o analiză Geopolitical Futures:

Cu câteva săptămâni în urmă, am scris un articol intitulat „Lumea începe să se reordoneze”. Cu siguranță, o nouă ordine se conturează, dar, spre deosebire de reordonarea care a avut loc după prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1991, această reordonare va apărea din războaie și posibile războaie. Războiul din Ucraina durează de aproape doi ani. Există indicii că ar putea fi încheiat un acord de pace, dar conflictul continuă. Războiul dintre Hamas și Israel se află în desfășurare de aproximativ o lună și este, poate, cel mai amar și nemilos război văzut într-un loc unde războiul nemilos a devenit o artă.

Situația continuă. Am auzit de la două persoane în care am încredere foarte mare că Serbia se pregătește de război. Serbia și Kosovo au purtat un război sângeros în 1998-1999, în care SUA și NATO s-au alăturat Kosovo și au desfășurat o campanie de bombardamente împotriva Serbiei. Sper ca aceste surse să se înșele, dar cred că acest lucru se va întâmpla și se va răspândi dincolo de Balcani.

Chinezii au făcut incursiuni la marginea Filipinelor. Japonezii au declarat public că vor lucra pentru consolidarea apărării Filipinelor și vor ajuta trimițând nave de război în cazul unui atac al Chinei. Japonia a anunțat, de asemenea, că își intensifică cooperarea cu Malaezia. În plus, China și India s-au confruntat cu un război la graniță, care a avut perioade de intensificare, dar și de reducere a conflictului. Japonia i-a comunicat Indiei că este pregătită să ofere suport nespecificat.

China se află sub o presiune economică semnificativă. Nu cred că are forța navală pe care alții cred că o are, dar rămâne o putere majoră. Astfel, decizia Japoniei de a provoca China, chiar și având sprijinul SUA, reprezintă un nou rol pentru Japonia în Pacificul de Vest, unul pe care China s-ar putea să nu-l poată tolera. Slăbirea economiei Chinei îi afectează și mai mult guvernul.

Turcia pare să intre din punct de vedere politic în întreaga Asie Centrală, care este o zonă de o importanță extremă pentru Rusia. Asta creează o situație potențial explozivă.

Tensiunile din Asia de Sud-Est, Balcani, Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia Centrală nu sunt conectate în niciun mod semnificativ. Această situație nu este ca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când națiunile erau legate una de cealaltă, cum ar fi Germania și Italia sau SUA și Marea Britanie. În acel caz, extinderea războiului a fost susținută de interese comune. În cadrul sistemului global actual, pare să nu existe nicio legătură între diferitele războaie în desfășurare și potențiale.

Aceasta pare să indice că nu va izbucni un incendiu de război global. Dar este greu de înțeles de ce pare să existe o proliferare a conflictelor în curs și potențiale fără o fundație comună. Poate însemna că nu se întâmplă cu adevărat nimic major și că ideea ca dezacordurile să escaladeze în războaie este neîntemeiată. Dar, ca întotdeauna, există întrebări la care nu pot răspunde. De ce japonezii zdrăngăne sabia în același timp cu războiul dintre palestinieni și israelieni și-n vreme ce statele balcanice freamătă? Nu doar că există o serie de realități și posibilități de război, dar ele și au loc în același timp.

Întrebarea poate să nu aibă un răspuns, dar SUA sunt probabil parte din mozaic. Mulți consideră, în mod rezonabil, că SUA ar trebui să se implice mai mult în războaie, chiar dacă acestea nu sunt direct de interes pentru noi. Cu toate acestea, SUA reprezintă hegemonul global, cea mai mare economie a lumii și cea mai puternică putere militară. Acești factori leagă SUA de majoritatea țărilor din lume, fie prin legături economice, fie prin alianțe militare. Avantajul este că SUA au opțiuni. Dar, aidoma Marii Britanii și Romei înaintea sa, SUA trebuie să se implice selectiv. SUA au învins Japonia în Al Doilea Război Mondial, au câștigat un război în Balcani, au contribuit la crearea Israelului și au ajutat la modelarea Ucrainei. Când privim această listă de războaie și posibile războaie, SUA sunt profund implicate în multe feluri. Prin urmare, țara pe care am omis-o din listă este Statele Unite, care din nefericire s-ar putea să fie trasă în războaie fără a avea prea mult timp pentru reflecție. Acesta este un subiect pe care istoricii ar trebui să-l ia în considerare. Acum, trebuie să ne preocupăm dacă prietenii mei de încredere au vreo idee despre ce vorbesc. Majoritatea războaielor despre care se zvonește nu se materializează niciodată.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

8 comentarii

  1. “SUA au învins Japonia în Al Doilea Război Mondial, …, au contribuit la crearea Israelului”
    Crearea Israelului a fost un acord intre R00sveld si Stalin: Stalin “comuniza” estul Europei iar SUA crea Israelul. ( Dumitru Bacu – Crucificare Romaniei)
    Israelul nu putea formal sa fie creat fara acordul Consiliului de securitate ONU din acea vreme: SUA, URSS, Marea Britalie, Franta. Deci avem patru urmasi ai lui Pilat din Pont, care vor raspunde la Infricosata Judecata pentru crimele care se produc neincetat din 1948 pana azi…
    Statul Israel a intrat “in legalitatea” prin decizie ONU; a fost creat prin decizie ONU !

    1. Oare Romania lui Iohanis, Iliescu, Ceausescu si a celorlalti tradatori de neam si toate guvernele Romanilor vor scapa de dreapta Judecata a Lui Dumnezeu ???
      Niciodata. O sa le vina la toti rindul, unul dupa altu. Iadul este deja gata pregatit demult pentru Satana si pentru toti cei ce il slujesc intrun fel sau altu pe Deavol.

  2. Parintele Arsenie Boca afirma ca mai rau decat bolile, foametea, razboiul, navalirile dusmanilor, ESTE ANARHIA !
    Un asupritor impune o ordine nedreapta, dar exista o ordine. Din cele de mai sus, se pare ca ne indreptam spre un inceput de anarhie mondiala totala.

  3. BOICOT ROMÂNESC
    #nu vrem să ni se mai mai calce în picioare drepturile și libertățile #nu vrem să ni se limiteze tranzacțiile în numerar #nu vrem ca munca noastră să fie vămuită de bănci #nu vrem să mai muncim și să plătim taxe și impozite pentru administrația statului și pentru conducătorii care nu reprezintă interesele românilor #vrem să știm la nivel de fiecare leu ce fac cei din adminstrația statului cu munca/banii noștri #nu vrem să ne asumăm împrumuturile externe, făcute la dobânda cea mai mare din Europa și fără să știm și să vrem pentru ce le fac cei care zic că ne reprezintă –îndatorându-ne pentru mai multe generații #nu vrem ca populația românească să fie înlocuită cu alte neamuri #nu vrem ca românii să mai plece din țară pentru că nu au venituri de subzistență #nu vrem să mai plătim războaiele altora #nu-i recunoaștem pe cei care conduc și administrează România astăzi, ei nu sunt români și nu sunt aleși cu majoritate de români – nu ne reprezintă #nu mai vrem în UE #nu vrem alianțe militare internaționale cu prădători și mercenari – românii nu s-au ridicat asupra nici-unui popor din istoria omenirii – au dus mereu o luptă dârză de apărare #nu vrem ca românii din jurul granițelor țării să fie exterminați, arestați și interziși și limba română să fie interzisă – ei trăiesc pe pământul nostru strămoșesc #nu vrem ca preoții români să fie arestați și interziși de kazarii ucrainieni #nu vrem nici un fel de aberație progresistă #vrem ca impostorii și oportuniștii așa-zișii filozofi care subminează rânduiala ortodoxă a românilor prin ecumenism și alte sminteli SĂ TACĂ PENTRU VECIE.
    #nu vrem educație de gen #nu vrem documente biometrice #nu vrem certificat verde #nu vrem cipuri #nu vrem să fie vândut pământul și resursele României către străini #vrem să fie respectate valorile și simbolurile naționale românești și nu desființate chiar de instituții plătite de români #nu vrem ca memoria elitelor noastre culturale, științifice, politice, religioase să fie ștearsă sau ponegrită pe inventatul distrugător raționament al ,,contextualizării” sau oricare altul #nu vrem să fie întinată memoria martirilor și mărturisitorilor români din temnițele comuniste, carliste și din alte locuri doar de Dumnezeu știute #vrem ca școlile noastre să cultive românismul și încrederea de sine a copiilor și să ridice bravi români #nu vrem să fim conduși de minorități #nu vrem ca în școlile românești să se predea istoria holocaustului #nu vrem ca în școlile românești să se predea minciuni în loc de istoria românilor #România nu este Sodoma #vrem să se judece dosarele loviturii de stat din 1989 și al mineriadei din 1990 #vrem să fie judecați toți cei care au subminat economia românească începând cu 1990 și să returneze banii și patrimoniile furate de la români #vrem creanțele comerciale externe ale României neîncasate sau încasate fraudulos de unii #vrem averea Gojdu #vrem tezaurul românesc din Rusia #vrem despăgubirile de război de la țările care nu au vrut să le plătească nici până astăzi #nu vrem vaxxinare obligatorie #nu vrem discriminare și segregare pe baza vaxxinării #nu vrem să ne fie testați/vaxxinați copiii #vrem judecarea tuturor celor vinovați pentru măsurile sanitare antihristice și anticonstituționale din cauza cărora au murit românii începând cu martie 2020 – vrem adevărul #vrem o Românie a românilor – suntem un popor binecuvântat într-o țară bogată pe care suntem datori să o stăpânim și să o apărăm #vrem să fim liberi așa cum ne-a făcut Dumnezeu!
    AXA Neamului
    https://axaneamului.ro/

    1. Prea tirziu pentru toate bocetele astea, te-ai dat de buna voie si ne silit de nimeni pe miinile celor de care vrei astazi sa scapi, dar nu mai este cu putinta pentru ca Romania a cerut in genunchi si cu lacrimi in ochi ca sa fie primita in EU si in NATO, inainte ca sa ceri ca sa te primeasca in EU si in NATO trebuia ca sa iti aduci aminte de zicala aia care spune asa : ” sa ai grija de cea ce doresti caci sar putea sa capeti dar mai apoi vei regreta de cea ce ai vrut si ai capatat “,
      Dupa ce ai mincat banii dela EU si dela ONU acum nu iti mai place stapinirea.

  4. “”Majoritatea războaielor despre care se zvonește nu se materializează niciodată.”” – Tocmai ca se materializeaza aceste razboaie. Mai ales cu Serbia. Sârbii stiu ei ce știu, mai ales ca sunt pe locul 3 mondial la arme de foc in màna populatiei (Atentie!!! : CREȘTIN- ORTODOXE).

  5. Stie tot evreiasul Friedman ! Stie si de “afacerile” fostului ambassador Adrian Zuckerberg, in Romania ? Sau corb la corb nu-si scoate ochii? Soros este nascut in Hungary, Friedman este nascut in Hungary, samd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button