X

ALERTĂ! Ciolacu menține limitarea plăților cash pentru toate afacerile românești

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Așa-zisa schimbare a ordonanței care limitează cash-ul, anunțată de premierul Marcel Ciolacu, este doar un praf în ochii celor neavizați. Concesia ar fi făcută, vezi, Doamne, cetățenilor, care pot plăti cash cumpărături de peste 5.000 de lei, când, de fapt, multinaționalele care dețin marile rețele comerciale, sunt cele avantajate și cele care l-au tras de urechi pe Ciolacu. În schimb, exact cele două prevederi care îngropau afacerile românești vor rămâne neschimbate.

Experimentul făcut pe români, cu limitarea drastică a banilor cash, a fost un eșec. Deși trompetele guvernamentale au tot trâmbițat că 5.000 de lei este o sumă prea mare pentru sărăcia din România, ideea de bază era afectarea libertății și a drepturilor elementare ale omului. Practic, a fost o respingere violentă a obligației de a cotiza la băncile străine și de a te afla în imposibilitatea de a dispune de proprietatea privată după bunul plac.

Văzând că nu i-a mers să aplice brusc ordinul de la Bruxelles, Marcel Ciolacu a mimat înduplecarea și a scos plafoanele. Doar de la cetățeni, bineînțeles, lovind, însă, fără milă, exact în micile afaceri românești, unele de subzistență, care se vor închide în masă.

”Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară! Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern! Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi”, a transmis Marcel Ciolacu.

Lovitura de grație

Nu știm cu ce întreprinzători s-a întreținut prim-ministrul, însă cu siguranță nu cu cei români, pentru că ar fi aflat că menținerea plafonului de casă la 50.000 de lei și a avansului spre decontare la 1.000 de lei pe zi va îngropa toate afacerile românești. Experții contabili ne spun că cel puțin  jumătate din afaceri, în special cele din zona rurală, se vor închide.

”Măsurile de schimbare a ordonanței care limitează cash-ul urmăresc doar să calmeze cetățenii. Din punctul de vedere al agentului economic, nu există niciun avantaj. Avansurile spre decontare se referă la acele sume de bani în numerar acordate personalului unității, nu neapărat administratorului, în vederea plății unor achiziții de bunuri sau prestări de servicii. Vor fi dezavantajate în special afacerile mici din mediul rural și aici mă refer, de exemplu, la un magazin alimentar. Administratorul merge să cumpere marfă, să-și aprovizioneze magazinul. El este obligat să-și facă aceste plăți cu cardul și să plătească comisioane băncilor, pentru că nu are decât o mie de lei cash disponibili, conform ordonanței. Chiar dacă se păstrează plafoanele de până acum, de 5.000 de lei către un singur furnizor și de 10.000 de lei pentru total plăți pe zi, avansul spre decontare rămâne la 1.000 de lei, ceea ce înseamnă că un antreprenor dintr-un sat, căruia îi este extrem de greu să depună încasările în fiecare zi la bancă, care nu dispune de internet, că sunt zone în mediul rural în care nu avem nici telefonie mobilă, este efectiv sortit pieirii”, ne-a declarat expertul contabil Lavinia Bîrsan.

Totul pentru profitul băncilor

Atâta timp cât se păstrează plafonul de casă de 50.000 de lei, administratorul este nevoit să-și depună toate încasările în bancă, iar plățile trebuie să și le facă tot prin bancă, susțin experții contabili. ”Plafonul este extrem de mic. Sunt antreprenori care fac încasări de 30.000 de lei pe zi și, o dată la două zile, trebuie să parcurgă 30 km sau 60 de km ca să-și depună banii în bancă, iar plățile furnizorilor să le facă tot prin bancă. Avansul spre decontare și plafonul de casă sunt punctele nevralgice ale acestei ordonanțe, care loveau în afacerile românești. Atâta timp cât acestea se mențin, suntem în continuare obligați să facem tranzacțiilor prin bancă, să depunem încasările la bancă zilnic sau la două zile, în funcție de volumul încasărilor fiecărui agent economic”, ne-a mai precizat expertul contabil Lavinia Bîrsan.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Un articol alcatuit de Nicolae Katsiavrias

    Când eram student, am văzut pe un perete al Departamentului de Fizică al Universității Naționale și Kapodistriene din Atena scris că “evoluția homosapiens va ajunge la stadiul de homobufo”!

    (Homobufo= este o specie de broaște râioase bipede indigene….)

    Mi-am amintit de acest lucru în ultima vreme, deoarece al doilea guvern Mitsotakis vrea să ne ofere noile ID-uri digitale și a desemnat pe miniștri și pe clerici pentru a-i convinge pe creștini că ID-urile digitale nu contin nimic anticreștin, ba mai mult, ne fac moderni și avem doar avantaje.

    Ei ne întreabă retoric:
    “Doar in baza unor profeții veti refuza noua identitate digitala?”

    Să vedem insa cum stau lucrurile în ceea ce privește profețiile:

    În Evanghelia lui Luca capitolul 21, Iisus și ucenicii se aflau în afara templului lui Solomon, așa cum fusese renovat de Irod.
    Ucenicii admirau pietrele și arhitectura.
    Hristos le spune:
    vor veni zile și din ceea ce vedeți acum nu va rămâne nicio piatră pe piatra.
    Ucenicii IL întreabă când se va întâmpla acest lucru?
    Printre altele, Iisus le spune:
    “Când veți vedea Ierusalimul înconjurat de soldati, să știți că pustiirea lui a sosit, atunci cei din Iudeea sa fuga în munți…”

    În iarna anilor 69-70 d.Hr., unii evrei s-au răzvrătit împotriva romanilor.
    Iar in primăvara anului 70, unitățile romane au început să sosească și să-și așeze tabăra cu trupe militare în jurul Ierusalimului.
    A fost chiar un moment de sărbătoare și au venit iudeii în oraș de pe la periferie.
    Ierusalimul a fost complet distrus. A mai rămăs doar un mic zid… s-au varsat multe lacrimi!

    Locuitorii creștini ai Ierusalimului care cunoșteau cuvintele profetice ale lui Hristos au facut bine ca au fugit în munții de prin prejur sau ar fi trebuit să rămână in Ierusalim pentru a întampina distrugerea, foametea, măcelul și suferința sclaviei?
    Le spusese Hristos mai inainte cu 40 de ani ce să facă sau nu?!
    Nu ar fi fost niste nebuni dacă nu ar fi ținut cont profetia lui Hristos în acel moment?

    Iisus le mai spune în același capitol 21 de la Luca:
    “Ierusalimul va fi calcat in picioare de neamuri până ce se vor implini vremurile neamurilor”.
    De atunci, Ierusalimul a devenit timp de aproape 20 de secole, ba roman, ba persan, sau arab,… până în 1967, când va reveni statului Israel care a fost înființat în 1947!
    Tot ce a profetit Hristos a fost pe deplin verificat!
    Da sau Nu!?

    Nu este oare o nebunie să disprețuiești cuvintele lui Hristos?
    După această documentare istorică, nu este evident că oricine se joacă cu cuvintele lui Hristos și ale sfinților este fie ignorant, fie nebun? Dar mai este ceva important.

    De data aceasta in Apocalipsă: bătrânul Sfânt Ioan Teologul a dictat ceea ce a văzut (“descoperindu-i-se prin Duhul Sfant”) ucenicului său, Sfântul Prohor, în faimoasa peșteră din Patmos, în jurul anului 100 d.Hr. “Alfa și Omega.”
    Au fost consemnate evenimente minunate pe doar 17 file de dimensiuni medii!

    Așadar, Apocalipsa are o logica coerenta și este de o mare valoare!

    Cine dintre noi va îndrăzni să disprețuiască cuvintele sfinților și profețiile lor?

    Și acum ceva concret referitor la problema actuala:

    identitățile digitale și 666.

    În Apocalipsa capitolul 13, Duhul lui Dumnezeu spune că fiara care iese din mare (marea este poporul), va face “pe cei mici și pe cei mari, pe bogați și pe săraci, pe slobozi și pe robi să primeasca un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, astfel încât nimeni să nu poată vinde sau cumpăra decât cei care au primit semnul. Iar semnul va avea numărul 666.”

    Nu este doar impresionant, ci și uimitor!
    Am citit Apocalipsa acum 30 sau 40 de ani și m-am întrebat cum s-ar putea face acest lucru?
    Și iată ca acum se poate face…
    Astăzi, se încearcă să se facă acest lucru în primul rând cu ID-uri digitale.
    Cei care nu le primesc nu vor mai putea vinde sau cumpăra.
    Cu alte cuvinte, ei devin marginali (paria) în societate!
    În plus, ID-urile digitale, ca mai toate produsele, contin 666 în codul de bare!
    Este de la sine înțeles că “identitățile digitale” sunt ultima etapă înainte de a fi primit semnul fiarei pe mână sau frunte.
    Dacă organizația mondialista, care până acum a fost discreta in raport cu popoarele și care incepand de acum inainte vrea să se externalizeze ca un guvern mondial si va impune astfel noile identități digitale, dupa implementarea lor, pecetluirea oamenilor va fi mult mai ușoară.

    De 1900 de ani, exact ceea ce se deruleaza astăzi a fost descris de catre Sfantul Ioan Teologul!
    Descrierea Apocalipsei este atât de impresionantă încât toată lumea, nu doar creștinii trezvitori, ar trebui să fie preocupați.
    Se presupune că trăim nu numai în epoca științei și a cunoașterii, ci și în epoca “informației”.
    Și totuși, astfel de informații impresionante și importante de la oameni cercați și experimentați nu numai că nu ne trezesc atât de mult pe cât ar trebui, dar încercăm să le discredităm ca fiind “mai nimic” și caracteristice celor smintiți, înapoiați și reacționari.

    Deci, noii “luminători” care ne manipuleaza sunt ei înșiși irelevanți și necurati, necercați, nesiguri și ca niste propagandiști incearca sa ne convinga ca să uitam ce scrie Sfantul Ioan Teologul in Apocalipsa!
    Dar dacă digeram această propaganda, înseamnă că suntem departe de Hristos, de istorie și de logica elementară.
    Atât de decazuti am ajuns?!
    Deci, am ajuns cu adevarat la stadiul de homobufo?!
    A nu ști nu este chiar atât de grav.
    Insa să crezi că știi ceva și să nu întrebi și chiar să-i defăimezi pe cei care știu prin Duhul Sfant este o mare problemă – este mutilare!

    Este de la sine înțeles că cele scrise mai sus nu epuizează nici subiectul profeției – Apocalipsa, nici problema identităților digitale “noi”. În ceea ce ne privește, aducem o mica contribuție la subiectele comune, de care suntem foarte conștienți, și astfel ne îndeplinim datoria.
    Dincolo de toata treaba asta, fiecare va ramane responsabil pentru propria alegere!

    Οι «νέες» ταυτότητες και η απαξίωση της προφητείας
    Οι «νέες» ταυτότητες και η απαξίωση της προφητείας
    Tου Νικολάου Κατσιαβριά Όταν ήμουν φοιτητής είδα σε ένα τοίχο στο Φυσικό Τμήμα του ΕΚΠΑ γραμμένο ότι «η εξέλιξη του homosapiens θα είναι ο homobufo»! Το θυμήθηκ

  2. Lipsa de reacție a românilor, permite alogenilor să facă TOT ce vor.
    Deșteptarea fraților, că ăștia nu se opresc, nici atunci când vom fi în cururile goale!

    1. De patru mii de ani încoace, oamenii cumpără și vând folosindu-se de bani, pentru a evita trocul. Însuși Mântuitorul, ca să nu smintească pe nimeni, a plătit un statir drept impozit. (Matei 17, 24-27).
      Deținerea numerarului îi conferă omului libertatea de a-l folosi cum dorește. Odată ce omenirea a descoperit mijloacele de plată electronice, mai-marii lumii încearcă să-i îngrădească omului această libertate prin legi care vizează renunțarea la numerar, adică la banii cash. Renunțarea la numerar înseamnă să-i dăm cezarului dreptul de a ne spune ce să cumpărăm, de unde să cumpărăm și ce condiții trebuie să îndeplinim pentru a avea acces la propriii bani câștigați cinstit.
      Dispariția preconizată a numerarului este strâns legată de identitatea electronică și acest lucru este înspăimântător pentru un creștin. Identitatea electronică din documentele electronice este un pas premergător spre pecetluirea despre care se vorbește în Apocalipsă:
      ,,Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” ( Apocalipsa, 13, 15-18)
      Profețiile se împlinesc sub ochii noștri. Odată cu apariția inteligenței artificiale , începem să identificăm chipul fiarei care vorbește. Prin dispariția numerarului, omul își pierde libertatea, deoarece nu va mai deține asupra lui banii municiți. Nu. Acești bani vor sta la o bancă, iar banca va putea impune diferite condiții pentru ca omul să-și cumpere cele necesare. Trebuie să înțelegem că scopul dispariției numerarului este necinstit și din punct de vedere lumesc și din punct de vedere duhovnicesc.
      Din punct de vedere lumesc, această măsură este legată de ideea orașului de 15 minute și a reducerii consumului de carbon. Dacă banca vrea să stai în țarc, poate să-ți restricționeze cumpărăturile în caz că ieși de acolo ca măsură disciplinară! Apoi, sub pretextul reducerii consumului de carbon, banca poate să controleze ce cumperi chiar acolo, în perimetrul în care ți s-a dat voie să te miști. Asta presupune măsuri discriminatorii în funcție de diverse criterii: scor social, vârstă, vaccinuri, etnie etc. Unele țarcuri vor fi mai bine aprovizionate, iar în altele nu se vor mai vinde produse lactate și carne. În unele țarcuri oamenii își vor putea cumpăra de toate, iar în altele – doar trei articole de îmbracăminte pe an! Ca să reducem consumul de carbon, cică! Dacă îți cumperi un maieu, o pereche de șosete și o pereche de chiloți, s-a dus rația de articole de îmbrăcăminte la care ai dreptul!!! Banca știe ce ai cumpărat deja. Astfel apar diferențe vizibile între conducători și cei conduși…
      Din punct de vedere duhovnicesc, lucrurile sunt mult mai grave. Sistemul antihristic tânjește după un CONTROL TOTAL și acesta nu se poate realiza fără un microcip implantat. Unde? Pe mâna dreaptă sau pe frunte, așa cum scrie mai sus! Adică din banii tăi din bancă nu-ți vei mai putea cumpăra nimic dacă nu vei avea cip implantat pe mâna dreaptă sau pe frunte. Nu se va mai mulțumi să ai acest cip în documentele electronice. Când se vede stăpână pe banii tăi, banca este cea care își impune regulile. Cu un microcip implantat în creier, așa cum se preconizează, și modificat genetic prin vaccinuri, omul ajunge în situația de a se subordona inteligenței artificiale pentru a putea cumpăra și vinde. Adică și-a ales alt stăpân în locul lui Dumnezeu.
      ,,Însă Mântuitorul ne spune clar: ,,Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.” ( Matei, 6, 24)
      Iată de ce se spune că acceptarea unui număr al cărui semn este 666 în locul numelui de Botez este incompatibliă cu mântuirea. Următorul citat este și mai clar în acest sens:
      ,,Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.” (Apocalipsa, 14, 9-12)
      Tot Mântuitorul ne spune cum să facem față acestor vremuri în care nu ni se va mai putea permite să fim căldicei.
      ,,De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea? Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?” ( Matei, 6, 25-26)
      Indiferent cât de mari vor fi provocările acestor vremuri, vor exista biruitori plăcuți lui Dumnezeu care nu se vor supune fiarei, nici lui Antihrist, iar răsplata lor va fi pe măsură:
      ,,Şi am văzut ca o mare de cristal, amestecată cu foc, şi pe biruitorii fiarei şi ai chipului ei şi ai numărului numelui ei, stând în picioare pe marea de cristal şi având alăutele lui Dumnezeu.” (Apocalipsa, 15, 2)
      Așa cum am arătat, acceptarea identității electronice și dispariția numerarului reprezintă pericole pentru mântuire nemaiîntâlnite în istoria omenirii.
      Dumnezeu să ne ajute să facem voia Sa în aceste vremuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button