X

Ilie Șerbănescu: ”Limitarea cash-ului a fost făcută pentru îmbogățirea băncilor străine”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Analistul economic Ilie Șerbănescu, fost ministru de stat, susține că măsura limitării plăților cu bani lichizi a fost luată pentru îmbogățirea băncilor străine din România.  Mai mult, acesta arată că limitarea cash-ului încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul de a dispune de proprietatea lui așa cum vrea el. Totodată, reputatul analist consideră că evaziunea fiscală va crește în urma acestei decizii a Guvernului.

Limitarea plăților cash, decisă de Guvernul Ciolacu, a stârnit un val de indignare în toată societatea românească, având în vedere problemele majore pe care le creează. În primul rând, românii vor fi obligați să cotizeze la bănci, care deja au majorat semnificativ comisioanele, iar în al doilea rând, o mare parte din populația țării se va afla în imposibilitatea de a-și achiziționa diverse bunuri, în special vârstinicii și persoanele din mediul rural. Pe de altă parte, în goana după profit, băncile și-au închis aproape 90% din filiale, chiar și din marile orașe, astfel că infrastructura pentru trecerea generalizată la carduri este ca și inexistentă. Analistul economic Ilie Șerbănescu susține că măsura limitării cash-ului este luată special ca să se îmbogățească și să mulțumească băncile străine din România. ”Guvernanții români nu țin cu românii, asta este evident, și fac toate mizeriile posibile acestui popor. În plus, se instituie un control al oamenilor, prin încălcarea unuia dintre cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul de a dispune de proprietatea lui așa cum vrea el, fără să-i lezeze pe alții. Cu ce îi lezez eu pe alții dacă folosesc proprietatea mea cash? Cu nimic. Dacă banii pe care îi cheltui provin din evaziune, din fraudă ș.a.m.d, dovedește lucrul acesta și ia-i pe toți. Că îi iei cash, că îi iei din cont, nu contează. Dar, dacă sunt ai mei, trebuie să mă lași să-i folosesc așa cum vreau, că sunt bunurile mele. Nu mă pune pe mine să folosesc card, ca să fac un cadou băncilor din banii mei. De ce? Că vrea domnul Ciolacu? Se spune că se combate evaziunea fiscală. Nu este adevărat. Păi ăștia fac evaziune fiscală?  Bătrânii de la sate care nu au carduri? Principalii evazioniști în România sunt multinaționalele, care externalizează cel puțin 90% din câștiguri fără justă impozitare. Asta este evaziunea, restul sunt povești pentru tâmpiți”, ne-a declarat Ilie Șerbănescu.

Crește evaziunea fiscală

Consecințele sunt, pe lângă îmbogățirea băncilor, că o să-i bage în încurcături pe cei mai nenorociți membri ai societății românești, care sunt bătrânii și cei care stau în mediu rural, și o să crească evaziunea fiscală, ne spune analistul economic Ilie Șerbănescu. ”De ce o să crească evaziunea? Pentru că toți vor căuta să ocolească sistemul acesta, prin diferite formule. Iar produsele de peste 5.000 de lei, cât s-a instituit pragul acum, n-o să mai fie cumpărate din magazine. Sau o să descompună produse și le vor vinde separat, ca să fie altă tranzacție. Orice restricție pusă nu combate evaziunea, asta este dovedită. Uitați-vă că s-au împlinit 2 ani de case de marcat și s-a încasat mai puțin la buget. Ceva mai clar decât acest lucru nu există. Așa au primit ordin de la stăpânul extern, așa fac. În afara țării, oamenii cu scaun la cap reacționează împotriva unor astfel de măsuri.  Guvernanții nu se comportă ca și cu propriul popor, ci se comportă împotriva poporului. De la multinaționale nu au cum să ia bani, că ăia sunt stăpânii guvernanților români. Nu există în istorie vreo colonie care să-și fi lichidat statutul de colonie. Ai ajuns colonie, s-a terminat. Cel mult, schimbi stăpânul, dar statutul nu se poate abandona. Ăia te-au luat ca să te stoarcă, nu ca să-ți dea înapoi prerogativele”, ne-a mai precizat Ilie Șerbănescu.

Hop și Ciolacu!

Deși reacția băncilor era previzibilă după măsurile Guvernului, premierul Marcel Ciolacu a luat poziție împotriva majorării comisioanelor, criticând de fațadă instituțiile financiare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nu știu de ce se feresc mulți analiști să observe implicațiile unor astfel de legi pe plan spiritual. Ca să nu pară înapoiați? Nu știu de ce mulți clerici păstrează o tăcere vinovată în legătură cu primirea documentelor electronice. Ca să se pună bine cu Sistemul? Unii chiar ne spun că nu e nicio problemă… Păi Apocalipsa, capitolele 13 și 14 ne spune în mod clar altceva. Aici nu există sensuri ascunse pe care să ni le traducă fiecare cum i se cere. Nu. Totul e clar. Nu avem voie să primim un număr al cărui semn este 666 în locul numelui de Botez. Documentele electronice asta fac. Operează cu numere în locul numelui de Botez (CNP). Apocalipsa ne mai spune că acest număr dacă va ajunge în corpul nostru pe mâna dreaptă sau pe frunte ne va face inapți pentru mântuire. Ne mai spune că nu vom putea cumpăra și nici vinde dacă nu vom avea în corpul nostru acest număr de om. Asta presupune dispariția preconizată a numerarului. Practic se dorește un control total al omului de rând. Asta înseamnă și controlul minții. Cu un control total nimeni nu se mai poate mântui în orânduirea antihristică. Aprovizionarea cu cele necesare din propriii bani poate fi condiționată mai întâi de identitatea digitală din documentele electronice, apoi de identitatea digitală din propriul corp, de scorul social, de vaccinuri, de corectitudinea politică… ,, Evită răul cel mic pentru a-l putea evita și pe cel mare!” – spunea un sfânt. Dacă nu ne interesează mântuirea neamului românesc, atunci nu-l iubim cu adevărat. Trebuie să avem curajul de a mărturisi că suntem creștini și că nu dorim o lege antihristică. Punct.
    Absența numerarului presupune dependența de identitatea digitală care nouă, creștinilor, ne este interzisă. Nu putem sluji la doi domni, adică și lui Dumnezeu și necuratului. Acceptarea identității digitale ca modalitate de control total este incompatibilă cu statutul de creștin. Capitolele 13 și 14 din Apocalipsă ne sunt ghizi. Nu trebuie să ne spună cei care deja acceptă cardurile la pangare cum stă treaba cu documentele electronice. Există o trădare smintitoare și din interior. Altminteri ar lua atitudine mai mulți. Există clerici masoni cărora nu le pasă de ce scrie în Apocalipsă… Trăim vremurile lui ,, scapă cine poate” după cum spunea părintele Adrian Făgețeanu.

  2. Deja se pune problema implantării unui cip în creier! Așa că dispariția numerarului este un pas spre controlului total. Se ajunge la situația în care dacă nu ai cip în creier, nu mai mănânci, deoarece nu ai numerar. Și se poate să nu mănânci ce vrei dacă nu ești băiat bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button