X

Legea Deepfake a trecut deja de Senat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu deepfake-uri se poate manipula și dezinforma o nație întreagă, fără doar și poate! Legea care prevede interzicerea folosirii Inteligenței Artificiale este, astfel, mai mult decât binevenită.  Va fi adoptată în cele din urmă?

Legea propusă împotriva deepfake-ului de către un parlamentar sucevean a fost deja aprobată de Senat. Această legislație se concentrează pe prevenirea și sancționarea utilizării pseudoștirilor create cu ajutorul Inteligenței Artificiale (IA) sau a tehnicilor de creare a Realității Virtuale (RV). Deputatul Eugen Bejinariu, inițiatorul acestei legi, explică că preocuparea sa inițială a fost generată de faptul că progresele tehnologice pot fi utilizate în scopuri distructive.

Această măsură legislativă reprezintă un răspuns la amenințarea pe care deepfake-urile o pot reprezenta pentru informația corectă și pentru integritatea persoanelor implicate. Aprobată de Senat, această lege are scopul de a proteja societatea împotriva manipulării și dezinformării generate de tehnologia deepfake.

Parlamentarul sucevean care a inițiat proiectul de lege spune că este normal ca aceste falsuri să fie reglementate și mai ales sancționate pentru a-i descuraja pe cei care le practică. ”Legea se referă la nevoia de a specifica explicit situația în care imaginea unei persoane este utilizată pentru a prezenta o situație în care acea persoana nu s-a aflat niciodată, în fapt. Pot fi și vor fi deranjați de prevederile acestei legi doar oamenii insuficient informați, cei care nu știu magnitudinea pericolului pe care îl generează extinderea fenomenului deepfake sau cei care utilizează malițios putințele tehnologiei. Până acum ofeream ca argument ipostaza teoretică în care un fals sever ar ilustra de exemplu guvernatorul băncii centrale care anunță populația că ar fi bine să-și extragă banii din bancă sau un fals sever în care șeful statului major al armatei anunță decizia de încorporare a tuturor bărbaților încorporabili pentru război sau alte asemenea situații în care un filmuleț de două minute creează o panică pe care anunțurile oficiale ulterioare n-o mai pot stăpâni”, a argumentat Eugen Bejinariu necesitatea adoptării acestei legi, potrivit Monitorul de Suceava.

Propunerea a trecut deja de Senat, cu o serie de modificări. Sunt prevăzute inclusiv sancțiuni cuprinse între 10.000 și 200.000 de lei, chiar și pentru cei care distribuie aceste filmări false. Proiectul este acum în dezbatere în Camera Deputaților, care este for decizional, iar legea ar putea fi adoptată în scurt timp.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Așa, și? Oare CE îi va împiedica pe fectcecării diktaturii globaliste să califice ORICE postare a unei informații/filmări ce nu convine diktaturii ca fiind generată de AI sau RV și prin urmare cei care postează să poată fi amenințați sau chiar persecutați cu sancțiuni? Chiar nu mai vede NIMENI adevărul în țara asta? Ia să vedem noi dacă nu cumva tovarășul Bejinariu n-o fi cumva vreun pui de slugoi al lagărului globalist… AHA! General maior MAPN, prim ministru interimar, PREȘEDINTE AL COMISIEI COMUNE PENTRU CONTROLUL SRI. Gata, l-am fumat și pe globalistul ăsta, i-auzi, cică ”Participant şi contributor în cadrul unor think-tankuri de orientare euro-atlantică şi grupuri de gândire strategică.” Mai răsfirați, bĂEți, mai răsfirați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button