X

Patriarhia Antiohiei și-a exprimat sprijinul pentru Biserica Ortodoxă a Ucrainei. BOR?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Arhiereii Patriarhiei Antiohiei au declarat că BOUkr urmează calea mărturisirii, iar enoriașii săi sunt persecutați de autorități pentru credința lor. Vă reamintim că guvernul Ucrainei a votat interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Patriarhia Antiohiei se roagă pentru Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cel care acum urmează calea mărturisirei. Această declarație a fost făcută după ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Antiohiei,  ținut în mănăstirea Balamand din Liban sub președinția Preafericitului Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și al întregului Răsărit, potrivit gorthodox.com.

Ierarhii antiohieni au remarcat că enoriașii Bisericii Ortodoxe Ucrainene sunt persecutați pentru credința lor de către autoritățile ucrainene.

În declarație se spune că după ce au discutat evenimentele din lumea ortodoxă, membrii Sinodului au făcut apel la unirea și împăcarea tuturor Bisericilor. Ei au subliniat că Ortodoxia transcende diferențele naționale și este menită să aducă slava lui Dumnezeu prin creația Sa.

Ierarhii Patriarhiei Antiohiei au cerut, de asemenea, încetarea războaielor și conflictelor la nivel mondial, inclusiv în Ucraina. În comunicat se notează că “Părinții Îl roagă pe Iisus Hristos, Domnul păcii și Dumnezeul oricărei mângâieri, să dezrădăcineze, prin harul Său, puterea războiului și nebunia răului, să vindece rănile celor ce suferă și se întristează în această lume, care tânjește după dulcea Sa pace”.

Și Arhiepiscopul Abel de Lublin și Chełm al Bisericii Ortodoxe Poloneze a declarat că pentru credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene este un timp al încercărilor și că ei “poartă crucea istorică a lui Hristos”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE