X

Omul, înlocuit de robot? Băncile americane ÎNCHID sute de sucursale și CONCEDIAZĂ zeci de mii de angajați, pe măsură ce serviciile bancare digitale se extind

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Băncile americane au închis doar în prima săptămână din octombrie peste 50 de sucursale și au concediat mii de angajați, în încercarea de a-și optimiza costurile, pe măsură ce adoptarea serviciilor bancare digitale crește, scrie presa internațională. 

Bank of America a desființat 21 de sucursale în prima săptămână a lunii octombrie, potrivit unui buletin publicat de Office of the Controller of the Currency (OCC). Bank of America a declarat că intenționează să își reducă numărul total de sucursale cu ajutorul serviciilor bancare digitale, notează Adevărul.

Recent, în timpul raportărilor trimestriale ale Bank of America, CEO-ul Brian Moynihan le-a spus analiștilor că numărul de angajați  a trecut de la aproximativ 100.000 la aproximativ 60.000 și „continuă să scadă” pe măsură ce adoptarea serviciilor bancare digitale crește.

Wells Fargo a închis 15, în timp ce US Bank și JP Morgan Chase au raportat că au închis nouă și, respectiv, trei. În total, aproximativ 54 de locații fie s-au închis, fie au fost programate să se închidă între 1 octombrie și 7 octombrie, potrivit presei internaționale.

BofA, a doua cea mai mare bancă din SUA, cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord, a solicitat permisiunea Biroului Controlorului Monedei pentru a închide sucursalele, care se întind de la coastă la coastă, potrivit celui mai recent buletin săptămânal al OCC. Cererile au fost depuse la autoritatea de reglementare pe 5 octombrie.

Șapte dintre închiderile anticipate vor afecta sucursalele din California, inclusiv trei în zona Golfului San Francisco. Sunt programate trei închideri de sucursale atât pentru New York, cât și pentru Connecticut. Birourile din Pennsylvania, New Jersey, Texas, Oregon, Wisconsin și Florida sunt, de asemenea, programate să fie închise.

40.000 de angajați au fost deja concediați

La o conferință din industrie de la începutul acestui an, Aron Levine, președintele companiei Preferred Banking, a declarat că va exista o reducere netă a sucursalelor, efectuată în trepte.

Avem o strategie de identificare a zonelor în care putem închide două, deschide una”, a spus Levine.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Acum ii pun pe Sfântul Porfirie și pe Sfântul Paisie Aghioritul ca “să nu fie de acord” unul cu celălalt!
    Întristarea și durerea ne apasă sufletele atunci când mai mulți oameni îi pun pe cei doi sfinți populari și purtători de Dumnezeu, Sfântul Porfirie și Sfântul Paisie Aghioritul, in contradictie unul cu celălalt.
    Răul teribil este căci, “cei care și-au întunecat mintea” (Efeseni 4:18), încearcă să interpreteze și să explice invatatura stelelor strălucitoare ale Bisericii noastre.
    Ambii sfinți au avut dragoste pentru Hristos, pentru Preasfanta Fecioara Maria, pentru sfinții Bisericii
    Ei au fost profund dedicați Sfintei Evanghelii, invataturii Apostolilor, Sfintelor Sinoade Ecumenice, au fost inspirați și învățați din pildele martiriului sfinților.
    Ei au trăit în viața lor “lipsiți, îndurerați, ei cei carora lumea nu le era vrednică, au pribegit în pustie, în peșteri și în crapaturile pământului…” (Evrei 11, 37, 38), iar pentru aceasta au primit darurile Duhului Sfânt, dragostea față de Dumnezeu, iubirea față de semeni, clarviziunea, teologia pentru a-L proslavi pe Dumnezeu, dar și pentru a lamuri sufletele noastre
    Totuși, trebuie să ne amintim cuvintele apostolului Pavel: “… Și interpretarea: “Altora li se dă darul cuvântului, care înalță profund și înțelept gândurile tainice și adevărurile mântuitoare ale lui Dumnezeu. Altuia, este le dat cuvântul, care explică credincioșilor.
    Altora le este dat darul credinței, prin care se fac minuni.
    În plus, darul profeției este dat pentru a distinge profeții adevărați de înșelători și darurile spirituale ale Duhului Sfânt de cele false, prin care se camufleaza în mod înșelător eroarea (1 Corinteni 12.4-7).
    Darurile sunt oferite potrivit voii Sale divine, care privește spre folosul atât al celui căruia îi este dat darul, cât și al întregului Trup al Bisericii.
    Astfel, Sfântul Porfirie, un adevărat părinte duhovnicesc, sfătuiește, întărește, biruie păcatul, îi conduce pe oameni la pocăință. Cu darurile sale, a încercat să aducă oamenii la trezirea conștiinței atunci și la pocăința. Proverbială era dragostea lui pentru tineri, pe care îi iubea.

    Și Sfântul Paisie Aghioritul, cu marea sa dragoste pentru Hristos,
    s-a jertfit pentru semenii săi.
    Nu a avut niciodată grijă de el însuși.
    El i-a cerut lui Hristos să fie bolnav de cancer pentru a împărtăși suferința pacienților cu cancer.
    El se nevoia în post și isi impusese reguli stricte nevointei sale.
    Mulțimi de tineri și studenți s-au adunat datorită iubirii sale duhovnicesti.
    În materie de credință ortodoxă ei aveau, de asemenea, o linie comună.

    Sfântul Porfirie ne spunea in cuvintele despre francmasonerie:
    “avem masoni, avem felurite lucruri… care cred toate acestea și merg cu Satana și fac invocații satanice și lucruri magice, pentru că există Satana și există lucruri magice… rele, adică, dar eu mă încred în Domnul Hristos că ne va lumina.”
    (“Duhul ortodoxiei este adevărul”, discurs consemnat al Sfântului Porfirie la Sfânta Mănăstire Mertamorphosis din Soros, 2013).

    Masonii duc un război in secret, deci sunt periculoși.
    Nu ne spun ca sa nu ne facem cruce, sau sa nu ne supunem Bisericii, Pocaintei…
    Ei ne spun:
    “Participati… Dar totul trebuie sa fie deviat in interesul lor”
    Astfel ne afectează puțin câte puțin, astfel încât să nu ne dam seama că, la un moment dat, am încetat de fapt să mai fim creștini ortodocsi și devenim pe nesimtite francmasoni. (Din cartea “Aproape de Starețul Porfirie”, Konstantinos Giannitsiotis, Milesi 2017, p. 273).
    Sfântul Porfirie continuă:
    “Există o singură Credinta Adevarata:
    Credinta creștin-ortodoxă in Duhul Sfant, Ortodoxia care marturiseste Adevărul, celelalte duhuri sunt duhuri inselatoare și învățăturile lor sunt confuze… Dumnezeu este iubire, insa Dumnezeu nu este numai iubire, El este și dreptate.
    Am atât de mulți oameni, care mă sună la telefon din toată lumea și ma intreaba dacă am o minte deschisa și daca admit toate celelalte religii?
    Nu, nu le recunosc!
    Adevărul este numai în Ortodoxie.
    Am trăit Ortodoxia și o cunosc prin harul lui Dumnezeu.
    Sunt multe lumini pe care cineva le vede și este impresionat, dar este unica Lumina Adevărului…!
    Și daca ar veni un înger să-mi spună:
    “Ce spui, bătrânule, nu este așa. Toate religiile sunt de la Dumnezeu, și toți guru și yoghinii și fachirii și celelalte religii sunt copiii lui Dumnezeu.”
    I-a spune:
    Eu cred in Dumnezeul-Om si lucrările celorlalte religii sunt ale diavolului.
    Și toată lumea se preocupa de tineri și de bătrâni, din toate statele lumii pentru a deveni astfel cu totii o singura supra-religie…
    Și se va face în așa fel încât “toate religiile să devina asemanatoare
    Vor construi o nouă religie (sincretista).
    Asta o vor face ei… sioniștii și lucreaza sistematic pentru asta: sa convinga oamenii ca să părăsească “vechile lor religii”…
    Pentru a inaugura o nouă religie comună și a renunța la Adevar, pentru că există cultul lui Satana…
    Ortodoxia recunoaste existenta Satanei. De unde cunoștem nu-i asta? În Evanghelie este scris!
    Dacă îl negam existenta Satanei (faptul că nu există dracul), nu suntem ortodocsi”.
    (“Duhul ortodocșilor este adevărul”, discurs înregistrat al Sfântului Porfirie la Sfânta Mănăstire Mertamorphosis, 2013). ·

    Iar Sfântul Paisie Aghioritul, când a fost întrebat despre același subiect, a spus:

    Părinte, asociațiile de pace înființate de diferite state ajută la pacea lumii?
    -Depinde.
    Există, de asemenea, unii care încep dintr-o dispoziție bună.
    Dar când vrajitorii, închinătorii la foc, protestanții, se adună la grămadă – si nu pot găsi un consens – pentru a aduce pacea în lume, atunci cum ne pot ei ajuta?
    Dumnezeu să mă ierte, acestea sunt zdrențele diavolului.
    Este posibila pacea făcută printr-o asociere păcătoasă?
    Cum putem dobandi pacea dacă oamenii nu sunt împăcați cu Dumnezeu? (Trezirea duhovniceasca, vol. II, p. 255).
    Sfântul Paisie Aghioritul critica toate rugăciunile care au loc între ortodocși, papistași, protestanți și alte religii demonice.

    Problema cărților de identitate

    Un fiu duhovnicesc l-a întrebat odată pe Sfântul Porfirie.
    “Vom primi cărțile de identitate impregnate cu 666?”
    – Starețul Porfirie a întrebat:
    Nu cred că atunci când veți trece vamile vazduhului si veti fi intampinati de Sfântul Petru si veți prezenta cartea de identitate pe care scrie “creștin ortodox”, i-o veți arăta cumva și apoi vă va spune că puteti intra în Rai!
    Ce contează ca scrie pe cartea ta de identitate ca ești crestin ortodox?
    Dacă ești pecetluit cu semnul fiarei cu forța, fără să-ți dorești și inima ta arde pentru Hristos, semnul fiarei 666 nu are niciun efect.
    Poti fi “creștin ortodox”, și cartea ta de identitate poate cuprinde simbolul credintei tale, caci poate fi impregnat, dar dacă nu arde inima ta pentru Hristos, nu te folosești doar cu identitatea ta de “creștin ortodox” care este tiparita pe cartea de identitate.
    (Fapte și sfaturi minunate ale Starețului Porfirie, publicație a Schimbării la Față a Mântuitorului, Milesi).

    Sfântul Porfirie ne vorbește clar și ne arata că atunci când inima fiecărei ființe umane este aprinsă de dragostea lui Hristos Dumnezeu, desigur că atunci crestinul nu va ceda atracțiilor și propunerilor lui Antihrist și nu va primi identitatea. digitala.
    Sfântul Paisie Aghioritul a fost întrebat despre Antihrist:
    – Părinte, spuneti-ne ceva despre Antihrist.
    – Să va spub mai bine ceva despre Hristos…
    Atâta timp cât suntem aproape de Hristos, dacă suntem cu Hristos, de Antihrist ne va mai fi frică!
    Duhul lui Antihrist nu există inca de pe acum? Răul este făcut de duhul antihrist.
    Dar se vor întâmpla multe.
    Veti trai multe dintre semnele scrise în Apocalipsa.
    Încetul cu încetul, încep să apara. Strig si atentionez pe cei mai multi de câțiva ani!
    Este o situație teribilă, scandaloasă!
    Nebunia a depășit limita.
    (Motivele II, Trezirea duhovniceasca).

    Mărturie personală

    Când s-a făcut zgomot odată cu eliberarea noilor cărți de identitate – ministrul Menios Koutsogiorgas – în 1986, Sfântul Paisie Aghioritul mi-a spus: “Copiii mei, Biserica va vorbi”.
    Și într-adevăr, guvernul s-a retras sub presiunea Arhiepiscopului Serafim, a Sfântului Sinod și a mitingurilor.
    Din păcate, acum Sfântul Sinod s-a repliat și s-a identificat cu autoritatea statala seculară.
    De asemenea, când eram student la Facultatea de Teologie din Tesalonic, am găsit pe stradă o fotografie laminată care avea imprimata codul de bare, fapt care denota că o persoană devine astfel un număr, este monitorizata și sigilata (pecetluita).
    Fotografia am luat-o cu mine și am dus-o la Sfântul Paisie Aghioritul, si dupa ce a văzut-o mi-a spus:
    “Arunc-o pe aceasta, pentru că are influență demonică, este demonica”. Și mi-am dat seama că, în timp ce aveam această poză în portofel, simțeam o neliniste.

    Sfântul Paisie este defăimat

    Mă uimește faptul că Sfântul Paisie Aghioritul a fost defăimat
    Mulți i-au răstălmăcit profeția despre vaccinuri…
    Unii spun că textul “Semnele vremurilor”, pe care l-a scris cu mâinile sale, nu este al său, si alții opineaza că la sfârșitul vieții sale a retractat:
    “Ceea ce am scris nu este adevărat, pentru că trebuie să ascultați de Biserică” și multe alte astfel de de falsuri si calomnii.
    Am ajuns în punctul în care suntem “raționali și gnostici”, pentru a-l critica chiar și pe Sfântul Paisie Aghioritul însuși!
    Cu atât mai mult acestia păcătuiesc de moarte, atunci când spun că Sfântul Paisie Aghioritul a fost sedus de o femeie protestantă.
    Asa ceva nu a fost vreodată posibil!
    Ei vor da socoteală lui Dumnezeu pentru aceste calomnii dacă nu se pocăiesc.
    În primul rând, dacă învățăturile Sfântului Paisie nu ar fi fost în acord cu învățătura Bisericii, el ar fi fost condamnat, așa cum au fost condamnate lucrările false de catre Sfinții Părinți.
    Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că mulți au fost episcopii care l-au vizitat și au beneficiat de folos duhovnicesc în viața lor și în slujirea lor.
    Nu-l putem uita pe răposatul Arhiepiscop de Etolia și Acarnania, Kosma care a mers de multe ori la ca sa primeasca sfatuire, la fel ca și alți clerici ai Bisericii noastre, care nu numai că l-au cinstit ca sfânt, dar i-au și îmbrățișat învățătura.

    Interviu revelator

    Interviul profesorului emerit de medicină nucleară al Universității Aristotel, domnul Konstantinos Karakatsanis, la Conferința Adevărului Ortodox, miercuri, 4 octombrie 2023, este revelator.

    Mărturia sa a fost un răspuns la autenticitatea textului pe care Sfântul Paisie l-a scris despre cărțile de identitate.
    În întrebarea jurnalistului Stefi Christodoulou, el a spus:
    – Ce simțeai cand erai aproape de Sfantul Paisie?

    – Simteai o atractie fata de el prin harul Duhului Sfânt. Când erai cu el, nu voiai să te mai desparți de el.
    De fiecare dată când mergeam, aveam această mărturie prin incredintare lăuntrica.

    – Ce spunea despre problema identității digitale?

    Sfântul Paisie Aghioritul a fost foarte clar în sfatuirea sa, cum că, “atunci când vor veni să ne pregătească sa primim cardul cetățeanului, care va cuprinde toate numerele personale, fie că este un CNP, sau un număr de inseriat, sau un permis de conducere, sau orice altceva legat de sănătatea etc., sa nu-l primim!
    Există nenumărate mărturii ale oamenilor și vedem că există și preziceri ale Sfântului Paisie, care au fost făcute înainte de 1994 (anul în care a murit) și pe care le trăim și astăzi.

    – Ce aveți de spus celor care se îndoiesc de textul manuscris?

    Ei s-au îndoit că acest text este scris de persoana Sfântului Paisie.
    Aceasta indoiala este, de asemenea, complet respinsa de mine.
    Am avut o experiență personală.
    Am citit si alte scrisori anterioare scrise de Sfântul Paisie.
    Acum, sunt convins ca este scrisul său de mână.
    Alții au spus că sfântul a repudiat ceea ce scrisese.
    Ceea ce este o mare minciună.
    Și eu pot să resping aceasta contestatie, pentru că am fost foarte apropiat de Sfântul Paisie.
    Toată lumea poate confirma că este o opinie falsa atunci cand se invoca retractarea, cum că, Sfântul Paisie și-ar fi schimbat poziția.
    Vă asigur că de cele mai multe ori când mergeam în Sfântul Munte și mulți pelerini se întâmplau să fie la Panaguda, Sfântul Paisie revenea la aceste probleme.
    Cum ne putem noi îndoi, când exista toate aceste marturii ale profesorilor universitari, ofițerilor militari superiori și ale altora?

    Vedeti, nu va lăsati înșelati.

    – Atunci, care este mesajul pe care
    ni-l oferă sfantul Paisie?

    – Hristos nostru ne spune:
    “Vedeti, sa nu va înșele cineva” (Luca 21, 8)
    și
    “Privegheati și rugati-va, ca să nu cadeti în ispită” (Matei 16, 42).
    Domnul Hristos i-a avertizat pe ucenicii Săi să nu se lase înșelați.
    “Verbul “a insela” nu este folosit nicăieri altundeva decât la versetul exprimat de Sfantul Luca Evanghelistul. Nu se referă la o mică eroare, ci la o abatere semnificativă de la Adevăr” (P. Trembelas, Comentariu la Evanghelia după Luca).

    Cu privire la subiectul erorii, Sfântul Porfirie spune:
    “lumea încearcă acum să se arunce spre haos, să disprețuiască Duhul Adevarului, să disprețuiască valorile.
    Toate aceste valori, prin harul lui Dumnezeu, au fost făcute pentru om. Familia… si toate aceste lucruri
    Dacă le disprețuim… viețile noastre devin haotice, totul devine un iad cu droguri, cu toate aceste…
    Omul începe să privească plăcerea ca scop, să fie mulțumit de haos…
    Nu-i vezi pe copiii care se sinucid și înnebunesc?
    Nu mai spun ca în spitalele de boli mintale se intampla sa vezi copii de 15, 20, 25, 30 de ani și mai mult… si ii vezi sunt chinuiți?
    O să-mi spuneti.. de ce nu le vede Dumnezeu?
    Dar asta este… Dumnezeu le vede, dar Dumnezeu nu poate interveni abrupt.
    Dar cu pronia Lui, Dumnezeu poate interveni – pentru ca oamenii să dobândească o stare de trezvie de conștiință.
    Vedem haosul și daca nu il evitam si cădem în haos suntem pierduți…
    Daca ne-am înșelat… sa revenim iarăși pe calea lui Dumnezeu și credința ortodoxă să strălucească”.
    El continuă:
    “Aceasta este ceea ce urmărim și astfel vrem ca lucrurile să fie făcute puțin câte puțin prin harul lui Dumnezeu.
    Dumnezeu lucrează tainic.
    El nu vrea să afecteze libertatea omului.
    El le ne conduce așa, și încetul cu încetul si omul ajunge pe calea care trebuie să meargă.”
    (“Duhul ortodocșilor este adevărul”, Publicație).

    “Nu ne gândim la Hristos”

    Un creștin care conlucrează cu harul lui Dumnezeu experimentează toate tainele iconomiei divine, chiar și ceea ce se va întâmpla în zilele din urmă.
    Totuși, pentru a realiza acest lucru, el trebuie să dobândească o “mintea lui Hristos”.
    Dar ce înseamnă “Mintea lui Hristos”? “Mintea lui Hristos” sunt gândurile și dorintele lui Dumnezeu. “Mintea lui Hristos” este cunoașterea dumnezeiasca, reînnoită prin Duhul Sfânt.
    Cei care au ajuns la curăția minții Îl imită pe Hristos și isi rânduiesc viata potrivit cu Sfânta Evanghelie.

    Sfântul Nicolae Velimirovici spune:
    “Mintea este călăuză și sfătuitoare pentru sufletul omului, gândim… prin urmare, noi suntem chipul și asemănarea Minții și libertății lui Dumnezeu. Avem o minte pentru a cunoaște voia lui Dumnezeu și suficientă libertate pentru a putea împlini voia lui Dumnezeu. Când mintea pierde armonia absolută asupra sufletului, atunci apar multe principii diferite și călăuzitoare care aduc confuzie, haos și distrugere. Acum nu trebuie să permitem minții noastre să-și imagineze lucruri, ci să ne concentrăm asupra Evangheliei, contemplând Legea lui Dumnezeu.

    În ceea ce privește evenimentele legate de sfârșit, ar trebui să abordăm aceste probleme cu credință și umilință.
    Părinții sunt limpezi, ca în toate Tainele Scripturii, așa că se apropie cu credință și smerenie și nu-și planifică și nu-și scriu opiniile și reflecțiile, motiv pentru care vorbesc adesea despre un subiect pe care nu-l cunoaștem.
    Îi urmăm acești Părinți.
    De altfel, Hristos în Evanghelia după Matei îndeamnă “să fim totdeauna gata”… (24, 33).
    Și continuă să ne spună că semnele vremurilor ne vor avertiza despre venirea lor (24, 29).
    In acest sens, Sfântul Andrei al Cezareei subliniază:
    “Timpul ne va arata semnele și experiența vietii curate”. (Sf. Andrei al Cezareei în Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, cap.38, PG 106.340C).
    Iar cartea profetică a lui Ioan Evanghelistul, Apocalipsa, recomandă vigilența:
    “Numărul fiarei este un numar de om și numărul acesta este 666” (13, 18).
    Ce înseamnă “a avea minte”, intelepciune ca sa pricepem?
    Înseamnă curăție, credința, vigilența pe care fiecare creștin trebuie să le aibă pentru a nu fi înșelat de Antihrist.

    Un călugăr evlavios de la Muntele Athos mi-a spus că Sfântul Iosif Isihastul le-a spus călugărilor sai că una dintre ultimele ispite puternice cu care s-a confruntat a fost indoiala in credința.
    Baza este credința!

    Întrebat de pelerini în octombrie 2023 starețul Partenie al Sfintei Mănăstiri Pavel despre noile identități digitale, a spus:

    “Nu acceptăm identitatea digitala. Vor accepta cei care nu cred în Iisus Hristos.
    Cei care nu cred în Iisus Hristos vor accepta….
    Noi nu acceptăm acest proiect, chiar daca capetele noastre vor trebui să fie tăiate…
    Nu o sa acceptăm identitatea digitala.
    Suntem botezați și mirunsi prin Duhul Sfant in numele Dumnezeului Treimic și nu acceptăm acest lucru.
    Nu o sa acceptăm, deci ne pot ucide?
    Ne vor ucide!
    Nu contează.
    Trupul poate fi ucis, sufletul nu poate fi ucis.
    Sufletul ramane in stapanirea lui Dumnezeu.

    Sursa:

    Φρίκη: Βάζουν τόν Ἅγιο Πορφύριο καί τόν Ἅγιο Παΐσιο νά «διαφωνοῦν» μεταξύ τους! | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2023/10/30/%cf%86%cf%81%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%cf%8c%ce%bd-%e1%bc%85%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%af-%cf%84%cf%8c/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button