X

Elon Musk și Tucker Carlson au vorbit despre interzicerea Bisericii Ortodoxe Canonice din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reputatul ziarist Tucker Carlson, și avocatul Bob Amsterdam, reprezentant al bisericii, au criticat liderii americani în timpul emisiunii „Tucker on Twitter” din 27 oct.  (video mai jos), pentru că susțin Ucraina, țară care arestează oameni ai bisericii considerați o amenințare la adresa guvernului.

Guvernul ucrainean a luat măsuri drastice împotriva clerului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care este încă aliniat la Biserica Ortodoxă Rusă. Autoritățile susțin că clerul bisericii a împărtășit informații cu Moscova pentru a ajuta la invazia Rusiei în Ucraina, subminând securitatea națională, a spus Carlson.

El a adăugat că neo-conservatorii au permis atacarea creștinilor din întreaga lume timp de decenii, inclusiv președintele Joe Biden, care continuă să sprijine o țară care arestează preoți.

„Guvernul ucrainean a interzis acum o întreagă confesiune creștină și practic nimeni din Statele Unite nu a spus nimic despre asta”, a spus Carlson, cu referire la recenta adoptare în parlamentul ucrainean a unei legi care permite interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cea de care țin românii din țară.

„Au fost aduse daune conducerii acestei biserici, inclusiv condamnări la cinci ani de închisoare pentru clerici în vârstă de 75 de ani. Pur și simplu te uimește faptul că, în secolul 21, o țară care dorește să adere la UE interzice o religie, cu atât mai puțin o formă creștină străveche a acestei religii.” a spus Amsterdam

Atât Carlson, cât și Amsterdam au fost de acord că guvernul ucrainean ia măsuri „autoritare” prin arestarea clerului și că încalcă Constituția.

„Nu există nicio bază în temeiul constituției ucrainene, al dreptului internațional sau al legilor războiului sau al propriei rezoluții a Ucrainei în ceea ce privește drepturile limitate în timpul războiului pentru interzicerea unei confesiuni religioase”, a explicat Amsterdam, adăugând că demersul e inacceptabil.

Și Elon Musk a postat pe pagina sa de Twitter (X) un link la un interviu în care se vorbește despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Omul de afaceri și miliardarul american, fondatorul și directorul general al companiilor SpaceX și Tesla, proprietarul Twitter (X) Elon Musk a comentat interviul lui Tucker Carlson cu avocatul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Robert Amsterdam.

După ce a postat linkul la interviul în care Bob Amsterdam vorbește publicului american despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Elon Musk a pus întrebarea: “Sunt preoții băgați în închisoare?”.

Același avocat american i-a avertizat pe parlamentarii SUA cu privire la sancțiunile care vor fi aplicate pentru interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button