X

În final Israel va câștiga, Europa va pierde

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai sus vedeți evoluția statului Israel din 1946 până în prezent.  După fiecare război suprafața Israelul a crescut.

  • Atacul Hamas de azi se zice că a luat prin surprindere Israelul, țara Mossad, cel mai formidabil serviciu secret din lume cu mii de spioni în Gaza și Cisiordania.
  • La fel de prin surprindere au fost luat serviciile de informații americane, aliatul principal al Israelului.
  • La fel de prin surprindere au fost luate și forțele armate israeliene care nu au depus nici o rezistență.
  • La fel de prin surprindere a fost luat și formidabilul scut antirachete aerian al Israelului.

Scenariu greu de crezut.

Varianta alternativă și mult mai plauzibilă e că israelienii știau ce se pregătește, dar nu au intervenit.

Urmează riposta fără milă a Israelului, palestinienii din Gaza vor fi decimați, iar comunitatea internațională va aplauda. Palestinienii care vor supraviețui vor pleca în pribegie. Țările europene le vor deschide larg porțile.

În final Israel va câștiga, Europa va pierde.

PS: Tot în această săptămână a fost semnat noul acord pentru imigranți de către statele UE.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Istoria conflictului israelo-palestinian

Având rădăcini încă din perioada otomană, conflictul israelo-palestinian continuă şi până acum să fie unul dintre cele mai greu de soluţionat din lume.

Apariţia Israelului în 1948, cu ajutorul grupurilor de lobby evreieşti din Congresul SUA, i-a transformat pe palestinieni într-o populaţie „tolerată”. Examinând harta iniţială a teritoriilor palestiniene, putem observa că de-a lungul timpului acestea au început să se restrângă ca rezultat al acţiunilor militare şi  a colonizărilor organizate de statul israelian. Mii de palestinieni au ajuns să fie expulzaţi din propriile lor teritorii sau au fost siliţi să ia calea exilului în urma unei adevărate politici de epurare etnică promovată de Israel. Atacurile teroriste ale Hamasului sau ale Jihadului Islamic au intensificat operaţiunile militare israeliene în teritoriile ocupate palestiniene.

Sionismul şi începuturile conflictului arabo-israelian

Conturat încă din secolul al XIX-lea în rândul burgheziei evreieşti ca mişcare politică şi religioasă, sionismul a militat pentru întemeierea unui stat evreu pe teritoriul Palestinei. Conflictul israelo-palestinian a debutat, în 1920, o dată cu violenţele interetnice din interiorul Palestinei aflate sub administraţia britanică. Violenţele s-au transformat  treptat într-un conflict general o dată cu războiul arabo-israelian din perioada 1947-1949, apoi antisemitismul din Europa a  grăbit apariţia unui stat evreu independent în 1948.

La baza gândirii sioniste stă argumentul potrivit căruia palestinienii nu au constituit niciodată un popor. În nuvela lui Theodor Herzl, Altneuland (1902), palestinienii sunt descrişi ca  fiind nişte arabi mizerabili care trăiesc în sate cernite şi arată ca nişte bandiţi. Nuvela lui Herzl va deveni unul din textele de bază ale gândirii sioniste. Barbarismul palestinienilor contrasteză, în textele sioniste, cu nobleţea evreilor europeni care îşi revendică dreptul de a stăpâni Tărâmul Făgăduinţei, având  în acelaşi timp şi o misiune civilizatoare.

Faptul că evreii sunt răspândiţi în foarte multe colţuri ale globului este pus de către Shlomo Sand pe seama convertirii unor populaţii de origine non-evreiască la iudaism. În accepţiunea lui Sand, a fi evreu nu ţine de o apartenenţă etnică, ci de una religioasă.

Recunoaşterea pe plan internaţional cu excepţia statelor arabe, în 1949, a unui nou stat evreu, a dus la transformarea palestinienilor în „populaţie tolerată”. Aproape 700.000 de palestinieni au luat calea exilului s-au au fost expulzaţi o dată cu proclamarea Israelului.

De ce SUA sprijină Israelul în chestiunea palestiniană?

Pe plan internaţional, SUA şi-a manifestat în permanenţă sprijinul faţă de politica israeliană din Palestina, acordând ajutor financiar şi diplomatic guvernului de la Tel Aviv. În nenumărate ocazii, SUA au blocat adoptarea unei Rezoluţii a Consiliului de Securitate ONU, care să condamne acţiunile militare israeliene din Fâşia Gaza şi celelalte teritorii locuite de palestinieni.

Cetăţenii americani de origine evreiască reprezintă aproximativ 1, 7%-2, 4% din populaţia SUA (între 5-8 milioane de evrei). Astfel, politicienii americani de origine evreiască au exercitat o influenţă importantă în Congresul SUA încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, iar grupul de lobby evreiesc a reuşit de cele mai multe ori să-şi impună viziunea atât în politica internă, cât şi în cea externă.

Mulţi evrei au început să ocupe poziţii de conducere în mişcările muncitoreşti de la începutul secolului XX, contribuind la înfiinţarea sindicatelor şi fiind un factor activ în implementarea politicilor de stânga ale Partidului Democrat, începând cu 1936. Politica New Deal din anii’30 şi mişcările pentru drepturi civile de la mijllocul anilor ’60 au  beneficiat de o largă susţinere în rândul comunităţii evreieşti din SUA.

În politica internaţională, o dată cu fondarea Israelului în 1948 şi recunoaşterea sa de către SUA, Orientul Mijlociu a devenit o zona de interes pentru politica externă americană. În contextul Războiului Rece dintre SUA şi URSS, Israelul a fost pilonul principal al implementării politici externe americane în regiune. După prăbuşirea URSS, Israelul a continuat să fie piesa centrală a strategiei americane din Orientul Mijlociu.

Viaţa din “ghetoul  palestinian”

O dată cu proclamarea statului evreu, palestinienii au ajuns să trăiască pe teritorii care de-a lungul anilor s-au restrâns din ce în ce mai mult din cauza înfiinţării de noi colonii evreieşti. Datorită spaţiului de locuit retrâns, asezările palestiniene au ajuns să capete treptat aspectul unor imense ghetouri.

Pe 30 august 2003, de-a lungul limitelor Cisiordaniei aflate sub controlul de facto al Autorităţii Palestiene, a început să fie construit un zid de securitate israelian, ca răspuns la valul de atentate teroriste palestiniene organizate  pe teritoriul Israelului, cunoscute şi sub numele de „Intifada a II-a”. În mediile palestiniene acest zid de izolare este numit „zidul apartheidului”. Zidul are în componenţă şi sisteme de alarmă electrice.

 

Observatorii palestinieni raportează faptul că acesta a îngrădit libertatea de mişcare a palestinienilor, mai ales pentru cei care au locuri de muncă în teritoriul israelian. Au fost semnalate de asemenea şi o serie de abuzuri săvârşite de soldaţii evrei la punctele de control din Cisiordania. Israelul dă replica celor care aduc aceste acuzaţii soldaţilor evrei, afirmând faptul că modul lor de comportare este permanent ţinut sub supraveghere de observatori, iar orice abateri de la regulile de conduită sunt sancţionate corespunzător. Marele neajuns este că aceşti observatori nu reuşesc să fie tot timpul prezenţi la toate punctele de control.

În ciuda faptului că zidul construit în Cisiordania a fost declarat ilegal de către Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, prin decizia din iulie 2004, Israelul a refuzat să se conformeze deciziei, motivând că astfel se apără împotriva bandelor de jefuitori palestinieni.

 

O altă măsură controversată luată de Israel este şi anularea dreptului de şedere în teritoriile ocupate pentru palestinienii care deţin un paşaport străin. Palestinienii consideră că o astfel de măsură nu face altceva dacât să izoleze comunitatea palestiniană.

Israelul este acuzat de către Autoritatea Palestiniană şi pentru faptul că bombardează, în timpul acţunilor sale militare în Fâşia Gaza, infrastructura civilă (reţeaua de apă, centralele electrice) transformând viaţa cotidiană a palestinienilor într-un calvar. Sub pretextul unor greşeli săvârşite de armata israeliană(aşa-numitele pagube colaterale) au ajuns să fie bombardate şcoli şi spitale.

Ca rezultat al construirii „zidului din Cisiordania”, circulaţia mărfurilor şi a persoanelor a devenit un coşmar logistic cu mari costuri de întârziere. Zidul de securitate israelian are 75 de puncte de control permanente la care se adaugă încă 150 de puncte de control mobile. În mai mult de 400 de locuri, drumurille din Cisiordania sunt blocate de obstacole. La astfel de puncte de control, alimentele se degradează până ce sunt aduse în pieţe, bolnavii mor datorită întârzierilor cauzate de aglomeraţia de la punctul de trecere, copiii palestinieni nu mai reuşesc să ajungă în timp la şcoală, iar palestinienii ajung să-şi piardă locurile de muncă. În plus, foarte mulţi palestinieni nici nu ajung să beneficieze de permise de trecere.

După cum afirmă Banca Mondială, toate aceste restricţii la libera circulaţie a mărfurilor şi persoanelor este principala cauză a sufocării economiei palestiniene şi, în consecinţă, a nivelului de trai scăzut. Aşa cum se declara într-un raport ONU, un sfert de milion de palestinieni au ajuns să fie izolaţi atât faţă de Israel cât şi în interiorul Cisiordaniei, în propriile lor ghetouri.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Rolul lor s-a terminat. Blestemul acesta a fost facut cu o saptamana inainte de atac,
    Desi suntem la sfarsitul timpului si pentru ca limba romana este limba primordiala ale carei cuvinte rostite pur si simplu se transforma in realitate mai usor decat celelalte limbi vorbite acum, iudeii – cei care au trecut primii de partea intunericului dintre toate natiile Pamantului si pentru asta l-au rastignit pe Iisus al nostru, promisul Mesia, pentru ceea ce au facut tuturor oamenilor acestui Pamant si in primul rand romanilor, deoarece s-au si se dovedesc a fi instrumentul punerii in aplicare a planului de sclavizare a oamenilor de catre intuneric si imbogatirea lor materiala iluzorie, pentru ca la moartea corpului carnal nicio bogatie materiala nu trece in partea spirituala, este necesar un blestem impotriva iudeilor:
    “Fie ca pe toate planurile lor de subjugare indreptate impotriva omenirii si in special impotriva romanilor, pe inca planurile organizarii statale ale tarilor Pamantului, sa se intoarca intreit impotriva lor”.
    “La timpul potrivit, ce mai ramane din poporul iudeu, sa ajunga la recunoasterea tuturor nelegiuirilor facute intregii omeniri si in special poporului roman pentru iluzoria bogatie materiala care o urmaresc, pentru falsificarea istoriei, culturii, mostenirii divine a noastra, pentru crimele comise, aceasta sa fie sentinta pedepsei lor cu de trei ori intensitatea durerilor, suferintelor, razboaiele pricinuite oamenilor pe Pamant si de asemenea ca timp petrecut in iad, prin stapanii lor diavolii.
    “Fie ca niciodata, vreodata, un urmas din aceasta natiune iudaica sa poata nega prin uitare, programare neurolingvistica, manipulare, hipnoza si toate celelalte metode care nu sunt trecute aici, pentru ce au facut acestei lumi”. ASA SA FIE!.

  2. Coloniștii israelieni sunt „populație civilă” în măsura în care și Osama bin Laden era tot civil. Indiferent cât de lacrimogen ar prezenta televiziunile stresul lor din ultimele zile, trebuie făcută această distincție între colonizatori și populație locală. De obicei sunt înarmați până în dinți, plătiți să ocupe un teritoriu, uneori primesc gratuit case și asistența armatei în a ocupa casele altora. Nu spun că trebuie vătămați în vreun fel, dar explic diferența.

    Între evreii biblici și israelienii de azi e o legătură mai mică decât între noi și geto-daci. Ca limbă, genetică, religie, sunt altceva, dar se revendică de la aceia. Și noi putem să pretindem în baza acestei descendențe Câmpia Panonică stăpânită de Burebista și să subliniem că ungurii au venit după daci și pot să plece de unde au venit. Că ungurii nu vor fi de acord, contează mai puțin, noi vom spune că așa rezultă din cărțile noastre, Ungaria e pământul nostru strămoșesc.

    Nu contează că între Burebista și Ciolacu au trecut două mii de ani, nu contează că în intervalul ăsta noi n-am mai fost în Câmpia Panonică. Important e că în 2023 am decis să ne întoarcem în Dacia lui Burebista. Și cum o să facem asta? O să mutăm gardul puțin câte puțin în fiecare an. Întâi la Mako, pe urmă luăm Szeged și tot așa. Unde găsim sate, dăm cu buldozerul peste case, tăiem livezile și aducem în loc coloniști olteni și moldoveni.

    La un moment dat, s-ar putea să existe reacții de intoleranță din partea ungurilor, pe care le vom denunța ca forme de terorism la adresa oltenilor noștri din Câmpia Panonică. De care ne vom apăra bombardându-le blocurile. Să zicem că pentru Budapesta n-am avea destui olteni să-i trimitem și am proceda ca în Gaza. Am încercui perimetrul cu un zid mare și l-am transforma într-un mare lagăr în aer liber. Controlăm tot ce intră și iese în materie de mărfuri și persoane.

    Dacă ne întreabă cineva ce e acolo, zicem că încă nu e decis. De drept e al nostru, că a fost a lui Burebista, dar încă nu o declarăm parte din România, pentru că ne-ar schimba echilibrul demografic. Și nu vrem să le dăm drept de vot, că ne trezim cu un UDMR mai mare decât PSD-ul. Nu-i declarăm cetățeni, ca să nu le dăm drepturi. Dar nu-l recunoaștem nici ca un stat independent de noi, pe motiv că refuză să ne recunoască drepturile asupra Panoniei. Deci ce e? E un teritoriu ocupat, dar nu-i încă țara noastră, nici țara lor.

    Și ce se întâmplă dacă acele teritorii se decid să reziste organizat? Le declarăm organizații teroriste. Deci noi nu acceptăm să luptăm cu armata noastră decât cu civili dezorganizați, pentru că orice formă de organizare ar lua, ar fi terorism contra noastră. Timp în care noi avem voie să terorizăm cu bombardamente și cu anexări teritoriale. Dacă trimitem rachete într-un bloc, îi zicem operațiune militară.

    De fapt, în toate războaiele moderne, post-napoleoniene, sunt implicați civili. Rușii spun că au intervenit pentru a apăra civili din Donbas de batalioanele Azov și de armata regulată ucraineană. Tot civili sunt și în orașele pe care le bombardează ei. Civili erau și în Londra bombardată de nemți, și în Dresda rasă de pe fața pământului de englezi, civili erau și în Ploiești, bombardat de americani, și în Hiroșima. Doar la CNN rachetele americane Tomahawk executau „lovituri chirurgicale” săptămâni la rând peste Bagdad sau Belgrad.

    Hiper-mediatizarea atacurilor palestiniene de zilele acestea e probabil începutul unui nou front din războiul mondial. Un moment de tip Pearl Harbour sau 9/11, după care va urma un lung „război contra terorismului” ca și cum ar fi momentul T-zero al istoriei. Deja au fost atacuri ripostă în Liban, pot urma Siria și chiar Iran. Se insistă asupra lui pentru a i se întări statutul de moment de cotitură pentru ce urmează să vedem.

  3. Dacă cineva are o alta părere decât părerea voastră bineînțeles nu va fi aprobat acest comentariu 😎 pentru ca voi băgați pumnul în gura celor care au alte păreri decât părerile voastre, iar libertatea de exprimare o încălcați pe față…
    De ce sa cred eu aberațiile voastre scrise pe acest site administrat de cineva care cauta sa dezinformeze? Aveți dovezi pentru afirmațiile pe care le faceți? Bineînțeles ca NU, dar voi uitați ca Israel este țara pe care voi o numiți “Țara Sfântă” și acum cu descrierile voastre numai tara sfanta nu mai e. Oare sa va contraziceți voi în afirmațiile voastre?
    Daca e asa sfanta țara de ce vor sa ii atace pe alții.?
    Israel este o victima, nu un agresor cum prezentați voi. Însă de acum înainte când veți vorbi despre Israel tot o veți nu-mi “Țara Sfântă”. Ironic nu? Ii incriminat și ii condamnați, dar tot tara sfanta e pentru voi, nu-i asa? 🤦‍♂️
    Sunteti praf.
    Stiu ca acest comentariu al meu nu va fi acceptat! Dacă tot băgați pumnul în gura celor care au alte păreri decât cele ale voastre sa nu aveți voi pretenția sa fiți respectați și sa vi se respecte drepturile. Eu nu voi respecta niciodată drepturile unei persoane care îmi baga pumnul în gură și îmi încalcă dreptul la libera exprimare… Dar site-ul acesta de fapt promovează încălcarea drepturilor omului în primul rand și degeaba va dați voi mari sfinți, dacă nu știți sa respectați dreptul la libera exprimare sunteți penibili.
    Prezentati teoriile voastre și le impuneți ca adevăruri, dar dacă cineva nu e de acord cu voi nu le aprobați comentariile, pentru ca nici dovezi și nici argumente nu aveți ca să va dovediți cele afirmate de voi.
    Pro-rusi, putiniști, conspiraționiști, asta va descrie cel mai bine…

    1. Ai scris o mare aberatie pe o juma de pagina! Statul sionist Israel nu este Țara Sfântă! Locurile din acea zonă sunt sfinte, căci a pășit Hristos pe ele! Țară Sfântă se spune la toate acele locuri, care sunt sfinte și dinainte de înființarea statului Israel în 1948!

    2. @catalin
      Prima “tara” care a recunoscut israhellu a fost…uniunea sovietica.

      Asa ca singurul care sustine comunistii rusi (complet diferiti fata de fratii nostri pravoslavnici) esti tocmai dumitale, minte creata.

      Putin al dumitale este o sluga jidaneasca, poti sa cauti unde vrei videoclipuri cu el purtand palariuta si aprinzand “menora”.

      Pariu ca nici substantivul “conspiratie” nu stii ce inseamna.

      Intr-un final toate acuzele pe care le-ai adus, s-au spart in capul dumitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button