X

DISCRIMINARE: Universitatea Suceava impune studenților PLATA CU CARDUL la cantină. Plata în numerar, doar cu permisiune scrisă de la Rectorat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Studenții care doresc să servească masa la cantina Universității Suceava sunt informați, încă de la intrarea în clădire, că este permisă doar plata cu cardul, tranzacțiile în numerar fiind acceptate doar în mod excepțional și doar cu aprobarea rectorului, anunță NewsBucovina. 

Rectorul Universității Suceava, prof.univ.Valentin Popa, a explicat pentru News Bucovina, decizia de a impune plata cu cardul pentru cei care mănâncă la cantina studențească din campusul universității.

„Este decizia mea. Nu m-am ascuns sub decizia colectivă. Este decizie directă, executivă”, a spus rectorul USV, Valentin Popa.

Potrivit acestuia, studenții care nu au carduri bancare și vor să plătească în numerar ar trebui să obțină o permisiune scrisă de la Rectorat, ca să nu existe probleme la achitarea mesei la cantină.

„Toate încasările în momentul de față pentru taxele de școlarizare și alte taxe pe care le plătesc studenții care sunt efectuate la casieria centrală a universității sunt făcute cu card în proporție de 99%. Sunt 5-6 excepții pe an care plătesc cu numerar”, a spus Valentin Popa.

Acesta a menționat că anul acesta și-a dorit să se meargă 100% fără numerar și la cantină.

„Din păcate, în primele ore de la deschiderea cantinei a fost puțin exces de zel a celor de la cantină care au trunchiat ordinul meu și au pus doar prima parte și nu au pus și excepțiile și situațiile în care se pot face plăți în numerar”, a spus rectorul Valentin Popa, care a menționat că după trei ore de la deschiderea cantinei a remediat situația.

„Încet-încet dorim să reducem foarte mult plățile în numerar. Nu am interzis plata în cash și nu o vom interzice”, a mai declarat Valentin Popa.

Rectorul Universității Suceava, prof.univ.Valentin Popa, a explicat că se încearcă educarea studenților să folosească modalitățile electronice de plată atât din punct de vedere al sănătății întrucât banii sunt mijloc de transmitere a unor boli precum și pentru a se evita unele infracțiuni financiare, dar în același timp rectorul USV a spus că are în vedere și viitoarea legislație privind restricțiile de plăți cu numerar.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button