X

Indivizi cu cagule susținuți de polițiști au preluat cu forța biserica românească cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Jadova Veche, regiunea Cernăuți

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În a doua jumătate a zilei de joi, 28 septembrie, susținătorii Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale (PȚU), subordonate canonic Patriarhiei de la Constantinopol și condusă de Mitropolitul Epifanie, au preluat cu forța biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Jadova Veche, regiunea Cernăuți, scrie BucPress din Cernăuți.

De menționat că parohia respectivă aparținea de Eparhia Cernăuţilor şi a Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, desprinsă oficial de Patriarhia Moscovei în mai 2022.

Conform unui comunicat al eparhiei publicat pe Facebook, la acest incident au participat mai mulți indivizi cu cagule pe faţă susținuți de reprezentanții poliției.

Se pare că bărbații cu cagule au fost aduși cu un autocar de pasageri și, împreună cu poliția, au blocat intrarea în biserică, împiedicându-i pe credincioși să intre. Această acțiune le-a permis susținătorilor (PȚU) să spargă ușile bisericii și să intre înăuntru, potrivit informațiilor furnizate de eparhie.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button