X

Mitropolitul Longhin Jar a fost demis din poziția de stareț al Mănăstirii Bănceni

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: Eliberarea din funcție a fost voința IPS Longhin. Detalii aici.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, condusă de Mitropolitul Onufrie, a luat decizia de a-l schimba pe Mitropolitul Longhin (Mihail) Jar din fruntea Mănăstirii Bănceni.

Într-un comunicat publicat pe site-ul news.church.ua, se anunță lapidar că „Starețul Mănăstirii Bănceni, cu hramul Înălțarea Domnului din Eparhia Cernăuților și a Bucovinei, a fost înlocuit”.

Alte detalii nu au fost oferite.

Decizia vine la câteva zile după ce Mitropolitul Longhin Jar a fost trimis în judecată de către autorități, fiind acuzat de „încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE