X

Franța și Germania vor desființarea UE, așa cum este în prezent

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un raport franco-german vrea să reașeze Uniunea Europeană.  La Bruxelles, se vorbește despre modificarea tratatelor UE. Chiar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a adus tema pe agendă. Pentru a reforma UE şi a o face mai bună, afirma ea, e necesar să se realizeze o Convenţie Europeană şi să se modifice tratatele, dacă şi unde e nevoie, amintește Euractiv. 

Câteva zile mai târziu a fost publicat un raport comun comandat de Guvernele francez şi german, despre cum ar putea fi UE reformată cel mai bine şi pregătită pentru extindere. Reforma propusă necesită modificarea tratatelor, dar se presupune că această schimbare este o ”misiune imposibilă”. Chiar dacă liderii UE s-ar putea pune de acord asupra unui set de modificări, acesta ar trebui să treacă şi de ratificarea parlamentelor naţionale şi, în unele cazuri, de testul extrem de dificil al referendumului, mai arată sursa menționată, citată de Rador Radio România.

Raportul franco-german propune în esenţă ca statele membre să cadă de acord că unele dintre ele vor fi desemnate oficial drept membri de clasa a doua. Acesta propune ca UE să avanseze în patru cercuri: 1. Cercul interior; 2. UE în sine; 3. Membri asociaţi; 4. Comunitatea Politică Europeană.

„Cercul interior” e compus din membrii zonei euro şi ai spaţiului Schengen. Astăzi unii membri Schengen, mai exact Olanda şi Austria, ţin la distanţă România şi Bulgaria, împiedicându-le efectiv să intre în acest „cerc interior” al clubului, mai arată Euractiv. 

Raportul mai propune fie reducerea numărului de comisari, astfel încât nu toate statele membre vor mai fi reprezentate în Colegiu, fie introducerea unei diferenţieri între „Comisari principali” şi „Comisari”, urmând ca numai cei principali să aibă drept de vot în Colegiu.

Propunerile prevăd ca statele să accepte să-şi reducă numărul europarlamentarilor pentru a le face loc şi noilor membri UE şi să consimtă la modificarea actualului drept de veto astfel încât să poată fi exercitat numai concomitent cu cel puţin încă un stat.

Propunerea franco-germană mai invocă şi posibilitatea unui buget UE „potrivit pentru a opera cu grupuri mai mici de state membre în funcţie de domeniile decizionale”.

Dacă ar fi să ghicim, am spune că nici unul dintre cei 13 membri care au aderat la UE secolul acesta – şi care suspectează deja că sunt membri de clasa a doua, chiar dacă nu oficial – nu ar accepta formalizarea acestei diferenţieri, menționează Euractiv, în articolul semnat de Georgi Gotev.

Raportul tatonează modalităţi de adoptare a reformelor fără a se recurge la modificarea tratatelor, introducând conceptul de „tratat sau tratate suplimentare” între „state membre dispuse”. Recunoaşte totuşi şi că o astfel de cale presupune şi ea provocări şi riscuri juridice. Un alt truc explicat de document ar fi legarea reformei de tratate de accedere reformulate, care ar modifica şi tratatele fondatoare.

Nu se știe dacă acesta e obiectivul raportului, însă reformele enumerate îi descurajează până şi pe cei mai mari partizani ai extinderii UE de la a mai pleda pentru continuarea extinderii – dat fiind că sacrificiile presupuse sunt atât de mari. Poate de aceea a afirmat Von der Leyen în discursul ei că extinderea nu ar trebui să aştepte după modificarea tratatelor: era nevoie să-i liniştească pe candidaţi, conchide articolul citat.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. “…toți membri sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții” – G. Orwell, Ferma Animalelor.
    Doar așa pot renunța la statutul de membri de clasa a treia țări precum România, Bulgaria, Slovenia, Cipru, Croația,Grecia.
    Cumva trebuie să crape noul Turn Babel, ma$$onic și $$atanist ! Pentru asta însă, Ursul trebuie să pornească la mâncat carne europeană, cum scris este în Revelație.

  2. Trebuie sa intelegem, odata pt totdeauna, ca noi, romanii, nu vom fi niciodata cetateni europeni, ci doar IOBAGI europeni, caci nu vom conta pt UE decat doar prin forta de munca ieftina si resursele naturale ale tarii ce trebuie rapid instrainate. Iar atunci cand tarile conducatoare din UE isi vor simti interesele comerciale amenintate de vreun guvern nationalist(pana acum, n-am avut niciunul), atunci ne vor pregati dezmembrarea tarii.Cei care guverneaza UE nu mai vor nici de iure “egalitate pt catei”, dupa cum spune fabula “Cainele si catelul”. Acestia vor o Uniune formata din “smecheri mari”, “smecherasi”, “prosti mai mici” si “prosti gramada”. Cu toate ca  noi, romanii vom fi sigur clasati in ultima categorie,  acest fapt nu va face ca slugoii de la conducerea tarii(in frunte cu vanzatorul de copii romani, Retarddis) sa se dezica de aceasta Uniune demonica, asta si pt ca au in spate sprijinul majoritatii romanilor pt orice proiect al UE. Sunt ferm convins ca, atunci cand aceasta sandrama nenorocita europeana se va destrama(e vorba doar de timp) , Romania va pleca ultima din Uniune si doar atunci cand isi va da seama ca ramas singura acolo!   Asa suntem noi, romanii, cel mai europenofil popor din Europa, chiar daca aia din Vest ne privesc ca pe o “populatie de maimute”, buni doar ca “sclavi pe plantatiile” lor. In sprijinul acestui argument vine si statistica care ne spune ca,   majoritatea romanilor este inca in favoarea ramanerii in UE in orice conditii, chiar si daca ne-ar pune si in lesa aia de la Bruxelles!
    Oare, atunci cand bestia marxista si taiata imprejur, Silviu Brucan(alias Saul Bruckner) ne cataloga in 1990, drept “stupid people”, nu avea o urma de dreptate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button