X

Guvernul vrea să limiteze plățile în numerar. Este un nou pas spre interzicerea banilor lichizi. NU vom accepta!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul României intenționează să limiteze drastic plățile în numerar făcute de persoanele juridice și fizice, conform unui proiect de lege privind noi măsuri fiscale și bugetare, anunță R3Media. 

Potrivit sursei citate, proiectul prevede că persoanele juridice și fizice care prestează activități economice nu pot încasa mai mult de 1.000 de lei de la o altă persoană. În legea actuală, plafonul este 5.000 de lei.

Totodată, magazinele cash and carry nu vor mai încasa mai mult de 2.000 de lei, numerar de la o persoană. Acum, plafonul este de 10.000 de lei.

Toate persoanele juridice și fizice care desfășoară activități economice nu vor putea face plăți zilnice, care să depășească 1.000 de lei /persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi. În acest moment, plafoanele sunt de 5.000 de lei/persoană, respectiv 10.000 de lei/zi.

Senatorul Claudiu Târziu a criticat intenția Guvernului Ciolacu de a limita plățile în numerar, avertizând că această măsură nu reprezintă altceva decât un pas spre interzicerea banilor fizici.

„Limitarea plăților în numerare la 2.000 de lei, un pas înainte spre interzicerea banilor lichizi. Nu vom accepta!”, a transmis, miercuri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Proiectul propus de Guvernul Ciolacu vine pe fondul existenței în Parlament a unei inițiative a PSD și PNL care urmărește să restricționeze plata numerar, inclusiv a salariilor către angajați.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Bestiile securiste si sataniste dambovitene aplica fara sa clipeasca si sa gandeasca Angenda 2030 a papusarilor oculti, totul pt aducerea in sclavie totala a oamenilor, lovind in drepturile si libertatile lor, dar si in viata lor de zi cu zi! La tara si in micile orase, aceasta masura pe care din lasitatea specifica lor, nici macar n-au anuntat-o, va crea un dezastru total! Sa va dau un exemplu: majoritatea oamenilor de la tara si mai ales pensionarii, avand venituri de subzistentza, nu au un cont bancar, iar daca un astfel de cetatean ar vrea sa-si cumpere o combina frigorifica noua sau mobila noua, care costa de regula peste 2000 de lei, trebuie sa mearga la cel mai apropiat oras(poti fi parcursi si zeci de kilometri), ca sa-si deschida cont si sa faca plati online la camatarii bancari legalizati! O problema si mai mare va fi insa la micile magazine satesti, care trebuie sa faca des plati catre furnizori, iar acum vor trebui sa le faca online, neavand infrastructura informatica si trebuind sa se deplaseze mai mereu zeci de km la cea mai apropiata banca ca sa faca platile! Bineinteles ca, majoritatea acestor magazine se vor inchide pe rand, lasand fara servicii lumea de-acolo! Practic, ceea ce fac aceste bestii, este faptul ca le ingradesc oamenilor dreptul la proprii bani, care nu vor mai putea dispune de ei dupa cum vor, o incalcare totala a libertatilor fundamentale garantate de Constitutie! Doar o Revolutie totala ne mai salveaza de sclavie si de satanism in fatza acestor bestii, nulitati si slugoi criminali! Si va veni curand, n-aveti grija, iar atunci romanii vor stii ce le faca acestor bestii, inclusiv eu!

  2. Să nu uităm că există creștini care nu au card din motive religioase. Ce vor face acum? Cred că și acum creștinii trebuie să lupte pentru menținerea numerarului așa cum au luptat pentru adeverințe de sănătate în locul cardului de sănătate. România este o țară majoritar ortodoxă. Ce facem acum? De ce banca trebuie să știe câți bani am și ce am cumpărat cu ei? Așa începe sclavia. Cred că ar trebui să fim solidari și să folosim toți doar numerar. Altminteri vom regreta amarnic. O să spună azi- mâine că și cardul s-a demodat… Și atunci vom ajunge sclavi perfecți. Nu vom putea demonstra cu nimic cine suntem și câți bani avem. Dacă banca nu vrea să cumperi pentru că nu ai fost cuminte, stai și te uiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button