X

George Simion: Polonia, Ungaria, Slovacia sunt normale la cap! Noi, slugi la Bruxelles!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Problema majoră pe care o reprezintă cerealele ucrainene pe piața din România este că rămân la noi în țară și denaturează piața și așa fragilă, a declarat liderul AUR, George Simion.

Preşedintele AUR, deputatul George Simionl-a criticat ieri, sâmbătă – 16 septembrie, pe premierul Marcel Ciolacu, că ”nu şi-a pus în vreun fel problema agricultorilor români” şi nu a interzis importul de cereale din Ucraina, aşa cum au procedat Slovacia, Ungaria şi Polonia.

”Slovacia este normală la cap, Ungaria este normală la cap, Polonia este normală la cap şi au interzis unilateral importul de cereale din Ucraina. Cinste lor! Slugile noastre de la Bucureşti au ales să stea iarăşi în genunchi şi să asculte idiocraţia de la Bruxelles şi să execute, nepunându-şi în vreun fel problema agricultorilor români (…).

Anul trecut a fost teribil pentru noi, anul ăsta a anunţat premierul României că dublează cotele de cereale care tranzitează România. Dar nu e problema doar că tranzitează, problema e că şi rămân aici cereale şi produse agricole din Ucraina, care nu aparţine UE şi care dă orice echilibru, şi aşa fragil, peste cap”, a declarat, potrivit Agerpres, George Simion.

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieţei cerealelor din ţara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni.

Vă reamintim că vineri, pe 15 septembrie, Comisia Europeană a decis să nu mai prelungească interdicțiile privind importurile ucrainene de grâu, porumb, rapiță și floares-soarelui în cele cinci țări din vecinătatea Ucrainei – România, Polonia, Slovacia, Bulgaria și Ungaria. Dintre aceste cinci țări, trei au luat decizia deja a prelungi unilateral restricțiile pe piața internă – Polonia, Ungaria și Slovacia.

În România, Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) a solicitat oficial Guvernului României să introducă aceste interdicții unilaterale de import. Despre solicitările AAC puteți citi în articolul: Fermierii cer Guvernului să interzică de urgență importurile din Ucraina, la fel cum a făcut Polonia!

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE