X

General Grigore Bălan, erou în războiul contra ocupației fascisto-hortyste, a fost cinstit la Sfântu Gheorghe, județul Covasna

Bustul generalului Grigore Bălan, care a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru eliberarea Ardealului de Nord de sub ocupaţie fascisto-hortystă, a fost dezvelit astăzi, la Sfântu Gheorghe.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La eveniment a participat Ministrul Apărării Naționale, reprezentanți ai Prefecturii Covasna, primari din localități Covăsnene, conducerea Oficiului Național pentru Cultul Eroilor precum și numeroase personalități din domeniul cultural si academic.

Evenimentul a fost precedat în data de 7 septembrie de un simpozion deosebit organizat la Instituția Prefectului Judeţul Covasna, unde istorici, academicieni și militari au prezentat importanța personalității generalului Grigore Bălan, realizările sale de arme și vitejia cu care a luptat pentru dezrobirea teritoriilor românești.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de Armata Română de sub ocupaţie fascisto-hortystă în 8 septembrie 1944, zi în care generalul Grigore Bălan, care conducea asaltul, a fost grav rănit de un foc de artilerie, căzând la datorie pe câmpul de onoare.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE