X

NEBUNIE: Patriarhia condiționează Taina Sf. Botez de o adeverință medicală

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„E legea de la Patriarhie!“

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a rămas uimită când i s-a solicitat o adeverință pentru un sugar ca să poată fi botezat. Își imaginează că se acoperă cu o hârtie pe care scrie clinic sănătos“, arată medicul.

Preoții cer adeverință cu clinic sănătos pentru copiii pe care îi botează
Când credeam că le-am văzut pe toate, primesc solicitare de adeverință că un sugar e sănătos, ca să poată fi botezat… Am solicitat suportul legal. Am primit informația că așa e legea de la Patriarhie și să fac bine să respect legea, că așa fac toți ceilalți medici, nu crâcnesc. Am primit și o adeverință drept exemplu, drept dovadă (lumească) de incompatibilitate a legii Patriarhiei cu legile celelalte (GDPR). Semnat și cu Doamne ajută!
Mai urmează ca părintele să recomande pacienților să se mute la un medic de familie care e mai binevoitor cu adeverințele. Eu acum ce să fac, să îi recomand să schimbe preotul?! Cât e adânc e întipărită în ADN gena birocrației în țara asta?“, a scris medicul pe pagina sa de socializare.

În aceeași postare, medicul a prezentat și o informare a Patriarhiei Române către toate unitățile de cult din cadrul Protoieriei Ilfov Sud în care se precizează că “înainte de Taina Sfântului Botez, clericul are obligația de a organiza întâlniri cu părinții și nașii(nașul și nașa) copilului care se botează, în cadrul cărora aceștia, după consultarea cu medicul pediatru, să prezinte preotului starea de sănătate a copilului și dorința ca el să fie botezat creștin-ortodox“.

Postarea medicului a devenit virală, iar Patriarhia a atras critici din partea doctorilor:

“Aș râde dacă nu e plâns…”, “Pai, dacă nu e sănătos, nu mai poate fi botezat?”, “Copilul se botează si când este grav bolnav, atunci ce adeverință se cere ? Vor cere și adeverință că nu se droghează !!”,  “E o cerință absurdă! Care e contraindicația botezului ?“, au scris medicii revoltați.

Incidentul de la Suceava

Bebeluşul Iustin s-a născut prematur la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. A fost externat pe 5 ianuarie 2021 şi a fost botezat pe 31 ianuarie, în biserica „Sf. Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Ritualul a fost filmat, iar în înregistare se observă că pruncul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice. Tot în filmare se vede că bebeluşul este scufundat în apa din cristelniţă de preot cu faţa în sus, deși speciliştii spun că băiatul trebuia ţinut cu faţa în jos.

Naşii au observat că micuţul nu mai poate să respire atunci când au început să-l îmbrace. I-au acordat primul ajutor, în timp ce bunica micuţului a sunat la 112. Medicul urgentist care a sosit la faţa locului şi a făcut manevrele de resuscitare asupra bebeluşului declara atunci că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei. Copilul a fost transportat la spital şi a murit 12 ore mai târziu în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Dacă într-o primă fază medicii au constat înecul prin imersie de apă, în raportul medico-legal al necropsiei, care a fost întocmit ulterior, se arată că pruncul a murit din cauza unei pneumonii severe.

Ca să demonstreze ipoteza bolii, legiştii au menţionat inclusiv faptul că părinţii nu şi-au vaccinat copilul imediat după naştere, în Maternitate, şi că nu l-au înscris apoi la un medic de familie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Un apel umanitar pentru o mămică săracă cu 2 copilași mici și însărcinată cu un bebe în luna a 4-a care a scăpat de avort, și are și el o șansă la viață ! Nădăjduim că se va boteza acest prunc fără piedici!
    Să îi ajutăm și noi această familie să lupte cu sărăcia și nevoile

    Mihaela are 18 ani și este însărcinată cu al treilea copilaș, în luna a 4-a. Mai are încă 2 copilași, Matias, 1 an și jumătate și Silvia, de 6 luni. Tatăl lor, Nicolae, are 21 de ani și muncește cu ziua pe șantier ca muncitor necalificat.

    În urma unui apel umanitar, pentru ca Mihaela să nu avorteze copilașul, s-au strâns bani de la oameni cu suflet și s-au mutat și ei 2 luni cu chirie, fondurile s-au terminat, iar acum riscă să ajungă într-o casă părăsită, nu se știe și rudele din familia extinsă dacă le pot oferi ajutor. Le-a fost promis ajutor de la “Centrele Roua”, dar nu s-a strâns nimic pentru ei…. Nicolae, tăticul copilașilor, muncește și el cât poate, are probleme cu inima, și nu are nici asigurare medicală. Din cauza sărăciei, când a fost mic, nu a fost deloc la școală și îi este greu să găsească un loc de muncă stabil.
    Haideți să ajutăm această mămică, își îngrijește copilașii și îi educă, iar acum are și gânduri grele, că îi pare rău că nu a fost la avort, acum sarcina fiind avansată și interzis prin lege nu va merge la avort…Copilașul are o șansă la viață, dar mămica se luptă cu gânduri de deznădejde. Haideți să ajutăm și noi această familie ! Dacă fiecare punem o sumă de câteva sute de lei, se va strânge un fond de ajutor, copilașii uneori se îmbolnăvesc, acum nu se știe unde vor sta și în situația lor, un ajutor pentru plata întreținerii și pentru mâncare contează tare mult. Să strângem împreună un fond pentru nevoile urgente. Iar când facem această milostenie putem să ne rugăm și pentru cei adormiți ai noștri.

    Mihaela și copilașii s-ar bucura și ei de o porție de mâncare, e mare milostenie pentru ei! Iar bunica Mihaelei are nevoie de medicamente pentru BPOC, i se taie respirația.

    Numărul de telefon al familiei este 0786638346 și las și adresa mea de e-mail [email protected]

    Să facem fiecare ce putem, fiecare ajutor e bine-venit!

    Să facem și o rugăciune la Sfântul Nicolae și Sfântul Mina!

    Mihaela spune că nu își va părăsi niciodată copilașii, îi iubește tare mult, dar tinerii azi nu mai au educație, nu au cateheză, ea credea că e mai bine să avorteze copilașul decât să ajungă într-o situație grea și să le ia Protecția copilului toți copilașii!

    1. Numărul de telefon al familiei este 0786638346, de obicei răspunde bunica Valerica. Iar numărul de telefon al mămicii este 0727196873 (Mihaela). E cu băiețelul (Matias) de 1 an și jumătate la spital, a făcut pneumonie. Bunul Dumnezeu să îi ocrotească!

  2. Nici nu-i de mirare, la cati satanisti si ecumenisti sunt astazi printre inaltii ierarhi ai BOR, care aproape toti si-au facut studiile si doctoratele in Centrele teologice catolice sau protestante din Occident! De altfel nici nu stim cine ia astfel de decizii demonice: Patriarhul Daniel sau Patriarhul de facto al BOR, impostorul marxist Banescu! Sa ne amintim de vorba profetica a marelui parinte duhovnic, Iustin Parvu: “Pastorii vostri va vor vinde”!

  3. Trebuie să fiți cu toții rezonabili,nu este normal să scufunzi copiii cu forța în apă. Pentru Dumnezeu, chiar nu se poate înțelege asta?
    Nici chiar dacă stăpânești tehnica acoperirii nasului…
    Cine mai baga cu forța un copil în apă vreodată? Nimeni! Este o mare anomalie…
    E ceva cu adevărat periculos, și niciun dumnezeu nu ar cere sau aștepta asta vreodată.

    1. doar cei care nu au niciun Dumnezeu ca tine poate afirma asa ceva… de cand e Biserica asa s-a savarsit Sf. Botez si nu a murit NIMENI… Dimpotriva, Sf. Botez savarsit canonic te scapa de moartea cea vesnica, daca ai idee despre ce vorbesc. Acum se vrea, sub diferite pretexte, sa se renunte la Sfintele Taine: Botez, Sf. Impartasanie, Sf. Spovedanie… asa cum s-a intamplat la eretici!

    2. Tu ai stat in burta mamei in aer?

      E o Taina Botezul, nu e dupa cum vor oamenii. Asa trebuie sa se faca prin descoperire de la Dumnezeu! Altfel nu e Botez e stropire si rad dracii ca ramane copilul nescufundat in apa sfintita. Boteszul nu e diferit la copii de adulti.

  4. Acum câteva luni mi-am Botezat nepotelul. Nu stiu dacă știți dar f greu mai găsești un preot sa facă botezul prin întreita afundare. Am căutat mult in Craiova pana sa găsesc unul sa accepte sa îl afunde. Înfiorător! Preoți recunoscuți ca fiind preoți buni nu vor sa faca botezul prin afundare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button