X

Australienii se tem de dispariția banilor cash pe măsură ce băncile importante din țară restricționează retragerile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 Temerile australienilor față de societatea fără numerar cresc pe măsură ce băncile importante din țara restricționează retragerile

Primele patru bănci din Australia au eliminat retragerile de numerar de la bursă, stârnind temeri că națiunea este aproape de lansarea unei monede digitale a Băncii Centrale.  

(Reclaim The Net) — Titlurile de prima pagina de pe tot globul văd Australia făcând mișcări agresive către o societate fără numerar, o mișcare care amenință grav ultimele bastioane ale confidențialității economice și ale autonomiei individuale.

Băncile importante din Australia doar susțin avangarda confortului financiar sau există o agendă ascunsă care se infiltrează în economia noastră digitală? Se pare, cu siguranță, că monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC), potențialii beneficiari ai unei societăți fără numerar, ar putea deveni cătușele unei viitoare lumi autoritare tehnocratice.

De notat, două probleme cheie au umbrit în mod constant promisiunea strălucitoare a monedelor digitale. Dezgolite de subtilitățile finanțelor digitale, aceste probleme sunt flagrant de simple: o societate fără numerar, necesară proliferării monedelor digitale, eradica orice spațiu pentru confidențialitatea comerțului. În consecință, trecerea la acest model digital oferă băncilor și organismelor guvernamentale controlul neatenuat asupra fondurilor tale personale.

În ultima vreme, în spatele distragerii pandemiei, Australia a efectuat un experiment de un an de navigare în aceste ape digitale incerte. Angajându-se în programe-pilot cu corporații formidabile, cum ar fi Mastercard și lucrând mână în mână cu Banca Reglementărilor Internaționale, este clar că verdictul asupra acestor monede este pe cale să fie pronunțat de cei de la putere.

Primele patru bănci din Australia au avansat această agendă prin eliminarea retragerilor de numerar de la majoritatea sucursalelor. „Centrele speciale” evazive, promovate pentru a satisface „nevoi bancare mai complexe, inclusiv numerar”, servesc doar ca o cortină de fum pentru această tendință amenințătoare de depreciere a monedei de hârtie.

Cu toate acestea, adevăratul „artificiu” constă în nivelul fără precedent de control pe care implementarea monedelor digitale îl oferă stabilimentului politic. O rețea complicată de inginerie socială poate fi țesută pe măsură ce fluxul de bani în societate devine adaptat unor interese specifice.

Tirania se extinde mai departe. Luați în considerare un scenariu în care monedele digitale au o dată de expirare, constrângând consumatorii să-și accelereze cheltuielile. Luați în considerare impunerea unor scoruri sociale de credit în stil chinezesc care se strecoară în Occident, unde sistemele de vorbire sau credințe nefavorabile sunt supuse unor penalități financiare sau limitări ale contului.

Alegerea Australiei de a iniția primul val al acestui viitor fără numerar este o mișcare strategică inteligentă din partea instituției. Valorificând aplicarea eficientă a măsurilor severe de izolare, guvernul pare gata să folosească temperamentul conformator al australienilor pentru a pilota această revizuire a monedei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Un articol mai mult decit perfect, ce reda în cîteva paragrafe scurte toata amploarea și grozăvia operațiunii bancare de înlocuire monetară. A concretului cu abstractul, și a consecințelor uriașe la nivelul societății și speciei noastre
    Dar să nu uităm că banii nu ne mai aparțin de cel puțin 100 de ani – de cînd guvernele nu au mai avut voie să bată monedă sau să tipărească bancnote , că ei au devenit proprietatea bancherilor internaționali odată cu crearea Rezervei Federale Americane în 1913, că acești bancheri adaugă pentru fiecare bilet de bancă tipărit o dobîndă , și că deci tot ei, bancherii , îi pot retrage sau pot inunda piata cu ei sub forma inflației, le pot atașa valori absolut inventate căci le aparțin si nu dau socoteala nimănui . Tot asa cum le aparțin guvernele , partidele politice, organizațiile , asociațiile , și resursele naționale de peste tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button