X

Cum au rămas activiștii LGBT fără marș în Oradea: Ortodocșii, alături de confesiunile din oraș, au organizat activități în locurile publice, în fiecare zi, toată luna august!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru prima oară în istorie, orașul Oradea găzduiește săptămâna dedicată homosexualității, „Oradea Pride”, între 7-13 august.  Cu toate acestea, activiștii LGBT nu sunt fericiți: ei nu vor putea să defileze prin Oradea, așa cum au făcut-o recent în București, scrie r3media.ro.

Motivul? Cultele religioase din oraș s-au mobilizat și au organizat activități publice, în toate zilele lunii august, în fiecare loc vizibil din Oradea.

Confesiunile locale au cerut de la Primărie avize pentru organizarea a peste 50 de activități religioase, educative, cultural-spirituale ori recreative în toate zonele din oraș, nu doar într-o zi, ci pe toată luna august!

Printre organizatorii evenimentelor se numără Asociația Femeilor Ortodoxe din Oradea, Asociația Studenților Creștin Ortodocși, Confesiunea Penticostală Speranța, Episcopia Greco-Catolică, Confesiunea Baptistă Emanuel, Comunitatea Regională Penticostală și altele.

Evenimentul vine după ce șapte lideri ai Bisericii Ortodoxe și ai confesiunilor religioase din Oradea au semnat o scrisoare comună, prin care au îndemnat bihorenii la acțiune pentru a „mărturisi Adevărul”.

„Este firesc și natural ca bărbații să fie bărbați, femeile să fie femei, iar copiii să aibă condițiile cât mai nealterate pentru o dezvoltare psiho-somatică fără intervenții ideologice și pentru a li se păstra inocența. (….) Este un mesaj și un îndemn la mărturisire către toți creștinii (nn. care pot fi doar cei ortodocși) care sunt chemați să mărturisească Adevărul: autorități centrale, județene și locale, profesori, învățători, educatori, medici, asistente, ingineri, juriști, economiști, IT-iști, sportivi, mecanici, șoferi, lucrători comerciali, femei și bărbați, tineri și vârstnici, soți și soții, fiicele și fiii Bisericii lui Hristos Cel Răstignit și Înviat pentru mântuirea tuturor oamenilor, buni și răi, drepți și păcătoși. Tuturor Domniilor Voastre ne adresăm! Căci nu putem sluji la doi domni! Nimeni nu este scutit de responsabilitatea asupra viitorului pe care îl vor avea copiii, tinerii și înaintașii noștri. Astăzi nu ni se cere să punem capul pe butuc, ci să îl avem pe umeri”, a sunat îndemnul celor șapte lideri.

Cei șapte semnatari sunt PS Sofronie, Episcopul Ortodox, PS. Laszlo Bocksei, Episcopul Romano-Catolic, PS Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic, PS Bogdan Szabolcs Janos – Episcop Reformat, pastorul Ioan Moldovan – președintele comunității penticostale Oradea, pastorul Mihai Micula – președintele comunității baptiste Oradea și pr. Matyas Attila, parohul confesiunii luterane din Oradea.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Bravo oradenilor, o inițiativă cu adevărat INSPIRATĂ ! Merită toate omagiile și tot sprijinul sufletesc al celor ce credem în valorile tradiționale ale omului ( familia, învățămintele creștinești ) și ale societății în care existăm. Nu fac apologia discriminării și nici a disensiunii, dar consider că nerușinarea trebuie combătută.
    Acesta e doar un punct de vedere, nimic mai mult, care îmi aparține .

  2. Deci slava ecumenismului?!
    Poate chiar aici vor sa ne duca, la ecumenism, la erezia ereziilor.
    Mare Atentie!

    1. Dacă nu implică slujire împreună, rugaciuni în comun samd., alte conlucrări-împreună sunt binevenite pe plan social, dacă se poate fără a fi sub tutela vreunei instituții de cult. Noi, ortodocșii, le putem fi un exemplu, încât să-i atragem înapoi Acasă, acolo unde au fost și înaintașii lor.

    2. Nu cred că au făcut ciorbă
      Fiecare Cult și-a făcut separat treaba, au închiriat toată luna August numai să nu vadă măscărici pe stradă.

  3. DE CE? la Oradea se poate si la Iasi nu?
    Avem ditamai Mitropolia Moldovei la Iasi, DE CE Iasiul nu a dorit marturisirea ADEVARULUI?
    La Bucuresti avem Mitropolie si Patriarhie. DE CE Bucurestiul nu a dorit marturisirea ADEVARULUI?
    Unora le place sa fie caldicei, asa-i?
    Am remarcat pe unul care flutura ostentativ ditamai drapelul la Sihăstria, de Schimbarea la Fața a Domnului ca sa faca pe plac Mitropolitului, probabil.
    Dar nu l-am vazut la fel de curajos si la Iasi… cu acelasi ditamai drapelul cand s-au manifestat aprin$$ii la Iasi.
    Sa fim asadar curajosi si uniti in fata paganilor, nu noi intre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button