X

Sfârșitul PSD, tot mai aproape: Ciolacu interzice gospodăriilor țărănești să mai vândă porci și carne de porc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lovitură uriașă pentru crescătorii de porci! Fermierii nu vor mai avea voie să-și vândă animalele, dar și produsele din carne. Această decizie vine chiar din partea Guvernului Ciolacu. Mai mult, acum, fermierii sunt nevoiți să declare animalele la primărie. Totul în condițiile în care 70% din carnea de porc vândută în magazine provine din import. 

Guvernul, prin Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a decis să interzică populației să mai vândă porci și produse din carne de porc. Nici măcar îndeplinirea unor așa-zise standarde de biosecuritate nu va mai permite gospodăriilor populației să vândă porcii crescuți în curte, exploataţiilor nonprofesionale de subzistenţă fiindu-le interzisă comercializarea.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis un ordin ce conține o serie de reguli și interdicții pentru crescătorii de porci care dețin animale pentru consum propriu. Aceștia nu au voie să vândă porcii și sunt obligați să declare animalele la Primărie, în Registrul Agricol.

Ordinul a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul propriu al ANSVSA, în data de joi, 27 iulie, și are ca scop aprobarea condițiilor și cerințelor de biosecuritate pentru exploatațiile de creștere a porcinelor din România. Cu toate acestea, documentul nu este încă în vigoare și necesită publicarea oficială în Monitorul Oficial pentru a fi aplicat în gospodării.

În ordin se spune clar că se interzice „comercializarea porcinelor și a produselor provenite de la aceștia” din exploataţiile noncomerciale de porcine, așa cum sunt definite la art. 3 lit. m) din Legea nr. 122/2023.

Conform Legii 122, exploatațiile noncomerciale sunt definite astfel: „Exploataţie noncomercială de porcine – exploataţie nonprofesională de subzistenţă, înregistrată în SNIIA, deţinută de persoane fizice, în care porcii sunt crescuţi pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial”.

Crescătorii de porci trebuie să asigure adăposturi împrejmuite pentru porcine, astfel încât să se evite orice contact între animalele deținute și alte porcine din alte exploatații sau animale sălbatice.

De asemenea, adăposturile de porcine trebuie să fie construite astfel încât să se poată efectua ușor curățenia și dezinfecția, scrie agrointel.ro. Crescătorii trebuie să asigure condiții pentru spălarea și dezinfectarea mâinilor și încălțămintei la intrarea și ieșirea din spațiile în care sunt ținute porcinele.

În ceea ce privește accesul vizitatorilor, acesta trebuie limitat în spațiile unde sunt ținute porcinele. De asemenea, persoanele care au avut contact cu mediul silvatic sau cu alte porci domestici din alte exploatații de porcine nu au voie să intre în spațiile cu porcine pentru cel puțin 48 de ore, cu excepția personalului sanitar veterinar care își desfășoară atribuțiile de serviciu, dar care trebuie să fie echipat corespunzător și să ia toate măsurile necesare pentru a evita difuzarea bolii de la o exploatație la alta.

De asemenea, crescătorii trebuie să asigure împrejmuirea și protecția spațiilor în care sunt ținute furajele și așternutul acestora. Porcinele pot fi hrănite cu nutrețuri vegetale doar după trecerea unei perioade de cel puțin 30 de zile de la recoltare, iar paiele pentru așternut pot fi utilizate doar după trecerea unei perioade de cel puțin 90 de zile de la recoltare.

Un alt aspect important este faptul că resturile menajere care conțin urme de carne sau produse din carne de porc sau mistreț, mai ales apa rezultată de la spălarea cărnii de porc, nu trebuie administrate în hrana porcilor.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Dacă nu ar fi postul ,,ADORMIRII MAICII DOMNULUI ” , m-aș pronunța grobian.
  Atât spun : porcul ( în cele din urmă) l-a acceptat DUMNEZEU ca animal de consum , dar acest nevertebrat intestinal politic și ceilalți asemenea lui vor fi eliminați și dezinfectat organismul Poporului Român ❗
  Puneți-vă întrebarea : De ce ceea ce se pronunță la Davos se legiferează imediat în România ❗❓
  TREZIȚI-VĂ ROMÂNI , lăsați altele….❗❗❗
  🙋‍♂️🙏🇷🇴✝️.

 2. Dar mă întreb eu, unde sunt coasele și furcile țăranului român? Dacă a reușit cu ele să îi alunge pe tătari, sunt convinsă că îi va putea pune pe fugă și pe tovarășii de la “autoritățile” iudeo-masonice ce sunt porniți pe față să ne ucidă cu adevărat , pe toți . Nimeni nu îi poate interzice să trăiască din roadele muncii sale, pe pămîntul strămoșilor sai, și așa înjumătățite.

 3. Cerintele ar fi oarecum corecte – igiena, furaj corespunzator, etc. – dar adevarul sta in substrat, adica interzicerea autoconsumului in final. Cat iti poti creste proprii porci cand n-ai voie sa vinzi purceii de reproductie si esti obligat sa-i raportezi la primarie, mai rau ca pe vremea lui ceasca? Si apropo, am vazut un filmulet in care laboratoarele alea minune clonau carne UMANA, de la donatori voluntari (in Anglia; mi-a venit sa vomit cand l-am vazut). Probabil ca spre asta ne imping satanistii astia, sa nu mai fim siguri ce mancam decat daca producem noi (si poate nici atunci, mai stii de hibrizi vegetali “imbunatatiti” cu celule umane vor fi pe piata?)

 4. Practic, acest tigan securist borat este cel mai bun agent al Marii Resetari in Romania! O dovedeste cascada de masuri antinationale pe care le-a luat in putinul timp de cand a preluat functia de premier! De-aceea a si fost numit in acesta functie! Va plati insa cu capul, ca multe alte Iude de teapa lui, din actuala clasa politico-securista damboviteana!

  1. O fi platind ei cu capul DUPA DISTRUGEREA COMPLETA a Tarii,dar noi cu ce ramanem din aceasta speranta de justitie ultratarzie ?! Cu ce te mai incalzeste ca-i vezi in streang, in teapa chiar sau la zid, dupa ce au facut atata rau Tarii intregi?Fiii nostri sunt pribegi in lume,parintii muritori de foame intr-o pensie de mizerie iar noi suntem sclavi tuturor nemernicilor straini care au spurcat pamantul Tarii din ianuarie 1990 incoace !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE