X

SUA acordă României un ÎMPRUMUT de 2 miliarde de lei pentru achiziții militare. Claudiu Târziu (AUR): Nu știm dacă nu cumva urmează să le donăm și pe acestea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Claudiu Târziu (AUR) a comentat informația vehiculată de presă potrivit căreia SUA va acorda României un împrumut de 2 miliarde de lei pentru achiziții militare, avertizând că este posibil ca și acestea să fie donate, la fel cum s-a întâmplat cu sistemul Patriot.

Context

Congresul american ar urma să aprobe un credit de 2 miliarde de dolari pentru România, suma fiind alocată pentru înzestrarea armatei, anunță ȘtirileProTv.

România s-a angajat recent să trimită în Ucraina un sistem Patriot, președintele Klaus Iohannis, șeful CSAT, declarând atunci că România, așteaptă, totuși, ceva în schimb.

Destinația acestui credit, după cum au declarat surse politice pentru Știrile ProTV, este înzestrarea armatei.

La nivel tehnic, a existat o discuție de principiu între cele două părți, una dintre concluzii fiind ca România, prin MApN și Finanțe să elaboreze o scrisoare de intenție către Congresul american privind un credit la o dobândă anuală de (cel mai probabil) 3%, destinat unor programe în derulare, au detaliat sursele Știrile ProTV. Urmează ca cele două ministere să se consulte și să elaboreze și expedieze scrisoarea oficială, au adăugat sursele citate.

SUA acordă, sub forma de împrumut, patru miliarde de dolari României și Poloniei, câte două miliarde pentru fiecare stat. Pentru Polonia, creditul a fost deja aprobat de Congresul american.

„Compensația rezonabilă” căpătată de Iohannis

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a criticat în termeni duri acceptarea acestui credit de către partea română, avertizând că există riscul ca și noile achiziții să fie donate, la fel cum s-a întâmplat cu sistemul Patriot.

„Președintele Iohannis trebuie să răspundă neîntîrziat în fața Parlamentului de la București la trei întrebări:

  1. Cu ce mandat a acceptat un credit de două miliarde de dolari din partea guvernului american? Partea română a făcut o solicitare pentru acordarea acestui împrumut, sau partenerii americani au propus angajarea acestei datorii?
  2. În ce condiții comerciale și financiare va fi contractat acest împrumut?
  3. Ce instituție și cu ce mandat va stabili lista echipamentelor și serviciilor care vor fi achiziționate în baza acestui contract?

Premierul în funcție, Marcel Ciolacu, trebuie să își clarifice, de asemenea, poziția față de această acțiune girată de KWI și să indice, în modul cel mai explicit, pe ce traseu decizional s-a ajuns la angajarea acelui credit!

PS: Pentru cei care ați deschis televizoarele mai tîrziu: România a donat Ucrainei un sistem de rachete Patriot (de peste un miliard de euro, vulnerabilizîndu-și apărarea) și a obținut în schimb promisiunea unui credit de două miliarde de dolari pentru achiziții militare, pe care nu știm dacă nu cumva urmează să le donăm, de asemenea.

Asta e „compensația rezonabilă” căpătată de Iohannis”, a transmis, pe Facebook, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Până la alegerile americane de la sfârșitul anului nimic nu trebuie acceptat de la americani! Totul trebuie trecut “diplomatichește” în stand-by. Nu știu dacă mai avem diplomație activă care să lupte pentru aceasta, totuși, sper că diplomația pasivă va avea puterea să-i influențeze pe cei activi înspre starea de așteptare a rezultatului alegerilor SUA care s-ar putea să pună capăt războiului din Ucraina. Doamne ajută!

  2. Da, problema cea mai gravă este faptul că noi nu mai avem armată națională, că aceste structuri care au mai rămas din armata română nu mai slujesc și nu mai apară statul și poporul român, ci acești trădători de țară care își aroga, în mod fals, calitatea de soldați și ofițeri români răspund la comenzile organizației teroriste NATO și execută ordinele acesteia, iar poporul român este jefuit de aceasta organizație teroristă și de statul american și este lipsit de apărare. Dacă vom fi atacați de Rusia, acești yankei ticăloși vor fi primii care vor șterge putina și ne vor lasa baltă, cu căruța în drum și vor fugi cât ii vor tine picioarele, fără să se mai uite în urmă. Aceste bestii au bombardat fără scrupule peste 40 de țări, au distrus Germania pentru că s – a ridicat împotriva suprematiei iudaice, s – au unit cu statul ebraic URSS creat de bancherii de pe Wall Street și de evreii bolșevici doar ca să distrugă Germania și să extermine poporul german, iar voi credeți că ne vor apara pe noi în fața rușilor ?? Hai să fim serioși !! Americanii, și englezoii sunt cele mai mizerabile creaturi de pe planetă, au dus numai războaie de cucerire, de distrugere și dominație, iar în final s-au unit cu cabala mincinoasă și ne-au invadat țările, iar acum își bat joc de noi și ne jefuiesc împreună cu corporațiile din occident care aparțin jidanilor.

  3. Marele licurici ordona, iar slugoii damboviteni de ultima spetza doneaza totul ucrainienilor, inclusiv pe romanii de rand drept carne de tun! Ma gandesc ca, si rabdarea Celui de Sus are o limita fatza de acesti slugoi, iar atunci cand ea se va termina iar slugoii vor pierde puterea si controlul in Colonie, romanii le vor da exact ceea ce merita: pedeapsa capitala cea mai crancena!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button