X

Decuplarea de China e o iluzie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul de Finanțe al Franței a declarat duminică, în timpul unei vizite la Beijing, că întreruperea tuturor legăturilor economice cu China e „o iluzie”, întrucât unele țări occidentale încă depind de gigantul asiatic.

„Suntem total opuși ideii de decuplare. Decuplarea este o iluzie”, a declarat ministrul de Finanțe Bruno Le Maire reporterilor de la ambasada Franței, potrivit RFI.

„Nu există nicio posibilitate de a decupla economiile americane, europene și chineze”.

Le Maire a apărat totuși ambiția Franței de a deveni mai independentă economic în anumite sectoare Dar, a adăugat el, conceptul de reducere a riscurilor, care a devenit un cuvânt de referință în Occident în ultimele luni, „nu înseamnă că și China reprezintă un risc”.

„Reducerea riscurilor înseamnă că vrem să fim mai independenți… Nu vrem să realizăm, așa cum ne-am dat seama în timpul crizei Covid, că depindem prea mult de unele componente specifice”, a adăugat el, citând microcipurile ca un exemplu.

Remarcile lui Le Maire au loc în timp ce unele țări occidentale încearcă să-și reducă dependența economică de China, deși secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a confirmat în timpul unei vizite la Beijing la începutul acestei luni că o decuplare a economiilor SUA și chineze ar fi „ practic imposibilă” .

Le Maire se află în China pentru discuții economice la nivel înalt și va călători luni la centrul tehnologic din sudul Shenzhen pentru a se întâlni cu lideri de afaceri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button