X

Visul transumaniștilor: Îmbinarea celulelor creierului uman cu inteligența artificială

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O echipă de cercetători a primit recent un grant de 600. 000 de dolari de la Biroul de Informații Naționale din Australia pentru a studia modalități de îmbinare a celulelor creierului uman cu inteligența artificială.

În colaborare cu startup-ul Cortical Labs din Melbourne, echipa a demonstrat deja cu succes modul cum un grup de aproximativ 800.000 de celule cerebrale dintr-o cutie Petri au putut juca un joc „Pong”.

Ideea principală este de a îmbina biologia cu inteligența artificială, ceea ce ar putea deschide noi posibilități pentru tehnologia bazată pe învățarea automată pentru mașini cu conducere autonomă, drone autonome și roboți de livrare, sau, cel puțin, aici speră să ajungă guvernul prin investiția sa.

Iar cercetătorii nu se feresc să facă afirmații îndrăznețe despre munca lor.

„Această nouă capacitate tehnologică poate depăși în viitor performanța hardware-ului existent, bazat exclusiv pe [experimente] in silicio”, a declarat într-un comunicat Adeel Razi, lider de echipă și profesor asociat la Universitatea Monarch.

„Rezultatele unei astfel de cercetări vor avea implicații semnificative în mai multe domenii, cum sunt – fără a fi limitate la ele – planificare, robotică, automatizare avansată, interfețe creier-mașină și descoperirea de noi medicamente, ceea ce va oferi Australiei un avantaj strategic semnificativ”, a adăugat Razi.

Potrivit lui Razi, tehnologia ar putea permite inteligenței unei mașini AI să „învețe de-a lungul vieții ei” precum celulele creierului uman, ceea ce îi va permite să învețe noi abilități fără a le pierde pe cele vechi, precum și să aplice cunoștințele existente la noi sarcini.

Razi și colegii săi urmăresc să crească celule ale creierului într-un vas de laborator numit sistemul DishBrain, pentru a cerceta acest proces de „învățare continuă pe tot parcursul vieții”.

Este un proiect extrem de ambițios, care probabil va dura destul de mult timp până la finalizare.

„Vom folosi această subvenție pentru a dezvolta mașini AI mai bune care să reproducă capacitatea de învățare a acestor rețele neuronale biologice. Acest lucru ne va ajuta să creștem capacitatea hardware-ului și a metodelor până la punctul în care acestea vor deveni un înlocuitor viabil pentru operațiile in silico”, a spus Razi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Da, din păcate, e adevărat.. Se numește “Inteligență Organoidă” IO… Practic, se va încerca reconfigurarea celulară, astfel încât noile părți biologice programabile să poată răspunde la comenzi din exterior, prin deschiderea unor porturi de comunicație celulară, cu exteriorul omului. Nu este exclus ca biologia modificată să închidă porțile de comunicare cu duhul omului, astfel încât, spiritualitatea să îi fie ceva *străină “, incompatibilă, sau o spiritualitate programabila spre stăpânul din întuneric. Cert este, că odată schimbata biologia umană, se schimbă și scopul ei, de a sluji omului spre folosul câștigării Imparatiei Cerurilor.. Mi-e tare teamă că sună ca o extirpare a celei mai importante părți ale omului.. https://www.dcnews.ro/inteligenta-organoida-oi-mai-tare-decat-chat-gbt-ai-vom-avea-computere-cu-creier-uman_924012.html

  2. Transformarea omului in cyborg, căci așa se numesc acești hibrizi, nu înseamnă decît un singur lucru : omenirea este într-un stadiu atît de avansat de degradare morală ( adică într-un stadiu mult inferior pe scara ființelor vii ) încît nici măcar nu îi mai pasă atunci cind altcineva pune la cale deschis, în fața ei, tehnici de distrugere a acesteia. Ba chiar se miră si se bucură.
    Nu va mai rămîne nimic din noi, ne condamnam de pe acum copiii la moarte sigură prin consimțămîntul nostru tacit la toate enormitatile care ni se azvirl în fața zilnic, de cei ce nu doresc decît pieirea noastră, și asta cît mai repede,după ce ne-au furat de tot ce aveam, căci o urzesc de mii de ani. E vorba despre talmudistii sionisti și calul lor troian, masoneria internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button