X

România propune CE prelungirea derogărilor pentru fermierii europeni cu privire la rotaţia culturilor şi asigurarea zonelor neproductive

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, a propus în cadrul Consiliului Agricultură şi Pescuit (AgriFish) prelungirea în 2024 a derogării pentru toţi fermierii europeni de la implementarea cerinţelor privind rotaţia culturilor (GAEC 7), respectiv cea privind asigurarea unui procent minim din suprafaţa agricolă dedicat zonelor sau caracteristicilor neproductive (GAEC 8).

Conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii, propunerea României s-a bucurat de susţinerea mai multor state membre, având în vedere prelungirea războiului din Ucraina, precum şi faptul că impactul de mediu al acestor derogări este unul minim.

Comisia Europeană urmează să analizeze propunerea ţării noastre în vederea aprobării acesteia.

În ceea ce priveşte subiectul legat de utilizarea pesticidelor, Florin-Ionuţ Barbu a afirmat c㠘România este unul dintre statele membre care utilizează una dintre cele mai mici cantităţi de substanţă activă la hectar în comparaţie cu media europeană (0,57 kg substanţă activă/ha, faţă de 2,6 kg/ha).

„Reducerea acestei cantităţi în termeni de procente, aplicată unitar fără a ţine cont de particularităţile fiecărui stat membru în parte, ridică serioase semne de întrebare, atât cu privire la viabilitatea fermelor şi competitivitatea fermierilor, cât şi asupra asigurării securităţii alimentare a întregii Uniuni Europene. Sunt motive suficiente şi uşor de înţeles pentru care nu putem fi de acord cu ţintele obligatorii stabilite la nivel naţional”, a spus ministrul Agriculturii.

El a solicitat ca documentul să fie analizat în profunzime la nivel tehnic pentru a evita ca producţia europeană şi securitatea alimentară a UE să fie grav afectate.

În marja Consiliului AgriFish, ministrul român al Agriculturii a avut, alături de omologii din Bulgaria, Ungaria, Polonia şi Slovacia, o întrevedere cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, pentru a susţine prelungirea măsurilor preventive ale UE asupra importurilor de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui originare din Ucraina până la sfârşitul anului.

Săptămâna trecută, la Varşovia, ministrul Florin-Ionuţ Barbu a participat la întâlnirea cu miniştrii Agriculturii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, unde cei cinci oficiali au semnat o declaraţie comună privind necesitatea prelungirii măsurilor preventive ale UE asupra importurilor de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui originare din Ucraina. De asemenea, prin această declaraţie, miniştrii au propus ca lista produselor care fac obiectul măsurilor preventive să rămână deschisă pentru a permite ca utilizarea acestora să răspundă eficient la probleme similare din alte sectoare decât cerealele şi seminţele oleaginoase

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

 1. CuthnikiOficial.:
  🔔🌏🔔1 ☦️Arhimandritul Avramie (Kuyava) (1926 – 2020)          👉”Este rândul nostru să mărturisim credința. Au fost zorii, iar acum am ajuns la apus. Lavra Peșterilor de la Kiev este astăzi un loc-cheie pe pământ. Căci acolo unde a fost începutul, acolo va fi începutul sfârşitului. Muntele Peșterilor, pe care se înalță Grădina Maicii Domnului, a fost ales de Dumnezeu de la început, ca muntele Sinai și Ierusalimul. Aici se află centrul duhovnicesc al Ortodoxiei din Rusia.
  Preacuviosul Antonie a fost adus aici de Duhul Sfânt. Aici, în pământul din peșteri, este pusă prima sămânță a celei mai bogate recolte din grânarul lui Dumnezeu. Prin urmare, toate forțele iadului s-au ridicat acum împotriva Lavrei – asupra simbolului credinței lui Hristos pe pământul nostru. Dacă rădăcina va fi tăiată, lumea se va rostogoli cu vuiet în prăpastie, iar în Apocalipsă se spune că la sfârşitul timpului “fiara… va ieşi din abis” (Apocalipsa 17, 8 ).
  Dumnezeu ne-a descoperit viitoarele încercări prin ultimul preacuvios și mărturisitor al Lavrei Peșterilor de la Kiev, prin arhimandritul Avramie (Kuyava, în schimă Agapit). Cu trei săptămâni înainte de adormirea sa în Domnul, părintele Avramie a stat de vorbă cu un fiu duhovnicesc apropiat din obștea Lavrei. Cu binecuvântarea lui, aducem la cunoștința cititorilor cuvintele cuviosului duhovnic, care sunt importante pentru fiecare credincios.
  – Este o bucurie să trăiești în mănăstire, dar inevitabil vor veni suferințe și persecuții! Trebuie să stăm până la moarte! Ei vor să calce în picioare credința și să stabilească o lume fără Dumnezeu. Ne așteaptă inevitabil mărturisirea! A venit vremea: au fost zorii, iar acum a venit apusul. Diavolul s-a mâniat rău pe creștini. Suntem deja în pragul vremii când nu oamenii, ci satana va conduce statul. Doamne, ajută-mă să nu mă lepăd de Tine, dă-mi putere să nu pier!
  Au venit vremuri cumplite. Aș dori ca acestea să nu se întâmple cu noi și să treacă pe alături. “Suntem păcătoși, luați-ne trupul, dar să ne ferească Dumnezeu să nu ne pierdem sufletul”, aceasta trebuie să fie atitudinea noastră.
  Vom cere: “Doamne, ajută-ne”, “Doamne al puterilor, fii cu noi, căci pe altul afară de Tine nu avem”.
  Nu putem să avem nicio nădejde în lucruri bune. Va exista presiune pentru a smulge oamenii din Biserică și a-i forța să creadă așa cum învață Occidentul. Trebuie să rămânem fermi: principalul lucru este să nu ne pierdem credința! Există multe credințe strâmbe, dar nu sunt mântuitoare. Pierderea adevăratei credințe în suflet este un lucru groaznic: harul va pleca și cu nimic nu îl vei putea întoarce – aceasta este moartea.
  Viața este scurtă, dar ne așteaptă Împărăția cea Veșnică a Cerurilor. A venit timpul: este rândul nostru să mărturisim credința. Ajută-ne, Doamne, să nu fie numai cu cuvântul, dar și prin fapte. Ultimul creștinism. De aceea vrăjmașul se străduiește atât de mult să ne smulgă credința. Este scris că nu trebuie să ne fie frică – aceasta ne așteaptă. Trebuie să ne rugăm. Dacă vom suferi răul de la cineva, să-i iertăm pe toți.
  Să credem cu tărie: Dumnezeu a înviat, El este biruitorul morții! Judecata de Apoi va arăta totul: unde sunt forțele lui Dumnezeu și unde sunt forțele vrăjmașului. Au fost și mai devreme exiluri, foamete, muncă silinică, dar poporul lui Dumnezeu era ca sub un Omofor, chiar simțea și bucurie. Numai nu trebuie să ne bazăm pe noi înșine – fără Dumnezeu să nu ieșim nici măcar în prag. Dacă răbdăm, atunci vom fi sfinți cu ajutorul lui Dumnezeu.
  Vor fi multe înșelăciuni, se vor răspândi zvonuri mincinoase pentru a întina autoritatea spirituală a celor pe care oamenii îi cinstesc și în care se încred, aceștea vor fi alungați din mănăstire, dar Dumnezeu îi va mântui pe cei care se tem de El.
  Ne vor bate și durerea se va micșora – am trecut și eu prin acestea (preotul a arătat pe deget ceva de genul cum se bagă un ac sub un unghie).

  2☦️ Dumnezeu îi va ajuta și nu-i va părăsi pe slujitorii Săi credincioși: nu trebuie să vă temeți de durere, Dumnezeu o va potoli și forțele Îngerești vă vor ajuta. Dumnezeu să ne dea har, să ne ajute pe noi și pe aproapele nostru. Odată te-ai născut și cu o moarte ești dator. Mulți fac trucuri pentru a-l intimida pe om, pentru a-l smulge de la Dumnezeu. Diavolul vrea să distrugă cât mai mulți oameni.
  Cât ne-a mai rămas? Poate încă un an, doi, cinci ani… (a fost spus în 2020)
  Dar va fi. Nu este nevoie să vă aprovizionați cu case, bogăție – acest lucru nu ne va ajuta, nu ne va mântui. Vor fi minciuni, înșelăciune: toată lumea va fi încercată. În frunte stau străinii – americanii. Întreaga lume a acceptat codul numeric personal, au semnat… Acum miza va fi pe vaxxinuri, vor fi forţați preoții și călugării. Dar dacă se va scufunda Biserica, oamenii nu se vor mântui.
  Am crezut că după ce Biserica a primit libertate, va fi prosperitate pentru mulți ani, și au trecut douăzeci de ani și totul s-a întors pe dos… Nu ne așteaptă bucuria, ci întristarea. Fiți atenți. Nu trebuie să vă supărați pe asupritori și prigonitori – iertați-i pe toți. Fiecare om greșește în felul său, dar uneori după ce a căzut, se ridică.
  Nu spuneți nimic despre autorități. Să ne facem datoria – Dumnezeu nu va rămâne dator. Principalul lucru pentru noi este credința. Trebuie să ne ferim de rău. Nu trebuie să ținem în minte răul față de aproapele nostru. Dumnezeu va cere răspuns de la păstori, de la arhipăstori, pentru fiecare om pe care l-a trimis, pentru fiecare fiu duhovnicesc, dacă i-a dat suficientă îndrumare pentru mântuire.
  Dar dacă cineva nu primește îndrumarea necesară de la duhovnicul său, dar cere sincer sfat bun de la Dumnezeu, dorește să fie mântuit, Dumnezeu îl va ajuta întotdeauna. În vremea noastră, există posibilitatea de a te spovedi mai des, de a te împărtăși mai des, ca nicio ispită să nu te ia prin surprindere.
  Este necesar doar să nu comitem păcate de moarte și să fim permanent în duhul pocăinței. Este important să înțelegem în ce mediu trăim, în ce imprejurări. Până când Dumnezeu nu ne va chema pe calea mărturisirii deschise, trebuie să-ți păstrezi starea duhovnicească în taină. Diavolul încearcă să ne calomnieze. Persecuția deschisă va izbucni în orice moment. A venit timpul mărturisirii. Lumea se apropie de sfârșit. Toată natura strigă – timpul este foarte scurt…”

 2. Interesant:
  De prin luna mai-iunie citesc pe cotidianul la comentarii ca papusarii pregatesc ceva in data de 27 iulie si 14 august.
  Cel de mai jos este un comentariu recent dar cine are rabdare sa caute mai vechi le va gasi.

  „facocerul spune:
  22 IULIE 2023 LA 8:39
  Inca ceva de la MISHTEUAX …
  desi pare ca rusi maseaza armate in NORD vor ataca ODESA ( curand … ante-prezis !)
  Comentariul asta de retinut ! Ne vom intoarce satisfacuti la el pentru a demonstra ca „jocul” e subterna altul !
  PS: BIDEN nu-si va termina mandatul exact cum a predictionat … mishteaux ! Se vor dezvalui date noi (!) pre-existente insa prea tari pentru a fi fost dezvlauite pana acum … date dosite-n serverele de la nemti …
  STENTIE la 27 iulie ca prezice „14 august = APOCALIPSA !”
  cat mai e pana-n „27 iulie” cand istetii vor vedea ce ne paste-n „14 august = APOCALIPSA !” … mare atentie „cine” de pe margine a preluat jocul

  https://www.cotidianul.ro/video-atac-rusesc-in-apropiere-de-granita-cu-romania/#comment-1104453

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE