X

Mesaj categoric către iredentistul Victor Orban: Timpul Păcii înseamnă România Mare, nu Ungaria “Mare”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ipocrizia lui Viktor Orban poartă numele ,,Timpul păcii”, titlul Universității de la Băile Tușnad.  Am spus întotdeauna că noi nu ne confruntăm în principal cu UDMR, care este doar o unealtă, ci direct cu statul ungar. Presiunile care se exercită acum direct din partea oficialilor de la Budapesta pentru a ne opri să ajungem la Băile Tușnad confirmă acest lucru.

Timpul păcii pentru Viktor Orban înseamnă să se afișeze fălos și provocator cu harta Ungariei “Mari” de gât prin România? Pacea lui Orban înseamnă să o trimită pe președinta Ungariei în România să vopsească bornele de hotar care configurau harta Dictatului de la Viena în culorile steagului Ungariei și să inaugureze statuiile ocupației? Pacea premierului Ungariei înseamnă ca ministerul apărării din Ungaria să finanțeze în timpul mandatului său, 550 din 600 de cruci cu însemne maghiare ridicate fără aviz ONCE și fără nici măcar informarea Ministerului Apărării Naționale din România, încălcându-se astfel in mod deosebit de grav tratatul bilateral? Trimișii lui Orban in România, la Valea Uzului și Dărmănești din partea aceluiași minister al apărării din Ungaria pentru a “rezolva” problema Valea Uzului înseamnă tot pace? Am vazut cum au rezolvat-o. Timpul păcii lui Orban înseamnă și declanșarea unor procese penale pentru cei care au restabilit onoarea și însemnele de căpătâi creștine pentru Eroii noștri, ai Armatei Române? Timpul păcii lui Viktor Orban înseamnă cumva timpul reconfigurarii granițelor unor state, sprijinul pentru Rusia în speranța că s-ar crea un precedent favorabil Ungariei pe “subiectul” Transilvania? Desigur, bocetul în privința tratatului de pace de la Trianon, se înscrie tot în acest “timp”.

Întreaga politică externă si bună parte din cea internă a guvernului de la Budapesta are ca principal obiectiv strategic Transilvania. Într-o primă etapă co-suveranitatea, apoi autonomia teritorială pe zona Dictatului de la Viena și în ultimă fază anexarea acesteia la Ungaria. Fiecare forint investit în Transilvania pe fiecare palier, economic, educațional, cultural, religios, social, este investit în acest scop. Nu este un act de “caritate”, nici unul principal economic, ci unul de război hibrid. Este vorba de sute de milioane de euro prin care acest război atipic se susține în cadrul asa zisului “Timp al păcii”, inclusiv prin alianțele externe.

Stimate domnule-tovarăș Viktor Orban, un real timp al păcii înseamnă recunoașterea deplină și aniversarea în Ungaria a Tratatului de la Trianon, prin care, ce să vezi, Ungaria a devenit un stat. Mai înseamnă omagierea de către guvernul dumneavoastră care se declară anticomunist, a eroilor Armatei Române care v-au eliberat de regimul bolșevic Bela Kun în 1919, regim nefast impus de…Moscova! Aceeași eroi ai Armatei Române au luptat și la Valea Uzului în 1916, aceeasi eroi, pe care voi vreți să îi lăsați fără cruci de căpătâi.

Timpul păcii ar mai însemna ca subordonații dumneavoastră din UDMR să participe activ la sărbătorirea Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, să cânte împreună cu noi Imnului Național al statului român, nu să arboreze steaguri negre de doliu pe la Târgu-Secuiesc sau Sfântu-Gheorghe pe clădirile primăriilor, adică ale unor instituții din România. Timpul păcii înseamnă că toți oficialii guvernului dumneavoastră, precum si subordonații din UDMR, să înceteze cu declarațiile iredentiste, înseamnă să faceti vizite oficiale în România și nu jocuri ieftine de imagine și nu în ultimul rând ar înseamna să vă cereți scuze public pentru jignirile aduse anul trecut la Băile Tușnad la adresa unor cetățeni români.

Timpul păcii înseamnă Crucile Eroilor Români la Valea Uzului, respect sincer reciproc, oprirea oricăror forme de iredentism, eliminarea din politica dumneavoastră a conceptului de cosuveranitate, autonomie teritorială. Atunci ne vom putea întâlni și în vizitele dumneavoastră cu adevărat neoficiale în care să vă plimbați prin Brașov sau Sfântu-Gheorghe, unde ați putea vizita spre exemplu Prima Școală Românească, ori să vizitați Sarmizegetusa să vedeți cam de câți ani sunt românii pe aici…așa ne-am putea da mâna într-un adevărat Timp al Păcii. Până atunci ne vedem la Băile Tușnad.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Tîrnoveanu, Mișcarea Națională

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button