X

Mihai Tîrnoveanu, Mișcarea Națională: ‘Vreau o mentalitate medievală… a lui Matei, Ștefan, Mihai’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vreau o mentalitate medievală, de luptă si glorie, nu una de gleznă goală pe trotinetă, supusă la jug.  Vreau o mentalitate de carte nu de tabletă; și nu, nu vreau să-mi rezolv cea mai grea problemă existențială întrebând o “inteligență artificială” dintr-un smartphone la fel de subțire ca ideologia “încălzirii globaliste”, ci mergând în cea mai mică biserică din cel mai mic cătun din România, la Sfânta Liturghie. Acolo aflu tot, fără ca nici măcar să mai întreb ceva.

Vreau mentalitatea medievală a lui Matei Basarab, Ctitor de Ortodoxie, a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, ce se-nchina în luptă cu Sabia si care scurta înălțimea trădătorilor, vreau mentalitatea lui Vlad Țepeș, strategul care nu negocia si care-i înălța pe cotropitori și pe hoții poporului în țepe, a lui Mihai Viteazu care atât de bine mânuia barda și i-a unit pe români. Vreau mentalitatea jertfei pentru Hristos și Neam a Sfântului Constantin Brâncoveanu. Vreau mentalitatea țăranilor liberi ce se numeau odată răzeși și care mureau pentru și pe Brazda Pământului lor.

Vreau și lupt pentru această mare mentalitate a Voievozilor și a poporului lor, care nu s-au dat străinilor și care cu sânge au apărat Teritoriul și sufletul lui. Vreau să vină din nou în noi și Doinele și Baladele de pe Timpuri și cântecul de vitejie din strămoși, vreau o întreaga mentalitate de Biruință, ce nu știe genunchiul să-l plece decât la Icoană, ce nu știe ce înseamnă un lanț pe grumaz și nici idealuri zdrobite de gratii sau ocnă. Vreau și haiduci și revoltă, îl vreau pe Iancu Avram și pe Tudor, pe Eminescu, Coșbuc și pe Goga, vreau ca din nou Batalioanele Române să ridice un popor întreg pe crestele Carpaților, să fim mai aproape de Cer din nou, să luăm o gură mare de aer curat din libertatea noastră de a fi români. Vreau o mentalitate de front, de baricadă și tranșee în care mă odihneasc cu capul cazut pe hartă, vreau mentalitatea celor Mari din Evul Mediu interbelic, pe Sfinții din Închisori pe toți luptătorii din munți!

Marea Oștire a Evului Mediu răzbate dincolo de vremuri. Este înToarcerea timpului. Un Steag Tricolor se înalță spre Cer la o Mănăstire din Munți, un Steag ce veghează o Cruce a Libertății de a fi Român.

Cu Dumnezeu înainte spre Biruința Neamului Românesc, aceasta este mentalitatea noastră a unui popor ancestral de ciobani și țărani care se închină în fața lui Hristos pe-o Brazdă.

Doar cu această mentalitate ,,vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button