X

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Transnistria, regiune situată în nord-estul Republicii Moldova

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a cerut Federaţiei Ruse – în comunicatul summitului aliaţilor de la Vilnius difuzat marţi – să-şi retragă toate trupele de pe teritoriul Republicii Moldova, staţionate fără consimţământul Chişinăului în regiunea transnistreană.

“Ne reiterăm sprijinul pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional, şi cerem Rusiei să-şi retragă toate forţele staţionate în regiunea transnistreană fără consimţământul R.Moldova. Suntem fermi în sprijinul nostru faţă de dreptul Republicii Moldova de a-şi decide propriul său viitor şi direcţia politicii externe fără interferenţe externe şi respectăm pe deplin neutralitatea constituţională a R.Moldova. NATO îşi intensifică sprijinul politic şi practic pentru a consolida rezistenţa şi pentru a menţine independenţa politică, în contextul unui mediu de securitate care se deteriorează”, se menţionează în comunicatul liderilor NATO.

Totodată, “aliaţii salută eforturile R.Moldova de a promova reformele democratice şi se angajează să sprijine R.Moldova pe măsură ce aceasta face progrese pe calea integrării europene. “NATO va continua să ofere asistenţă practică prin pachetul îmbunătăţit de consolidare a capacităţilor de apărare, pe măsură ce Republica Moldova acţionează pentru a-şi consolida capacităţile de securitate şi apărare şi pentru a-şi moderniza forţele armate”, se mai arată în comunicatul aliaţilor.

Agenţia de presă Moldpres aminteşte că la summitul NATO de la Vilnius, din 11-12 iulie, participă şi vicepremierul moldovean Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe şi integrării europene. În cadrul reuniunii de marţi, oficialul moldovean a prezentat evoluţiile ce ţin de securitatea regională, riscurile generate de războiul declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei şi măsurile pe care le ia Chişinăul pentru a contracara provocările complexe la adresa securităţii Republicii Moldova.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. nato este doar o organizatie criminala care de 30 de ani varsa sange nevinovat sub conducerea directa a sua. o organizatie criminala care jefuieste teritorii vaste de resursele solului si subsolului sub pretextul democratizarii popoarelor. nato este o organizatie criminala condusa de satanisti si sodomisti, de mincinosi si talhari!
    a se vedea ce-a facut nato in fosta iugoslavie, in afganistan, libia, irak, siria. ce a adus nato in ucraina?
    majoritatea statelor membre nato sunt vasale anglo-saxonilor.

  2. NATO/OTAN face vointa Vatican-ului si anume de a UNII toti oamenii si toate natiile sub o singura conducere. De aceea ataca Rusia antichristii astia mici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button