X

Guvernul PSD-PNL vrea să grăbească închiderea unor mine pe cărbune pentru a debloca a doua tranșă din PNRR

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul PSD-PNL vrea să grăbească închiderea unor mine pe cărbune pentru a debloca cea de-a doua tranșă din PNRR, în valoare de 3,2 miliarde de euro – pe ordinea zi a Camerei Deputaților se regăsește un proiect de lege în acest sens, a anunțat deputatul AUR Dan Tanasă într-o scurtă conferință de presă.  El a adăugat că dacă trebuie să facă ceva în detrimentul interesului național, PSD și PNL adoptă imediat ordonanțe de urgență, însă, dacă e vorba de alte chestiuni, nu se întâmplă nimic.

„Iată că atunci când trebuie să închidă ceva Guvernul PSD-PNL emite fără probleme o ordonanță de urgență. În schimb, când e să rezolve, o dată pentru totdeauna, problema pensiilor speciale, avem de-a face tot timpul cu proiecte legislative inițiate care după aceea pică testul la Curtea Constituțională”, a declarat deputatul AUR Dan Tanasă.

Reamintim că în decembrie 2022, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care putea amâna scoaterea din exploatare a 660 MW de capacități de producere a energiei electrice pe bază lignit și huilă, până la data de 1 octombrie 2023. Însă, Comisia Europeană a solicitat abrogarea acestei prevederi.

Dan Tanasă, despre Gergely Gulyás, șeful cancelariei lui Viktor Orban: Resping vehement afirmațiile acestui domn

De asemenea, Dan Tanasă, deputat AUR de Mureș, a făcut un scurt comentariu referitor la declarațiile lui Gergely Gulyás, potrivit cărora, plecarea UDMR de la guvernare va determina o perioadă mai dificilă pentru maghiari.

„Pentru că din nou un înalt un înalt oficial de la Budapesta din guvernul Ungariei își permite să susțină că situația comunității maghiare ar fi afectată, pentru că nu mai este UDMR la guvernare, în calitate de deputat Aur de Mureș, resping vehement aceste afirmații. Vom discuta situația minorităților naționale din România cu partea ungară, atunci când partea ungară va restitui averea Fundației Gojdu.

Până atunci nu poate exista o discuție serioasă cu privire la situația comunității maghiare din România. Și punctez faptul că UDMR nu se află ă la guvernare de jure, dar de facto se află la guvernare, pentru că nu există o instituție publică centrală care să nu aibă un membru UDMR la nivel de secretar de stat, directori, conducători de autorități și așa mai departe”, a mai spus Tanasă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button