X

În ultimii ani, dascălii au fost „răsplătiţi” cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei țări

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost «răsplătiţi» cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări”, este mesajul lui Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, de Ziua Națională a Învățătorului.

Greva generală în educație a început luni, 22 mai. Federațiile sindicale au anunțat, într-un comunicat de presă, duminică, 4 iunie, că va continua greva generală din Educație.

„Astăzi, 5 iunie 2023, din nefericire, multe zeci de mii de învăţători, învăţătoare și profesori sunt în grevă generală, alături de celelalte categorii de salariați din sistemul de învățământ, luptând astfel pentru recăpătarea statutului social şi a respectului pe care îl merită din plin! Ne întrebăm ce mesaj au politicienii acestei ţări pentru cadrele didactice, pe care le tratează cu lipsă de respect?”, se arată în mesaj.

Mesajul integral al liderului sindical:

Ziua Naţională a Învăţătorului sărbătorită astăzi, 5 iunie, este ziua în care le mulţumim tuturor învăţătorilor şi învăţătoarelor, pentru dedicare, blândeţe, înţelepciune şi pentru toate realizările pe care le au alături de copiii pe care îi ghidează. Ei sunt oamenii care pun primele cărămizi la fundaţia viitorilor adulţi, care merită respectul şi aprecierea noastră. Fiecare dintre noi îşi aminteşte cu drag de învăţătoarea sau învăţătorul, care au devenit modele pentru noi, aşa cum ne amintim de toate cadrele didactice care ne-au însoţit ani la rândul în viaţă şi care ne-au ajutat să creştem, să ne dezvoltăm! Cu toţii, educatorii, învăţătorii, profesorii, ne-au oferit cu răbdare afecţiune dar şi învăţăturile lor şi le mulţumim pentru minunata vocaţie pe care şi-au ales-o.

Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost “răsplătiţi” cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări.

Astăzi, 5 iunie 2023, din nefericire, multe zeci de mii de învăţători, învăţătoare și profesori sunt în grevă generală, alături de celelalte categorii de salariați din sistemul de învățământ, luptând astfel pentru recăpătarea statutului social şi a respectului pe care îl merită din plin! Ne întrebăm ce mesaj au politicienii acestei ţări pentru cadrele didactice, pe care le tratează cu lipsă de respect?

Politicienii noştri ar trebui să se uite în trecut, la oamenii valoroşi pe care i-a avut această ţară, care au lăsat în urma lor realizări memorabile. Printre aceştia este şi Gheorghe Lazăr, pedagog, teolog şi inginer român, care s-a născut pe 5 iunie 1779 şi care este fondatorul învăţământului în limba română din Ţara Românească. De astfel de valori avem nevoie şi în prezent, de oameni care construiesc, care nu dezbină şi care tratează educaţia ca pe un segment fundamental în dezvoltarea unui popor!

Președinte FSLI,

Simion Hancescu

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button