X

Klaus Iohannis, mesaj pentru primul președinte homosexual din Letonia: “De abia aștept să lucrăm împreună”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Veteranul ministru leton de externe, Edgars Rinkevics, a fost ales miercuri preşedinte al statului baltic de către parlamentul de la Riga, devenind astfel prima persoană declarat homosexuală care ocupă această funcţie, relatează AFP.

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe noul președinte ales al Letoniei, Edgars Rinkevics, cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte al Letoniei.

“Felicitări, Edgars Rinkevics, cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcția de președinte al Letoniei! Vă doresc mult succes și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună la dezvoltarea în continuare a legăturilor excelente dintre România și Letonia și la consolidarea coordonării noastre ca parteneri în cadrul NATO, al Uniunii Europene și al forurilor regionale!”, a scris miercuri Iohannis pe Twitter.

Şef al diplomaţiei letone din 2011, Edgars Rinkevics, în vârstă de 49 de ani, îl va înlocui în funcţie pe Egils Levits, care a decis să nu mai candideze pentru un al doilea mandat.

“Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă asigura că ţara noastră prosperă şi este în siguranţă”, a declarat Rinkevics după votul din Parlament.

Edgars Rinkevics şi-a recunoscut homosexualitatea în 2014, devenind prima personalitate politică din ţară care a făcut acest gest.

Preşedintele Letoniei, ţară membră NATO şi UE, are un rol în mare parte ceremonial.

Riga susţine ferm Ucraina în lupta acesteia împotriva agresiunii ruseşti şi este de acord cu aderarea Kievului la UE şi la NATO.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a felicitat imediat pe Edgars Rinkevics, numindu-l “prieten adevărat al Ucrainei”.

“Letonia va fi pe mâini bune în următorii patru ani”, a declarat preşedintele demisionar Levits în urma alegerii succesorului său.

Înainte de a deveni ministru de externe, Rinkevics a lucrat ca analist de politică externă la Latvijas Radio, pentru Ministerul Apărării şi pentru Biroul preşedintelui.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Cineva făcea o aluzie ca Dulapul din4Coceni ar fi bulan-mai nou și nu dintotdeauna-si ca Răvășitoarea e o acoperire,care se mulțumește cu tot felul de instructori de tenis,fitness etcetc.Incurcate sunt căile Koorkubeheheielor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button