X

Situație explozivă în Kosovo

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele sârb Aleksandar Vučić a programat o reuniune a Consiliului Național de Securitate sâmbătă seara, din cauza acțiunilor forțelor de securitate din nordul autoproclamatului Kosovo. 

Mai devreme, luptătorii poliției locale au ocupat clădirile municipalităților Leposavić, Zubin Potok și Zvecan. Ei au folosit, de asemenea, gaze lacrimogene și grenade paralizante împotriva sârbilor, care au încercat să țină forțele de securitate și oficialii albanezi din Kosovo departe. Zece persoane au fost internate la Centrul Clinic și Spital din  Kosovska de Nord-Mitrovica . Se precizează că aceștia au suferit răni ușoare din cauza folosirii de către polițiști a grenadelor asomatoare, a gazelor lacrimogene și a bastoanelor.

„Și reprezentanții Quinta (SUA , Marea Britanie , Germania , Franța , Italia) au tăcut despre toate acestea, iar acum condamnă când albanezii și-au făcut treaba. Nu am avut o criză mai gravă. Când se încheie această întâlnire. (sâmbătă seara), vom avea o ședință a Consiliului Național de Securitate, mă tem de o mulțime de lucruri rele”, a spus Vucic audienței.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. “…dintr-o țară mică,din Balcani se aprinde valvataia”.Au spus-o mai mulți în timp…Singurul punct fierbinte din Balcani e cosova.

  2. Albanezii sunt urmasii ilirilor, care dainuie de 2500-3000 de ani in Balcani. Slavii barbari au navalit acum 1400 de abi in balcani, peste populatiile care populau aceste meleaguri de mii de ani: traci, daco-romani, iliri, grci, etc. Le-au deznationalizat si asimilat cu forta. ( Bulgariii prin nume se declara descendenti ai celor de pa Volga. ) Din nefericire, majoritatea albanezilor sunt musulmani ( 59% musulmani, 17% crestini, 9% atei, 15% cu religie nedeclarata). https://en.wikipedia.org/wiki/Albania
    Nu sunt convins ca sarbii si in general slavii sud-dunareni au dreptate cand revendica teritorii. Revendica ceva ocupat cu forta, cu violenta si cu crima.

    1. Nu mai exista gena de “slavi barbari” – le-au fost scosi la toti ochii si trimisi “pe Volga”.
      Cum nu exista nici “slavi dunareni”… sint de-ai nostri care folosesc doar vorbirea slava dar nu au nici o legatura de sange, ca regula generala; o fi cate ceva pe la cate unu’ da’ nu vezi ochi oblici nicaieri.
      Musulmanii albanezi sint “de forma” – sa nu fie fara vreun dumnezeu, nu ca-s leesinatiin extaz pentru Mohamed, sa fim realisti.

  3. Intr-o emisiune TV de ieri pe Canal 33, “profilerul” evreu HD Hartmann spune ca scopul UE in Kosovo este sa purifice etnic untimele zone in care sarbii detin majoritatea. Sarbii au boicotat alegerile din Kosovo organizate de albanezi, iar acum ce cica 3% votanti din zonele unde sarbii erau majoritari au generat o administratie albaneza. Prin forta armelor, KFOR va pune la conducere pe acesti albanezi dupa care progoana si purificarea etnica se va dezlantui cu “acte in regula”. Scenariul se va repeta si in Bosnia Hertegovina. In momentul de fata, Serbia nu are capacitatea de a se opune militar, in fata super tehnologiilor NATO. KFOR impune momentan “democratia rezultata din alegeri” cu “bastoanele” si cu lacrimogenele, dar fortele militare si politienesti sunt suplimentate cu trupe noi, si in caz de nevoie se va trece la nivelul urmator de folosire a fortei.
    DUPA PRIGOANA CONTRA ORTODOCSILOR DIN UCRAINA, INCEPE PRIGOANA DIN BALCANI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button