X

Elveția ia măsuri împotriva trendului mondial: vrea să protejeze banii numerar prin Constituție

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul elveţian vrea ca în legea fundamentală a ţării să fie inclusă şi o prevedere referitoare la disponibilitatea numerarului şi îi va lăsa pe cetăţeni să se pronunţe asupra acestei propuneri cu prilejul unui referendum, transmite Bloomberg.

După ce o campanie demarată anterior a strâns suficiente semnături pentru a cere organizarea unui referendum care ar contracara, în mod preventiv, răspândirea banilor digitali, Guvernul de la Berna a anunţat miercuri într-un comunicat de presă că va veni cu propriul său plan.

“Consiliul Federal recunoaşte importanţa numerarului pentru economie şi societate”, se precizează în comunicatul de presă. Chiar dacă furnizarea de bani fizici precum şi rolul francului de monedă naţională a Elveţiei sunt deja ancorate în lege, Guvernul de la Berna “este pregătit să ducă aceste îngrijorări de la nivel legal, la nivel constituţional, pentru a le evidenţia importanţa”.

Numerarul este un subiect sensibil în Elveţia. Potrivit datelor Băncii Reglementelor Internaţionale, fiecare locuitor al Elveţiei deţine sub formă de numerar echivalentul a 11.824 de dolari, cea mai mare sumă din toate ţările de unde BRI colectează date statistice.

Guvernul elveţian a precizat că Ministerele Finanţelor şi Justiţiei vor elabora un proiect de act normativ până la finele lunii august. Deocamdată nu este clar când anume va fi organizat votul.

Referendumurile sunt o obişnuinţă în sistemul de democraţie directă din Elveţia, mai multe astfel de plebiscite având loc în fiecare an. Pentru ca o iniţiativă populară să fie adoptată are nevoie de spriijnul majorităţii alegătorilor precum şi de suportul a mai mult de jumătate din cele 26 de cantoane elveţiene.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

 1. Maine poimaine ne vor spune ca ar fi o prostie sa nu eliminam Crucea din Altarele bisericilor!!!
  Sfantul Apostol Pavel ne spune ca Crucea este puterea lui Dumnezeu
  (I Corinteni 1, 18) si puterea lui Dumnezeu este în Evanghelie (Romani 1:1-7 1). Deci crucea este puterea Evangheliei!
  Sfântul Ioan Damaschin numeşte Crucea „răsadul Învierii lui Hristos şi pricină a învierii noastre”, iar Sfântul Apostol Pavel, temeiul credinţei adevărate, mai presus de înţelepciunea cuvântului sau a oamenilor (cf. I Corinteni 1, 17 şi 2, 5).

  Iata lepadarea de credinta, apostasia, inainte de venirea lui antihrist:

  Mitropolitul de Peristeri vrea să scoată pe Crucea si pe Cel Răstignit din Altar pentru că, așa cum a spus pastoritilor din eparhia sa la întâlnirea pe care au avut-o, este o practică care nu vine din Tradiția Ortodoxă și, de asemenea, nu trebuie să-L avem pe Cel Răstignit în Sfântul Altar, in biserica și astfel să ratăm Învierea.
  Aceste absurditati credincioșii le-au respins cu dovezi solide.
  De fapt, dacă un credincios a pronuntat „despot”, Mitropolitul de Peristeri l-a întrerupt imediat, spunându-i că acest termen este papal, si să nu-l mai spuna.
  Sau dacă ar spune „Biserica credinciosilor” tot l-ar întrerupe, spunându-i că acesta este un termen protestant, si să nu-l mai spun.
  Cu alte cuvinte, a existat o „grijă deosebită” din partea Mitropolitului de a face aceste sugestii credincioșilor pentru a le da impresia că într-adevăr se preocupă de Tradiția Ortodoxă, astfel încât, sub influența acestei iluzii, sa se presupuna că se justifica invocand Tradiția Ortodoxă, să acceptam îndepărtarea Crucii din spatele Sfintei Mese din Altar.
  În același timp ( a doua zi) același Mitropolit a distribuit „Noul Testament” al dubioasei „Societăți Biblice grecești” elevilor gimnaziului 9 al Metropolei de la Teatrul Cetățenilor.
  El chiar le-a spus copiilor că ei sunt primii care primesc acest „Nou Testament” pentru că tocmai a fost publicat!
  De la SOCIETATEA BIBLICĂ ELENĂ Părintele Theodoros Zisis, în articolul său intitulat „Traducerea problematică a textului Evangheliei de către cei patru profesori”, explică cum prin sincretismul arogant și participarea noastră la CMB, așa-numitul „Consiliu Mondial al Bisericilor”, am căzut în cooperare între Biserica Greciei și Societățile Biblice Protestante pentru publicarea traducerilor textelor Bibliei (exact cum a procedat Cornilescu pentru Biblia tradusa de el – asa zisa Biblie Britanica n.n.)
  Părintele Theodoros a menționat că trebuie investigate relațiile „Societății Biblice Grecești” cu „Societatea Biblică” a protestanților, citând o mostră dintr-o traducere proastă, care se deosebea până la punctul de scandal de alte patru (4) traduceri ale traducătorilor patristici și pe care se vede clar că traducătorii au împrumutat-o de la o traducere protestantă

  Este surprinzător modul în care Mitropolitul de Peristeri se străduiește să anuleze o practică de mii de ani care a prins rădăcini în inimile credincioșilor, invocând Tradiția Ortodoxă, distribuind în același timp nesăbuit copiilor noștri traduceri dubioase ale Noului Testament, „înfrumusețate” de „Biblismul antipatristic protestant și arbitrariul ei”, după cum spune părintele Teodor Zisis.

  De aceea, întrebarea care se pune este simplă: DE CE VREA MITROPOLITUL DE PERISTERI SĂ SCOATĂ CRUCEA DIN SFÂNTUL ALTAR?
  Iata analiza Parintelui Teodor Zisis:

  Pr. Theodoros Zisis, Traducerea problematică a textului Evangheliei de către cei patru profesori.

  https://tasthyras.wordpress.com/2019/08/24/%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%81-%ce%b8%ce%b5%cf%8c%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b6%ce%ae%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae/

  ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ | Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
  https://tasthyras.wordpress.com/

 2. Când sunt sinceri elvețienii , acum că-și protejează banii fizici sau când îi permit lui schwab klaus și orcilor lui la Davos , să impună forțat și grotesc noua ordine mondială ❗❓
  Întreg pământul este cuprins de duhul minciunii și a fariseismului ❗
  🙋‍♂️🙏🇷🇴✝️.

 3. Sa nu-i credem altruisti pe bancherii elvetieni: in Elvetia se SPALA SUTE DE MILIARDE DE EURO DIN BANII MAFIEI. Asa cum 30% din PIB-ul UK provine din manevrarea hartiilor, la fel si o mare PARTE DIN PROSPERITATEA ELVETIEI PROVINE DIN BANII NEGRI AI MAFIEI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button