X

Oră obligatorie de globalizare, pentru cei care nu participă la orele de Religie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este vorba despre materia „Perspective globale“, pe care toți elevii, indiferent de profil și specializare, cu excepția celor din învățământul teologic, o vor studia dacă nu participă la orele de Religie.

Tinerii ar urma să studieze la această disciplină „tradițiile diverse de pe glob, elemente de cultură și civilizație pornind de la situația globală actuală“, după cum scriu cei de la Ministerul Educației.

Expresia evidențiată mai sus exprimă orientarea globalistă, în trend la nivel mondial, a noii materii obligatorii, introdusă ca alternativă la ora de religie. Ce tradiții și civilizație se promovează acum, dacă nu cele ce contravin valorilor tradiționale, morale, creștine?

„Ora se organizează în paralel cu ora de religie – de aceea, nu schimbă totalul orelor din CDEOȘ și nici pe cel general“.

CDEOȘ înseamnă Curriculum la Decizia Elevilor din Oferta Școlii și este un concept nou introdus de proiectul Legii învățământului preuniversitar, care înlocuiește vechiul Curriculum la Decizia Școlii (CDȘ).

Religia este singura disciplină, în afară de Limba și literatura Română și Matematică, care se studiază în toți anii de școală, indiferent de profil, specializare sau ciclu de învățământ.

Recent, disciplina Religie a fost votată de parlamentarii din Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților drept disciplină opțională la Bacalaureatul organizat după noua lege a educației, aflată în stadiu de proiect, dezbătută în Legislativ.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Va fi noua religie a omenirii, dar noi trebuie să rămânem cu Hristos, fiindcă Ortodoxia este Adevărul!
    Globalizarea este o religie antihristică, iar noi trebuie să ne opunem acesteia! Ora de religie să rămână!

  2. Mizeria Plavanului, numita pompos “Romania Educata”, nici nu se poate numi Invatamant sau Educatie, fiind o Reeducare pe criterii marxist-globaliste, care trebuie sa stearga definitiv, ce a mai ramas din identitatea nationala si crestin-ortodoxa a tineretului roman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button