X

Legea “fără plăți cash” ajunge la vot final în Parlament. Ce se întâmplă cu salariile a sute de mii de români?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În curând, companiile din România vor fi obligate să-și reducă semnificativ operațiunile cu numerar, după cum prevede un proiect de lege care a fost propus recent pentru adoptare la votul decisiv al Camerei Deputaților.  Este vorba de interzicerea plății salariilor în numerar și obligația comercianților de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar.Proiectul de lege prevede o interdicție pentru angajatori de a plăti salariile cu bani numerar, fără a preciza care sunt modalitățile de plată aletrnative agreate, potrivi avocat.net.

„Plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, se arată în proiect.

Cine poate primi în continuare salariul în sume cash

Prin excepție, consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar, definit la art.4 lit.e) din Legea nr.258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, precum și personalul din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională pot primi, la cerere, în numerar drepturile care li se cuvin potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exceptate pot fi și categoriile de personal din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

Comercianții, obligați să accepte plata cu cardul

Persoanele juridice prevăzute la alin.(1) și (3) pot oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată în baza contractelor încheiate cu instituțiile acceptante și pot acorda avansuri în numerar, potrivit prezentei ordonanțe de urgență. Acestea afișează la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum și informații privind costurile serviciului, potrivit adevarul.ro.

Avansul prevăzut la alin.(5) se evidenţiază distinct pe bonul fiscal şi nu poate depăşi suma de 500 de lei. Tranzacţiile privind avansul în numerar se asimilează retragerilor de numerar de la bancomate, iar comisioanele aferente tranzacţiilor se stabilesc conform contractelor în vigoare între părţi. Comercianții pot percepe, de la titularul cardului, un comision care nu poate depăşi 1% din valoarea avansului acordat.”

Prezența lege intră în vigoare la 180 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I și se aplică contractelor aferente conturilor de plăţi cu servicii de baza încheiate ulterior intrării în vigoare a prezentei legi, mai arată sursa citată.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Înțeleg că statul mă obligă să renunț la serviciu. Cardul îl refuz din start. Dumnezeu va hotărî cât mai mă lasă să trăiesc, binecuvântat fie Numele Domnului.

    1. Dar te duci la caseria bancii cu BULETINUL si scoti CASH salariul…Eu asa fac de f multi ani….nu am card din 2010 de cand au pus CIP-uri pe ele

  2. Am înțeles că se oferă niște carduri pensionarilor cu venituri mici. De ce nu li se oferă bani în numerar? Astfel bătrânii noștri sunt puși în situația de a alege crucea sau pâinea. Unii refuză cardurile din motive religioase și se lipsesc de acești bani, deși au nevoie de ei. Ar trebui să existe posibilitatea ca și aceștia să beneficieze de acești bani. De ce să existe această discriminare? De ce să existe această forțare a creștinilor să accepte numărul de om, identitatea electronică și tehnologia bazată pe 666? Tot despre desacralizare este vorba…

    1. …si despre crima cu premeditare, ce intra in cadrul programului de depopulare mondialista, cum era scris pe pietrele de la Georgia Guidestone : de la 7 miliarde la 500 de milioane, doar atât au decis camatarii internationali si cei pe care îî servesc ca trebuie sa traiasca ca sa le împlineasca voile !

  3. In zonele rurale va fi un dezastru pt oamenii de-acolo, din cauza lipsei bancomatelor si a POS-urilor, iar multi dintre comerciantii locali, care pana acum vindeau pe caiet si acum sunt obligati sa-si achizitioneze POS cu toate taxele si comisioanele de rigoare, vor pune lacat pe magazin! Frustrarea si furia oamenilor de la tara va ajunge la cote maxime, alaturi de nemultumirile majore ale celorlalti romani, vor fi mediul perfect pt declansarea unei revolte populare sau Revolutii, singura care mai poate pune capat agendei sataniste a bestiilor si Iudelor care ne conduc, dar si vietii si integritatii acestora!

  4. Retragerea fluxului lichid – asa-numitii ” bani ” – face parte din ampla operatiune bancara internationala de introducere a sistemului de control MONDIAL de tip chinezesc numit credit social , prin care nimeni nu va mai putea cheltui dupa plac , ci dupa reguli stricte impuse guvernelor de bancherii mondialisti internationali, legate de pandemii, de asa-numita – dar inexistenta – încalzire globala , de tot felul de alte scenarii de criza – inventate , bineinteles, dar inghitite de majoritatea de frica sau din ignoranta , transhumanismul, precum si amenintarile cotidiene sub diferite forme ( începând cu întreruperea utilitatilor pe diferite pretexte, acestea nefiind nici unele în mâinile noastre , interzicerea accesului la alimente , si pâna la punerea sub supraveghere politieneasca în caz de neascultare a ordinelor , cu tot ce decurge din asta, caci tehnicile de abuzare ale politiei au evoluat, desigur , din 1989, ). De aceea este necesara introducerea acestei ” legi” si în tara aceasta, caci disparitia lichidului si înlocuirea lui cu Unicoin ( ” moneda ” digitala si deci imaginara , dar programabila ) e imperios necesara schimbarii ordinii politice si sociale actuale si trecerii la o noua ordine mondiala, de tip pagân, satanist. Pentru aceasta colaborarea guvernelor este o conditie sine qua non. ïntrebare : pe cine serveste acest guvern ? Raspunsul e mai mult decât evident, e inclus în text .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button