X

Fermierii moldoveni cer interzicerea cerealelor ucrainiene

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Asociația moldovenească „Forța Fermierilor” a cerut autorităților să introducă o interdicție temporară a importului de grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui din Ucraina.

„Dacă autoritățile noastre nu iau prompt astfel de măsuri, o catastrofă este inevitabilă pentru fermierii mici și mijlocii, care sunt afectați simultan de multe alte crize”, se arată în comunicatul postat pe rețelele de socializare.

În plus, asociația insistă asupra creării unui mecanism strict de control al tranzitului produselor ucrainene pentru prevenirea contrabandei. Autoritățile sunt rugate să accelereze negocierile cu UE, astfel încât fermierii să poată primi compensații.”

„Autoritățile noastre sunt obligate să acționeze în primul rând pentru interesele naționale ale fermierilor locali și ale locuitorilor din mediul rural. Destabilizarea economică din țară va afecta indirect stabilitatea socială și politică și nu va ajuta în niciun fel Ucraina”, spun aceștia.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button