X

La ce absurdități s-a ajuns: Parlamentul Canadei a adoptat o moțiune pentru păstrarea cuvântului „femeie” în lege

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O moțiune a fost adoptată în unanimitate în Adunarea Națională din Quebec joi 20 aprilie pentru a recunoaște că femeile… sunt femei, scrie La Presse. 

Guvernul din Quebec a încercat astfel să forțeze opoziția progresistă să se poziționeze.

La începutul acestei săptămâni, în timpul studiului unui proiect de lege privind reforma dreptului familiei, un deputat de stânga ceruse ca termenul „mamă/femeie surogat” să fie înlocuit cu „purtător” pentru a fi mai incluziv, bazat pe asupra noilor realități de gen.

Ministrul Justiției din Quebec, Simon Jolin-Barrette a refuzat amendamentul și a fost acuzat ulterior de deputatul de stânga Jennifer Maccarone de lipsă de „înțelegere și includere”.

Ministrul a contraatacat joi dimineața cu o moțiune în care amintește că femeile „nasc” și solicită Adunării să reitereze importanța păstrării cuvântului „femeie” în legile din Quebec.

În cele din urmă, Adunarea „respinge orice încercare de a face femeile invizibile în legile din Quebec”, putem citi.

Moțiunea a fost adoptată cu 105 voturi pentru, niciun împotrivă și nicio abținere.

Legea 12 este o reformă care abordează mai multe probleme legate de dreptul familiei.

Se abordează în special problema filiației. De asemenea, își propune să protejeze mai bine copiii născuți ca urmare a agresiunii sexuale și victimele acestui atac. De asemenea, se referă la drepturile mamelor surogat și ale copiilor care rezultă dintr-un plan de sarcină pentru alții.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button