X

După Polonia și Ungaria, Slovacia suspendă importurile de cereale din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Slovacia va suspenda temporar importurile de cereale şi de alte produse selectate din Ucraina, a transmis luni guvernul de la Bratislava.  Slovacia se alătură astfel Poloniei şi Ungariei, care au interzis în weekend importul de cereale din Ucraina.

Slovacia se alătură astfel Poloniei şi Ungariei, care au interzis în weekend importul de cereale din Ucraina.

Un grup de lucru interministerial se va întâlni în cursul zilei în acest scop.

Comisia Europeană a calificat aceste măsuri comerciale unilaterale drept inacceptabile.

Potrivit TASR, afacerile fermierilor slovaci nu pot concura cu cerealele ieftine din Ucraina şi riscă să nu poată supravieţui.

Ministerul Agriculturii a avertizat că a epuizat toate opţiunile juridice de a reglementa importurile din Ucraina şi a menţine în acelaşi timp „coridoarele solidarităţii”.

Acestea erau destinate iniţial pentru exporturile de cereale ucrainene spre ţări terţe, însă cantităţi mari au ajuns în silozuri europene, destabilizând piaţa în state UE.

„Măsuri suplimentare, mai stricte, pentru a reglementa importurile de mărfuri din Ucraina trebuie să fie introduse la nivel guvernamental”, a subliniat ministerul potrivit Agerpres.

În urma descoperii de grâu contaminat importat din Ucraina săptămâna trecută, autorităţile slovace au interzis procesarea şi comercializarea de cereale ucrainene nu doar în lanţul alimentar, ci şi în cel furajer.

De asemenea, au fost intensificate controalele la frontieră şi alte măsuri aferente.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Scutulrosu.prin controlatele lor Piatraneagra si VanGarda,au cumparat de a pomana cel mai bun pamant srabil din lume-cernoziomul Ucriei.Acum isi profitabilizeaza investitia,bagand pe gatul sclavilor pe care ii controleaza in ioropaEstica productia de cereale a noii investitii falimentand producatorii locali.Dogs of War-You must die so they shall live Cainii razboiului-Tu mori ca ei sa traiasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button