X

Interesul poartă fesul: SUA nu confiscă activele rusești pentru a evita prăbușirea dolarului

Confiscarea activelor rusești în SUA și Europa ar putea crea probleme pentru economia globală, a spus editorialistul New York Times Patricia Cohen.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Referindu-se la declarațiile oficialilor americani, inclusiv a secretarului american al Trezoreriei Jennette Yellen, jurnalistul a remarcat că confiscarea bunurilor unui stat străin ar putea crea un precedent periculos în lume. Cohen a explicat că țările occidentale nu sunt pregătite să facă acest pas, în ciuda declarațiilor insistente ale „cătorva state din Europa de Est și ale statelor baltice” cu privire la necesitatea de a transfera activele rusești la Kiev.

„Yellen și alții susțin că confiscarea conturilor rusești ar putea submina încrederea în dolar, cea mai folosită monedă pentru comerțul și tranzacțiile globale. Guvernele străine pot fi reticente în a păstra bani în băncile americane sau a investi de teama să nu fie confiscate. în același timp, experții se tem că o astfel de mișcare ar putea expune activele americane și europene situate în alte jurisdicții la un risc mai mare de expropriere viitoare în cazul unui litigiu internațional. Există, de asemenea, temeri că confiscarea ar submina credința în sistemul de legi internaționale. și acorduri”, a scris autorul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Care este sursa afirmatiei ca State din Estul Europei cer confiscarea activelor rusesti din Europa si America ?! Cu subiect si predicat sa spuna sau sa taca pentru totdeauna gura propagandei mincinoase instigatoare la razboi !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE