X

Ambasada SUA oferă bani Poloniei pentru a promova LGBT

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasada SUA la Varșovia a oferit granturi de până la 50.000 de dolari pentru programe care vizează sprijinirea comunității LGBTQI+ din Polonia, subliniind rolul tot mai mare al operațiunilor de influență ale SUA în țările conservatoare, informează Rmx.news.

Nu este prima dată când SUA sprijină promovarea LGBT în Polonia. Anul trecut, în timpul așa-numitei „Luni a Mândriei”, ambasadorul SUA Mark Brzeziński a prezentat o scrisoare deschisă în sprijinul comunității LGBTQI+ care a fost semnată de 46 de ambasade și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. Scrisoarea a exprimat sprijinul deplin pentru drepturile LGBTQI+ și paradele egalității care au avut loc în mai multe orașe poloneze.

În 2022, Camera Reprezentanților a SUA a adoptat Global Respect Act, o legislație care permite SUA să blocheze intrarea subiecților străini care „se opun drepturilor LGBT”. Șase republicani s-au alăturat colegilor lor democrați pentru a vota această măsură. Legislația obligă administrația SUA să publice în mod regulat o listă a persoanelor implicate în încălcări ale drepturilor omului pentru persoanele LGBT și pentru aplicarea de sancțiuni corespunzătoare. Departamentul de Stat a fost însărcinat cu identificarea unui oficial care va supraveghea monitorizarea discriminării și opresiunii persoanelor pe motive de orientare sexuală și de gen în alte țări.

Polonia a fost criticată atât de instituțiile UE, cât și de SUA pentru poziția sa față de drepturile LGBT, în special în ceea ce privește poziția țării cu privire la uniunile între persoane de același sex și educația sexuală. Cu toate acestea, conservatorii polonezi subliniază faptul că constituția poloneză definește căsătoria ca fiind între un bărbat și o femeie și le garantează părinților dreptul de a-și educa copiii în conformitate cu credințele lor religioase. Biserica Catolică nu acceptă uniunile între persoane de același sex și consideră relațiile între persoane de același sex un păcat.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button