X

Reacție la aberațiile LGBT. Federația Internațională de Atletism Amator interzice participarea bărbaților care se cred femei în competițiile feminine

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Federația Internațională de Atletism Amator (FIAA) a anunțat joi noi reguli în urma cărora bărbaților care se cred femei li se interzice să concureze în competițiile feminine de atletism.

Reglementările anunțate, care intră în vigoare pe 31 martie, interzic sportivilor care au trecut prin ceea ce FIAA numește „pubertate masculină” să participe la competițiile mondiale de atletism. FIAA a spus că excluderea se va aplica „atleților transgender de la bărbat la femeie care au trecut prin pubertate masculină”.

„Deciziile sunt întotdeauna dificile atunci când implică nevoi și drepturi conflictuale între diferite grupuri, dar continuăm să considerăm că trebuie să menținem corectitudinea pentru sportivele de sex feminin mai presus de orice alte considerente”, a spus președintele FIAA, Sebastian Coe, într-un comunicat.

„Vom fi ghidați în acest sens de știința privind performanța fizică și avantajul masculin, care se va dezvolta inevitabil în următorii ani. Pe măsură ce vor fi disponibile mai multe dovezi, ne vom revizui poziția, dar credem că integritatea categoriei feminine în atletism este primordială.”

Coe a spus că decizia a venit după o dezbatere cu federațiile membre FIA, Academia Globală a Antrenorilor de Atletism și Comisia Sportivilor și CIO, precum și grupuri reprezentative pentru perosoanele transgender și pentru drepturile omului.

El a explicat că FIAA – organismul global de conducere pentru atletism – va înființa un grup de lucru pentru a evalua problema incluziunii transgender în următoarele 12 luni

„Nu spunem nu pentru totdeauna”, a spus el.

Cu toate acestea, unele grupuri pro-LGBTQ au criticat decizia ca fiind discriminatorie.

„Suntem devastați să vedem că FIAA cedează presiunii politice în loc de principiile de bază de incluziune, corectitudine și nediscriminare pentru sportivii transgender și sportivii cu variații intersexuale”, a declarat Hudson Taylor, fondator și director executiv al grupului de Athlete Ally.

Taylor a adăugat că el consideră că noile reglementări „nu fac nimic pentru a aborda ceea ce știm că sunt amenințările reale și dovedite la adresa sportului feminin: venituri inegale, abuz și hărțuire sexuală abundentă, lipsa femeilor în conducere și inechități în resurse pentru femeile sportive”.

Între timp, Stonewall – o organizație de caritate pentru drepturile homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor și transsexualilor din Regatul Unit – a numit noile reguli FIAA care exclud femeile transgender în evenimentele viitoare „dezamăgitoare”.

„Este atât de dezamăgitor să aflăm de interdicția unilaterală a FIA pentru femeile trans în competițiile de atletism”, a spus Stonewall într-un comunicat. „Propria lor declarație recunoaște că nu există femei trans care concurează la nivel internațional și că nu au dovezi specifice care să justifice interdicția. Suntem alături de persoanele trans cărora li se refuză acum șansa de a concura în sporturi atletice la nivel internațional.”

Sursa: CNN\

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button